Vinn boken Vintageparty!

Apr 2013
 
Vintageparty är en vacker fix/trix/pysselbok med en massa inspiration för sommarens fester. Du får drinktips, dukningsinspiration, recept och mycket mer! Dessutom ett hejdundrans sug att ställa till med tema-fest!
Det är Linda, Emma och Louise som skapat den här boken. Tre goa vintagebabes med ett brinnande intresse för det gamla och det genuina. Jag själv är med i boken i ett kapitel och agerar modell!
 
Jag lottar ut 3 ex av boken så det är ganska stor chans att vinna! 
 
Tävla så här:
Lämna en kommentar till det här inlägget. Berätta varför du gillar vintage!  (fritt för tolkning)
Glöm inte att ange namn och mailadress så att du kan bli kontaktad om du vinner!
Jag är enväldig domare - bäst, roligast, mysigast eller klokast motiveringar vinner!
Tävlingen pågår till söndag!
Självklart måste ni ta chansen att vinna boken där jag är med och modellar i sjömansdräkt=)!
Kategorier: Inredning 132

Fler inlägg från colorelle.se

Följer du mig på min Instagram Colorelles?

Kikar in för att hälsa er hjärtligt välkomna till min ...

Julkorts-pyssel i annonssamarbete med Postnord
Nu blommar dahliorna
I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack
Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
Kommentarer:
#1: Madeleine
2013-04-17 @ 19:06:53

Klart man är med och tävlar. Jag tycker att vintage är charmigt, vintageprylar och kläder går att experimentera med då de (oftast) är billiga och roliga/annorlunda saker från det vi har idag! Att väcka nytt liv i gamla vintageprylar gör så att det värmer i hjärtat.

#2: Hillevi
2013-04-17 @ 19:13:10

Roligt med tävling! Det bästa med vintage är att allting har en personlighet och en historia. Känner man inte till historien bakom klänningen/kaffekoppen/spetsduken får man dessutom fantisera ihop en egen berättelse, kreativt och spännande!

#3: Izabella
2013-04-17 @ 19:16:24

Hej Ulrika!

Jag gillar vintage för att det ger personlighet, sprider en varm och ombonad känsla och är unikt. Jag ska ha mitt bröllop i vintagestil nästa sommar och skulle mer än gärna vinna en bok för underbar inspiration!

#4: Amanda Lindström
2013-04-17 @ 19:26:54

Är urusel på vintage men efter att ha följt din blogg ett tag nu så blir man ju så sugen på att kapa din stil rakt av (gravidmagen får vänta lite)! Verkar vara en awesome bok för övrigt! Kram på dig.

#5: Jessica
2013-04-17 @ 19:35:16

Tack för en underbar blogg ! Jag & min sambo har precis köpt vårt drömhus ute på landet & är i full fart med att inreda & temat är just vintage! Vi älskar att umgås med våra nära & kära så till sommaren kommer vårt underbara trädäck användas flitigt & då vore de extra kul att få inspiration till att dekorera & fixa. Kram Jessica

#6: Josefin K
2013-04-17 @ 19:38:19

Självklart vill jag vara med och få chansen till ett av dessa exempel! Jag älskar idén att återanvända gamla tyger och föremål och ge dem nytt liv. Att modernisera dem samtidigt som man lyfter fram dem i ljuset igen. Ofta handlar det om att man bygger ett stilrent hem med få färger och sätter dessa underbara föremål i fokus och låter med skina. Jag får väldigt bra med inspiration av din blogg och älskar ljuset i dina bilder.
Även om boken inte hamnar hos mig så tackar jag för en fin och inspirerande blogg.

#7: Jessika
2013-04-17 @ 19:39:07

Vintage är ju så bra på så många sätt! Det är miljövänligt - återvinning gillas! Jag tycker det är roligt att vara lite ensam om kläderna jag bär så då är vintage strålande! Man kan dessutom spara ett par kronor genom att handla second hand, vilket alltid är önskvärt! En annan sak är att jag gillar att det sparas lite av dåtidens alla saker och kläder som minner oss om hur det såg ut en gång i tiden!

#8: Angelica
2013-04-17 @ 19:39:36

FÖR AT MAN ÄLSKAR ALLT SOM ÄR VINTAGE ELLER GAMALT och för att allt som är gamalt går att göra mer personligt än det man köper nytt. OCH loppisfynd fångar alltid personers nyfikenhet när de kommer hem till en.. inte massproducerade IKEA-prylar.

#9: angelica
2013-04-17 @ 19:41:18

Ordet vintage för mig betyder personlighet. Det är unikt, det kan vara galet, vackert, sött, fulsnyggt och precis vad som helst. Det har sin charm och jag tänker att varje vintageplagg/vintagepryl har sin historia. Det är fint att återanvända. Det är fint att låta gamla prylar och plagg få leva kvar i vår tid utan att bli slängda på soptippen. Jag blir alldeles lycklig i själen när jag hittar något jag verkligen letat efter, som är sällsynt att hitta. Jag vill så gärna vinna boken, tycker den verkar så mysig och somrig =) Jag skulle behöva lite inspiration från den tror jag allt =)

#10: Fanny
2013-04-17 @ 19:47:11

Riktigt bra vintage-köp är ting i gott skick men till en billig peng, och allra helst ska det finnas små charmiga "skavanker" som tyder på en lång historia. Brukar fantisera ihop vad min nya godbitar kan ha varit med om, vilket ofta blir helt fantastiska berättelser. Nytt och modernt i all ära, men ting funna på en loppis-/antik runda är svåra att toppa!

#11: Therese
2013-04-17 @ 19:56:03

Hej! Vintage ger mig en lycka. Att få känna pulsen av en historia och att kunna inreda med en spännande och inspirerande tanke bakom, det ger frihet åt själen :)

#12: Christine
2013-04-17 @ 19:57:30

Det jag gillar med vintage är känslan man får när man hittar vintagesaker. Det finns inget som lever upp till ett gammalt fynd, vare sig det är på loppis eller hemma i uthuset. Mitt favoritställe i världen är min mormor och morfars bodvind. Där har jag hittat både mormors klänningar från 60-talet och gammelmormors möbler från ännu längre tillbaka. Där kan man finna precis vad som helst och det är det som gör vintage så spännande. Du kan finna allt från saker som det finns tusentals exemplar av till saker som det endast finns ett exemplar av. Och kanske det är just du som finner det där ena exemplaret. Då är just du enda personen i världen som har just det föremålet. Därför gillar jag vintage.

#13: Johanna
2013-04-17 @ 19:58:48

Jag tycket vintage är jättefint och väldigt mysigt. Men kan inte riktigt få till det!!Det ser jättebra ut i tidningar så en bok som bara är min hade ju varit en dröm. :-)

#14: Cassandra
2013-04-17 @ 20:04:58

Boken verkar vara helt underbar med härliga bilder och bra läsning. Därför skulle den passa jättebra som present till min kära mamma som också är alldeles underbar. Hon har alltid gillat vintage och äldre inredning vilket även har smittat av sig på mig och det kan jag inte annat än vara glad och tacka för. Så för att liva upp vardagen lite för min mamma som också är min bäste vän hoppas jag att jag har turen på min sida och lyckas vinna ett exemplar av denna bok!

#15: Eleonora
2013-04-17 @ 20:12:33

Åh, vad roligt, jag har fingrat på den boken... Jag älskar vintage, mest för att det känns extra lyxigt med något fyndat som inte alla andra har, dels att klänningen/ saken haft ett liv och sett så mycket, och dels för att just vintageklänningar är så otroligt figurvänligt och kvinnligt enligt mig! :) Dessutom är det miljövänligt att ta saker och kläder i återbruk.
Kram

#16: Lena
2013-04-17 @ 20:19:11

Nya saker i all ära men hur härligt är det inte att ta vara på gamla saker som har en historia att berätta. Mina käraste ägodelar kommer alla från någon släktings vind, loppis eller är arvegods. Just nu botaniserar jag bland gamla leksaker till vår bebis som kommer i juni. Den slitna och kantstötta, men fortfarande kvackande brio-ankan kan bara inte ersättas med en ny :)

#17: Antonia
2013-04-17 @ 20:28:10

Vintage för mig är mer än bara gamla saker, en inredningsstil eller en livsstil. Utan det är för mig att låta historia leva vidare in i nutiden och framtiden. Jag älskar att leva mer i dåtid med saker som har historia för då känns det som att jag lever. Visst kan nya saker som till exempel kläder från vara fina och uppskattas, men det slår aldrig en klänning från mormor som jag idag kan använda som en fin midsommarklänning. Den känslan är oslagbar. Att kunna återanvända saker från förr, att ta till vara det som finns runt om oss, arv, loppisar, någons förråd och göra något vackert av det. Som mitt nyaste fynd, där jag fann några gamla fönster som jag satte upp i taket med kedjor och ovanpå la jag ljusslingor = en charmig belysning ovanför matbordet. Så till varför jag borde vinna boken, jo för att jag brinner för vintage och vill få inspiration hur jag kan utvecklas inom det.. få tips och idéer på saker jag kan genomföra så mina vänner slås av mer häpnad och inser hur fantastiskt vintage är! För visst vill vi ha fler som inser detta? :)

#18: Fanny
2013-04-17 @ 20:28:28

Jag tävlar inte för min egen skull utan för en av mina nära vänner som fyller år lagom till att sommaren rullar in! Hon brinner för vintage i både kläder och inredning och jag skulle så gärna vilja överraska henne med denna bok på hennes dag. Hon är dessutom en riktig fena på att sy fantastiska kläder i "vintage-anda" till sin lilla flicka som närmar sig halvåret. Jag tror att denna bok skulle bli en riktigt bra inspirationskälla för henne och dessutom passa så utomordentligt bra i hennes hem :)

#19: Maria
2013-04-17 @ 20:48:32

Underbara boken, självklart vill jag vinna och frossa i vintage-bilder! :)

Min mormor, idag 90,5 år gammal(!), har alltid varit min stora förebild. Framföralltgällande hennes värme och närvaro, men även hennes träffsäkra stil och kvinnliga touch i allt hon klär sig i. Jag har gått igenom mängder med foton med mormor som skrattande 20-åring bärandes sina första byxor som vuxen, hattar, trenchcoats, plisserade kjolar...jag har blivit berusad sv klädlust under våra stunder där mormor berättat om mode och stil under 1900-talet. Där startade mitt intresse för vintage, ur min beundran och kärlek till mormor. Idag så har jag fått ta över en del av hennes plagg. Bästa kärleksgåvan som man kan tänka sig.
Det skulle vara kul att visa mormor er bok <3
kramar!!

#20: Ida
2013-04-17 @ 20:49:46

Jag gillar allt med vintage, hur det ser ut, smakar och känns. Men framförallt eftersom det är så kul. Finns inget roligare än att matcha sina nya kjol med mammas gamla väska, dricka te ur en fin kopp man hittat på loppis eller varför inte inreda med en prydnadsak som man hittat på mormors vind. Möjligheterna är oändliga!

#21: Sofia Svensson
2013-04-17 @ 20:59:33

Det finns så mycket positivt med vintage; det är personligt, udda, unikt och charmigt. Man kan likaväl hitta sitt livs fynd eller hitta nåt halvdant som man sedan gör om och som sedan förvandlas till något eget med en enorm charm! Det finns en historia bakom varje vintagepryl, och just att det finns det gör prylen speciell.

#22: Rebecka Wallentin
2013-04-17 @ 21:08:15

Vem skulle inte ville ha en fin och användbar bok där ens favorit bloggare är med!?
Jag älskar vintage på grund av känslan jag får av det. Det kan verkligen göra ett rum, ett hus eller ett plagg så mycket mer spännande och roligt. Jag har en hel mapp med bilder på min dator som är ''vintage''saker osv och som inspirerar mig varje morgon! Det skulle vara spännande att läsa igenom tipsen och recepten för ännu mera inspiration.
Ett bok tips!- Köpte en fotobok på Lagerhaus för någon månad sedan (inte säker på om den finns kvar, tyvärr), boken heter ''Detaljer hemma'' (av Annika Huett och Ulf Huett Nilsson). Boken är full av inredningstips i 70-tals stil och vintage möbler som verkligen inspirerar en (och om man inte har lust för att inreda sitt hem på det sättet, är det en mysig bok att bara kolla i).
Jag är så dålig på ''hejdå'' eller ''avslut'', haha, så jag säger, TACK FÖR MIG! :D

#23: Ewa
2013-04-17 @ 21:15:28

Jag och min fästman har nyligen flyttat till hus. Dagligen diskutteravi hur vårt hem ska se ut. Jag föreslår ibland, särskilt efter maten när han är mätt och belåten och på gott humör, att vi skulle kunna få en lite retro känsla. Han gnyr ofta om att retro är furu och så sover vi på saken. Jag vill ge min man boken.

#24: Emma W
2013-04-17 @ 21:18:20

Åhh, så roligt! Blev helt till mig såfort jag såg rubriken haha!
Jag älskar vintage för att det är så fint! Det har liksom en karaktär, en charm och som en egen liten personlighet! Sedan så är det ju så bra för att inte alla andra har det, utan det är ganska så unikt. Vilket alltid är roligt! :)
Jag föredrar även formen på vintage kläder/möbler/mönster etc. Det är ofta rundare, mjukare former vilket jag alltid tycks falla för!
Det finns så himla mycket fina saker om vintage!

#25: amanda
2013-04-17 @ 21:34:29

i denna slit och släng-värld där massproducerat är lika med vardag är det en alldeles särskild förtjusande känsla som uppstår för mig när jag finner något unikt, en viss kopp som ropar att jag ska använda den till mitt kafferep, eller den där klänningen som inte har fått komma ut och dansa på lääääänge men som jag tar en svängom till helgen med. alla förstår inte denna förtjusande känsla, till exempel min kompis som ska gifta sig. vinner jag boken ska hon få den i present och därigenom kan hon förstå att vintagetema på bröllop är det allra bästa temat.

#26: Sandra
2013-04-17 @ 22:00:26

Jag bara älskar vintage för att...

Varför vara som alla andra
När jag kan vara Sandra.
I vintage jag personlig kan vara
då jag ej följer alla andra i en skara.
I vintage jag är stolt och fin
Nu hoppas jag denna boken kan bli min. :)

#27: Märta
2013-04-17 @ 22:07:08

Jag gillar vintage för att det har så mycket mer själ än nyproducerade grejer. För att prylen kan berätta en annan historia än Kinatopparna från H&M, en mycket mer intressant. Själen i en grej ska man värna om och bevara. Och således hjälpa att leva vidare, i nya konstellationer så den senare kan berätta nya historier för nästa ägare.
Sen gillar jag vintage av anledningen att det inte frestar på miljön lika mycket som ovan nämnda Kinatoppar och att man lättare kan ska sig en unik stil med lite mer speciella grejer.

#28: Emma-Marie
2013-04-17 @ 22:09:45

När jag tänker på vintage så kommer jag att tänka på vårat matsalsbord. Det är ett stort gustavianskt matsalsbord som har gått i arv till oss nu. Vi firade vår första gemensamma jul runt det gamla bordet i vårat nya hus. Det är vintage för mig. Något som kan användas igen och framåt i tiden.

#29: Sofia
2013-04-17 @ 22:11:16

Jag gillar vintage för att det innebär att sakerna inte är likadana som de alla andra har. Och för att det ofta finns en historia bakom!

#30: Lena Ståbi
2013-04-17 @ 22:17:36

Hej!
Jag har alltid gillat vintage älskar att rota runt bland mormor och mammas gamla skor och kläder.
Nu ska min bästa vän gifta sig i vintage och jag ska vara brudtärna. Boken skulle vara perfekt hjälp till att ordna både möhippa och bröllop.

#31: Sanna L
2013-04-17 @ 22:38:51

Jag gillar vintage mest för att det är miljövänligt, unika och det blir mer personligt

#32: Lilly
2013-04-17 @ 22:40:34

Jag tycker vintage är så fantastiskt kul (men också svårt) för att när man väl hittat den där prylen/klänningen/möbeln eller vad som, så har man kommit ett steg närmare till att skapa sig en egen o unik stil.

Det jag menar är att det är lättare att klä sig själv eller sitt hem med snygg och oftast dyr design i jämförelse med om du själv letar upp de där tingen som just Du fastnar för. Designprylar är ju faktiskt på ett sätt redan utvalda åt dig. Jag vill inte att det ska behöva kosta multum att skaffa sig en fantastisk garderob eller ett fint hem. Och det behöver det inte göra heller; med VINTAGE som hjälpmedel! =)

#33: Josefin
2013-04-17 @ 22:57:41

Åh vad roligt det vore! Att inhandla, titta på, läsa om vintage är min stora passion. Det finns så otroligt mycket fördelar med det så jag skulle kunna skriva flera sidor! Jag brukar fundera på var plagget/saken funnits hos tidigare ägare, undrat varför det såldes/skänktes vidare, fantisterat om vem som kan ha haft det. Det är det fina - kvalitén, historian.. och så tittar jag runt i mitt hem och myser in mig i min vintagesoffa och konstaterar; ja det hade inte suttit fel att lägga till Vintageparty i boksamlingen.

#34: Jenny
2013-04-17 @ 23:02:20

Å skulle vara härligt att vinna ett ex av fina boken för värdet av känslan. Inspirationssidor vi sett av boken, sen tidigare, får mig att drömma mig tillbaka till min mormor och allt som var hon. :)
Livet blir inte alltid som tänkt, men känslan av mormor lever vidare! ❤
Vilken betydelse saker med historia kan ha för kärleken! Länge leve den.

#35: Michelle
2013-04-17 @ 23:03:16

Hej!

Jag älskar din blogg och dina vintagetips. Bor för tillfället i Holland och studerar, med en snål budget men mycket skaparlust lyckas jag få det fint i mitt studenthus. Temafester och roliga kläder skapade med det där lilla extra älskar jag och det hade varit roligt med en ny bok att inspireras av.

Även om jag inte vinner vill jag ta tillfället i akt och tacka dig för en underbar blogg, du har varit min största inspirations källa på sistone.

Önskar dig allt gott. / Michelle

#36: anna
2013-04-17 @ 23:10:27

För att sakerna har fått en egen personlighet, nästan som om dom har en själ!

#37: Amanda Lindh
2013-04-17 @ 23:10:32

Jag tycker att vintage är fantastiskt eftersom möjligheterna är oändliga!

#38: Kani
2013-04-17 @ 23:14:16

Hej fina Ulrika!
Jag kan säga att jag inte har varit vintage typen tidigare men efter att ha följt ditt blogg länge nu så har jag öppnat ögonen. Du har inspirerat mig mycket med ditt intresse för vintage och jag har även följt din idéer och utvecklat mitt hem med vintage! Jag tackar dig för inspirationen och hoppas på att vinna boken för att utvecklas mer med mitt nya intresse för vintage.
kram!

#39: Sanna Olsson
2013-04-17 @ 23:14:41

Vintage berättar så mycket mer om en möbel eller plagg än vad nytt gör. Det har sin unika charm med välarbetade detaljer och sina små skavanker. Att kunna ta tillvara på något som någon annan en gång slitit med istället för att köpa ännu en IKEA-pryl och att kunna få fundera över vart denna en gång varit - då blir man allt lite glad i själen!

#40: Britta
2013-04-18 @ 01:22:52

Såklart man vill vinna denna tjusiga bok!

Vintage är som vi flesta tycker, att föra vidare en historia, få sticka ut från mängden och ta vara på det gamla.
Men andra gånger vill jag kalla vintage för ett arv. Då tycker jag det är som allra finast. Att Mormors klänning hon hade under sin första kyss, nu får följa med mig och min första kärlek. Eller de små kaffekoppar farmor fick när hon fyllde 30 med pastellrosa blommor, nu får stå i mitt köksskåp. Att genom vintage få vara del av en tid jag inte var med på, kanske känner att jag missade, är en härlig känsla! Jag vill vinna boken vintageparty för att få mer inspiration och förhoppningsvis kunna föra den vidare sen i flera generationer.

#41: Johanna Marcusson
2013-04-18 @ 06:51:54

V - ackert
I - ndividuellt
N - ött
T - ok fint
A - lldeles alldeles underbart
G - ammalt
E - gen historia

#42: Bri Pettersson
2013-04-18 @ 06:52:02

Jag är som en blandning mellan en duracellkanin o en pysseltant enligt mina vänner, jag älskar såna här böcker som inspiration. Jag älskar att återanvända o se potential i sånt som redan finns istället för att köpa nytt varje gång.

#43: Alex A
2013-04-18 @ 07:13:28

Jag är gärna med och tävlar om boken!
Hade faktiskt tänk isåfall att ge den till min mamma för att övertyga henne om att vintage är riktigt nice och att de ger en sån egen och fantastik karaktär då min mamma bara fått för sig att vintage är gammalt och ofräscht. Jag hoppas att jag skulle kunna få upp ögonen på henne genom att ge denna boken och få henne att inse hur fint vintage faktiskt är :)
Tack för en bra blogg!
Kram

#44: Petra
2013-04-18 @ 07:18:14

Helt enkelt att ge gammalt nytt liv och få en speciell stil hemma: )

#45: Emma Samuelsson
2013-04-18 @ 07:20:45

Jag älskar vintage för att man tar vara på saker och ger de en andra chans. Många av sakerna har levt ett långt liv innan och de har en lång historia bakom sig, jag brukar fantisera lite om hur de har stått i tidigare hem och hur det var på den tiden:) jag tycker att det är väldigt roligt att kombinera många olika saker, nya som gamla, det ger en charm och värme till sitt hem som inte nya saker kan ge! Sen är också min kropp skapt för att höra hemma på 50-60talet :), därför älskar jag även de gamla fina klänningarna som passar min timglasfigur perfekt;)

#46: Sofia Vernersson
2013-04-18 @ 08:06:38

I helgen var jag på en vintagemarknad i Bangkok. Jag var i himmelriket. Gick runt och klämde på kläderna och andades in lukten som bara vintage har. Sen började mina funderingar på vart allt kommer ifrån, vem har varit ägaren och vad har det varit med om.

Det är anledningen till varför jag gillar vintage. För det finns en bakrund till kläderna. En känsla.

#47: Amanda Harsbo
2013-04-18 @ 08:16:13

Hej jag är en tjej på 20 år, i juni tar min lillasyster/bästa vän studenten och jag tänkte fixa hennes studentmottagning i vintagestil. Vi har båda alltid älskat vintage och second hand. Miljöaspekten har nog alltid varit den största anledning till vår kärlek, dessutom, att hitta en fin blus eller klänning som man vet att man inte kommer stöta på någon annanstans är en skön känsla i vårat massproducerande samhälle. Sedan kan man ju inte förneka hur bra det känns när man fyndat! Jag ska som sagt hjälpa till med min systers studentmottagning och jag behöver INSPIRATION! Därför skulle jag vilja vinna ett exemplar! Mvh Amanda

#48: Disa
2013-04-18 @ 08:21:27

Det bästa som liten var skattjakterna hos farfar och hos mormor och morfar. Alla spännande saker som man kunde hitta - gamla radioapparater, fina gamla kläder, konstiga verktyg och saker som man inte hade en aning om vad det var så att man fick sitta i knä på någon och höra berättelsen om hur de användes förr. Men också alla de gamla sakerna som hade en given plats i ens liv - oket morfar bar vatten med innan vi fick vatten in i stugan, sockerlådan med leksaker, det gamla skåpet med de små blå fin-kaffekopparna, vävstolen och mattorna som vävts där, kälken och sparken som vi åkte på varje vinter. Mina finaste barndomsminnen. Det är vintage för mig.

#49: Kajsa
2013-04-18 @ 08:40:41

Jag är helt fascinerad av Vintage och avundsjuk på alla som lyckas fynd allt från skor och klänningar till byråer och hattaskar. Hur hittar du? Vad letar du efter? Eller letar du inte utan låter sakerna hitta dig? Förhoppningsvis skulle boken kunna lära mig lite om vintage så jag också kan göra ett riktigt fynd!

#50: Martina
2013-04-18 @ 08:42:31

För att livet helt enkelt kräver sina verklighetsflykter! Vissa dricker alldeles för mycket, andra sover och så finns det dem som måste ha sitt 50-tal. Typ jag. Livet kräver att få drömma sig bort, pynta lägenheten till tusen, klä upp sig till tårna i en fin, gul, gammal vintageklänning från 1953. Mitt liv är att buda skambud på Tradera på någon underbara plåtburk, det är också att spendera otaliga timmar på auktioner, loppisar och pröjsa alldeles för mycket på sådant som andra tycker är skräp. Den här boken är precis vad jag behöver i sommar, i solstolen med den perfekta paraplydrinken i handen. Please fina, fina du!

#51: Fredrika
2013-04-18 @ 08:51:26

Det jag älskar med vintage är historian bakom. Vart kommer det ifrån? Vad har det varit med om? Så härligt att fylla hemmet med massa minnen och små roliga/läskiga/mysiga/romantiska historier! Speciellt nu när jag är så ung och inte hunnit samla på mig så många egna!

#52: Linda
2013-04-18 @ 09:15:44

Jag gillar hela idén med vintage, bra för miljön, bra för plånboken (både min och säljarens!) och framförallt roligt för mig! Känslan av att göra fynd som inte alla andra har är ju fantastisk! Men ärligt talat... Jag är fruktansvärt dålig på loppisletande och traderafyndande. Mina vintageskatter kommer istället från släktingars vindar och förråd och då kommer ju ofta en mysig historia på köpet. Igår köpte jag och min sambo en kolonilott (=ännu mera vintage på allra bästa sätt!) och eftersom både stuga och trädgård behöver inredning och verktyg lär det bli många loppisrundor i vår och sommar! Att vinna den fina boken skulle bli välbehövlig hjälp och inspiration för mig så jag kan jobba upp det där ögat för fynd som du (och författarna!) verkar ha. Dessutom lär våra vänner förvänta sig många grillfester och sommarkvällsmys på kolonin och det vore ju underbart om man kunde förvåna dem med världens vintageparty! :)

#53: Clara
2013-04-18 @ 09:20:48

Alla mina somrar som liten spenderades på ett museum. Där gick jag från ett till 17 års ålder runt i gamla vintagekläder. Jag gick igenom allt från hängselklänningen till lite mer skräddade kreationer när jag blev äldre.
Var dag vankades det lunch i den gamla prästgården från 40-talet.
Det bjöds på allt från blodpudding med lingonsylt till lax i smörsås, som då fick förtäras i matsalen.
På eftermiddagarna spelade vi krocket och hoppade hopprep. Vi sprang också ett och annat ärende ned till handelsboden.
Jag har växt upp i en värld av vintage och det är därför jag älskar det så mycket!

#54: Linn S
2013-04-18 @ 09:53:28

Hej!

När någon nämner vintage så är det min pappa jag först kommer att tänka på. Han är en vintage-tokig man som älskar allt som har med second-hand/loppisar/auktioner att göra.

Det var han som drog med mig och min syster på åtskiljiga loppisrundor genom Sverige när vi var små.
Och som vi älskade det! Kanske uppskattade vi just då inte alla fina prylar, men saften och bullarna på loppisarnas fik var oslagbara!

Nu är det dock prylarna som lockar. Att hitta fina saker som betytt något för andra och som har en historia bakom sig är underbart. Älskar att blanda ny design med gammal i min inredning. Främst är det 50-60 tal som lockar med teakmöbler och stringhyllor. Men även äldre ljusstakar och trädgårdsmöbler har fått åka med hem :)

Att vinna boken vore helt fantastiskt då våren och sommaren innehåller mycket spontana grillmiddagar och planerade fester. Så lite extra inpiration hade inte suttit fel alls!

/Linn

#55: Jenny
2013-04-18 @ 10:48:14

Vad kul, jag vill vara med och tävla om den fina boken.

Mitt intresse för vintage bottnar i att jag älskar att gå på loppis! Det är en speciellt och mysig, det kan lukta unket, det kan finnas skrot och det finnas fina fynd. Att det även är svårt att förutspå vad som finns på loppiset gör det spännande och ger en känsla av att vara på skattjakt.

Det blir billigt,personligt och pyssligt och det är precis så jag vill ha det.#56: Anna
2013-04-18 @ 11:08:43

Jag gillar vintage och framförallt vintagekläder för att jag tycker att man känner sig mer välklädd i dem. Klänningarna var mer välgjorda och ofta inte superkorta eller jätteurringade. De passar kvinnor med former! Ofta är det härliga färger och vippiga kjolar och att det är bra att återanvända gamla saker, det är ju bara en stor bonus.

#57: Josefine
2013-04-18 @ 11:37:14

Riktigt härlig Bild som du är med på. smaskig man bredvid dig med..! Om jag ska välja det jag tycker bäst om med vintage så är det helt klart alla dessa vackra möbler från förr. Genuina material, ingenting känns massproducerat eller slit och slängigt. Möblerna var gjorda för att finnas till längre än ett par år. Vilket känns betydligt sundare som ide´ än dagens spånskive möbler som rasar samman om man ungefär ställer en för tung blomvas på dem.

#58: Anna
2013-04-18 @ 11:50:11

"Vintage är så bra, att jag mest varje dag vill skrika hurra. Det får mitt hem unikt, och även liten kickt. Vintage inspirerar mig och alla borde ha denna bok med sig"
Gud så dåligt rim, haha. Men jag vill verkligen vinna boken. Har nyss flyttat till hus så jag har nu väldigt mycket att inreda så en tips och trix bok skulle verkligen vara på sin plats. Plus att jag läser din blogg dagligen så det skulle vara en ära att vinna den bara gör det <3

#59: Milliecent
2013-04-18 @ 12:04:20

Vintage får mig att känna mig hemma! Jag är uppvuxen i ett sådant hem där det var loppis blandat med arvegods. I köket trängdes de gamla plåtburkarna med de i plast från Erik Kold och att gå på garageloppisar var ett söndagsnöje när vi bodde på landet. Vi bodde dessutom väldigt vintage kan man säga i en byggnad som förr i tiden var en skola och den hade gamla möbler kvar från detta, skolbänkar och gymnastikredskap bland annat. Jag känner mig trygg med vintage.

#60: Elvira
2013-04-18 @ 13:50:43

Nu så kan du delta i veckans blogg! Vill du nå våra läsare?

#61: Moa
2013-04-18 @ 14:07:59

Jag älskar min mormor, och hon är ju vintage! :)

#62: Gabriella
2013-04-18 @ 14:13:11

Jag älskar vintage! Det finaste med det hela är att jag fått det från mina kära morföräldrar. Det var morfar som tog med mig till Candelas Second hand varje tisdag och lördag hela sommarlovet när jag var liten. Där gick vi omkring många timmar, fingrade på allting. När han hittade något extra fint så sa han högtidligt: "Det här är en från Rörstrand! Sådana ska du leta efter". Och så fick jag en fin Rörstrandvas för en tia, att ha i lekstugans fönster. Deras leenden är jag hittar något gammalt ur mormors garderob som sitter perfekt.. Mormor och morfar ruvar på min skatt, en Karl-Johansoffgrupp som jag ska få när jag skaffar större boende. Det skulle värma mitt hjärta om jag bläddra i den här boken och hämta ny inspiration för gamla saker :)

#63: Frida Jansson
2013-04-18 @ 14:33:10

Hej Ulrika!
Jag är en 21-årig Dalatjej från Borlänge som har funnit min typ av stil under de senaste åren: vintage. Intresset och smaken för detta började för ca 3 år sedan då min farfar gick bort och jag och min familj fick städa ur hans 50-tals hus, där vintage i stort sett flödade. Trots att jag innan hans bortgång självklart varit där många gånger så var det inte förrän när jag blivit lite äldre som jag förstod vad tex en Bumling var. Den lampan som för den 10-åriga Frida var rent ut sagt ful, klumpig och i en hemskt ful färg, orange. Jag tyckte också att vårat vita och simpla porslin hemma var mycket finare än hans porslin med fiskar och grönsaker på, vilket var Rörstrands Picknick :-) Jag tyckte att teak var för gamla tanter och gubbar. Fy sjutton för blommiga sängkläder i skrikiga färger och trasmattor i plast osv! Nu vill jag inreda hela mitt hem med sånt här :-) Så min anledning till varför jag vill ha boken "Vintageparty" är för att mitt liv har gått från att vara så långt ifrån vintage som möjligt, till att bli min stil och mitt tänk! Ett Vintageparty-liv =)

#64: Stella
2013-04-18 @ 14:59:19

Jag gillar vintage främst för att jag tycker det är synd och slöseri att göra sig av med saker som oftast har bättre kvalite. Både kläder och saker/möbler gjordes ofta mycket bättre än vad det görs nu, så fram för mer vintage! Nu när jag ska ha barn så känns det ännu viktigare att köpa kläder som är giftfria och har allt skräp uttvättat.

#65: Frida
2013-04-18 @ 15:46:15

Jag älskar känslan av att ge sig iväg på second hand shopping. Känslan av spänning o förväntan som ligger i luften. Vad kommer finnas? Kommer jag komma hem med det stora "fyndet" eller rent utav komma hem tomhänt?

Gillar känslan av att gå runt o titta på alla varor o fantisera om vem de tillhört tidigare och vad de varit med om. Att man sedan ofta får tag i godbitar som ingen annan har är den stora tjusningen med vintage.

#66: Lovisa
2013-04-18 @ 15:48:41

Åh, den boken skulle inte vara helt fel att ha liggandes lätt till hands hemma :)

Jag gillar vintage för att även om det inte ur alla aspekter var bättre förr så var det åtminstone bra mycket snyggare. Och dessutom är det ju så himla bra med vintage eftersom massa gamla kläder och annat kommer till användning igen :)

#67: Pia
2013-04-18 @ 15:54:50

Vintage för mig är en miljlö som jag trivs i. Den är varm och ombodad samtidigt som vintage ger allt en peronligt intryck. Och framför allt, ruskigt fint! Det är vintage för mig!

#68: Rebecca
2013-04-18 @ 16:31:14

Hej hej!

Jag har alltid älskat historia. När man växte upp var det inte särskilt coolt att göra det och jag dolde tyvärr en del av mig som är väldigt betydelsefull för mig. Och historia är ju en sån sak som jag tycker kommer fram bäst i just vintageföremål. Jag älskar tanken på att någon har gått på fest i en pastellklänning och träffat sin stora kärlek där. Eller att nån har jobbar och slitit och sparat för att kunna köpa en duvblå hatt. En vacker möbel som inhandlats till ett nygifts pars hem. Små sockor som stickats till ett efterlängtat barn. All den kärleken och lyckan och kanske sorgen i kläder och möbler som får chansen att leva vidare i någon annans hem - bara tanken gör mig alldeles salig!

Om jag vann den här boken så skulle jag bli väldigt, väldigt glad. Din blogg har jag följt länge, nästan ända sedan start. De härliga tjejerna bakom Vintageparty har jag precis upptäckt och förälskat mig i. Att få en present som innehåller både vintage och mina favoritbloggerskor - herregud vilken toppvinst det skulle vara!

#69: Amanda
2013-04-18 @ 16:32:04

Välkomna på bloppis i min blogg! Massa fina grejer till riktigt grymma priser!
Nytt och begagnat! :)

#70: Iga
2013-04-18 @ 16:48:43

Jag tycker så mycket om vintage för att....
Man får inte bara en produkt eller sak, du får en historia, en berättelse om vem som haft det före dig. Man kan låta tankarna flyga iväg och fantisera om var prylen varit tidigare. Det fina med vintage är att det är miljövänligt och att man samtidigt kan skapa en egen skön stil utan att använda sig av det som är nyproducerat. Man får både det miljövänliga och det kreativa på en och samma gång!:)

Lycka till med bebisen!

#71: Kristin Jansson
2013-04-18 @ 16:58:09

Vintage är jätte kul och vackert och jag tycker alla borde prova på det någon gång :) Jag tycker att maten kläderna inredningen är fantastisk!

#72: Carmen
2013-04-18 @ 17:17:08

Jag har alltid älskat vintage, lyckan när man finner ett något som skriker ens namn och som troligen gjort det för någon annan innan också. De magiska stunderna som inte går att få tag på nu, utan det skulle vara om jag senare säljer mina plagg. Att det sedan är extra roligt om man vet något om personen som haft plagget/möblerna i egendom innan är alltid ett plus i kanten. Jag fyndar vintage i mormors/farmors garderober och nu i fästmannens farmor/mormors garderob, det är då de blir riktiga guldkorn för mig.

#73: Caroline Nilsson
2013-04-18 @ 17:19:23

Att få ta del av svunna tider och kulturer tycker jag är viktigt för att få en förståelse om hur världen en gång var. Därför tycker jag att vintage i form av kläder, smink och inredning är en rolig och inspirerade ingivelse i att faktiskt bevara det som en gång var. Jag älskar därför de utsvängda klänningarna från 50-talet, de sprakande färgerna, den svarta eyelinern och de vackra håruppsättningarna. Genom vintage kan jag ta del av den värld som jag aldrig fick uppleva i verkligheten! Boken ser fantastisk ut och jag som Lundastudent skulle därför bli väldigt glad om jag skulle vinna ett exemplar! Tack för en underbar blogg :)

#74: Linnea
2013-04-18 @ 17:41:53

Ibland vill jag fly från min egen tid och bara gömma mig i en annan. I gamla klänningar, i skenet från 60-talslampor, i tonerna från vinylskivspelare, i medaljongtapetserade rum, i analoga fotografier. Och mellan sidorna i vintagesprudlande böcker förtsås.

#75: Maren
2013-04-18 @ 18:05:34

Det er noe helt spesielt med vintage. Først og fremst elsker jeg at vintage er miljøvennlig! Tanken på å handle noe unikt, som har en historie og samtidig gjøre noe bra for miljøet (nemlig gjennbruk), gjør meg glad! Loppis er noe med det beste jeg vet!!!! Jeg kan bruke flere timer på loppis; prate med selgerne, høre historiene bak det de selger, og ikke minst det å pynte i mitt hjem med det jeg har med meg i vesken hjem fra loppis!
Vintage setter farge på livet!

#76: Nanna
2013-04-18 @ 18:49:57

Hej Ulrika!
Du vet ibland när man är inne i en lite jobbig period när allting tar emot mer än vanligt? Jag är i en sådan nu, och det hade suttit så himla bra med lite inspiration och goläsning för att muntra upp sig lite i dessa dagar. Men känn dig inte skyldig om jag inte vinner! Det håller på att bli vår här i skåne, så snart blir allt bättre.

Anyway, tack för en fantastisk blogg! Hoppas jag vinner, hihi

#77: Emma
2013-04-18 @ 20:04:31

Mina allra bästa lördagar spenderar jag bläddrandes bland vackra klänningar i någon vintagebutik på min runda. Det är någonting med att leta länge, pilla på material och syna sömmar och bli förälskad i mönster som gör mig alldeles lycklig. Allra helst när man hittar något som vid första anblick är ledsamheten själv men som man sedan får tvätta, stryka, laga och på något vis ge nytt liv till. Jag älskar alla mina vackra plagg i garderoben och det gör mig glad att få fundera på vad mina fina plagg kan ha varit med om innan de hittade mig.

#78: Elisabeth
2013-04-18 @ 20:07:39

Jag gillar vintage för jag tycker om saker som har en historia. Varit med om något. Det är förstås jättekul om man får höra dess historia från ägaren, men annars får man gå hemma o fantisera om dess historia. Gå omkring hemma och titta på alla fina vintage saker är för mig vardagslyx!

#79: Ellinor
2013-04-18 @ 20:12:27

Godkväll. Jag är en sådan person som uppskattar både äldre tider och stilar. Det mesta jag inhandlar kommer som exempel från second hand och vintage butiker. Att gå i sådana butiker är vad som ger mig inspiration och kraften att vara den jag är. Jag blir lycklig av tanken att andra till exempel burit eller suttit i de saker jag införskaffar till mig eller mitt hem. Jag omfamnar gammalt och nytt för att göra det till vad jag anser att jag vill omges av. Jag brinner för äldre tider men ser också mycket fram emot vad som kommer att ske i framtiden.
Vill samtidigt också bara inflika med att jag följt din vackra blogg i många år. All lycka till dig!

#80: ellen
2013-04-18 @ 21:21:08

Min födelsedag är på ingång så detta hade ju varit en himla fin present!

#81: Therese.D
2013-04-18 @ 21:22:46


Vintage= Bevara och skapa ny betydelse.

Varje föremål har sin berättelse, betydelse och charm. Att få bevara och återskapa liv i föremålet det har en speciell känsla. Det finns ofta en berättelse bakom varje föremål, tex varför den gamla damen sparade sina ask eller varför man hade de saker man hade.
Jag har alltid vart fascinerad av Vintage, att inte köpa nytt utan återvända saker som folk inte ser värde i, återskapa produktens värde helt enkelt. Men även att få ta över saker från äldre människor som jag sedan kan bevara vidare, det få mig också att drömma mig bort till ett annat årtal.

#82: Victoria Holmqvist
2013-04-18 @ 21:44:05

Jag är ganska ny på det här med vintage, är bara 20 år och har bara bott i min första lägenhet i snart 1,5 år. Så från början tog vi mest möblerna vi fick för att vi inte hade råd med annat. Men nu håller vi så sakteliga på att byta ut möbler och införskaffa annan inredning. Då köper jag gärna äldre föremål på loppis och liknande för att få ett mer eget hem, vill inte att mitt hem ska bli ett vitt ikea hem. Just nu letar jag efter en större pinnstol som skrivbordsstol och ska köpa en ljusstake och tallrik och göra mitt eget kakfat!
Verkar vara en riktigt härlig bok, hoppas jag har turen på min sida. Kram!

#83: Ida lundstedt
2013-04-18 @ 22:33:09

Det bästa med vintage är när man ser något riktigt mysigt och fint hemma hos morföräldrarna som de har haft sedan urminnes tider. Sedan går man in i den gamla secondhand butiken i Norberg (eller vilken vintage affär som helst) och hittar en precis likadan, med några skråmor där tidigare historik har satt sina spår. Det är det fantastiska med vintage, att kunna hitta fina saker till en bra slant som man inte kan hitta i nyproduktion! Tack för en superfin blogg! Med vänlig hälsning, Ida

#84: Therese
2013-04-19 @ 07:42:38

Gillar vintage för att det gör mig glad. Röda läppar, volangkjol, vimplar, glada färger, snygga killar.
Längtar tills killen friar och jag kan börja planera vårt retrobröllop!

#85: filippa - en blogg om second hand
2013-04-19 @ 07:56:07

Jag älskar det som är så vackert med vintage. Att det är one-of-a-kind och att man själv kan bli mer sig själv med det. Sen är det ju så underbart fint och inspirerande med "grejer från förr"... Hela mitt hem är fullt av detta! Jag älskar vintage helt enkelt!!

#86: Maja
2013-04-19 @ 10:40:35

Jag gillar vintage för att det kombinerar så många av mina intressen, som intresset för historia, design, mode och inredning samtidigt som det är kreativt, inspirerande, lärorikt och utvecklande. Letandet efter gamla bortglömda ting, en rolig skattjakt efter saker som kan få ett nytt liv på en ny plats, och med lite flyt till en spottstyver. Dessutom är vintage både miljö- och omvärldsvänligt samtidigt som det värnar om vårt kulturarv. Så himla mycket bra, på en och samma gång!

#87: Ulrika Wallman
2013-04-19 @ 11:14:55

Jag bara älskar din blogg och vintage! Underbart när saker med kvalitet och fin form får synas i nya sammanhang. Att se hur du använder vintagefynd inspirerar och ger mig lust till "skattjakt" på loppisar och Myrorna. Jag skulle bli superglad för en fin bok!

#88: Anonym
2013-04-19 @ 11:20:24

Mysiga bilder! :)

#89: Alan
2013-04-19 @ 12:22:25

Jennifer Aniston helt naken - endast på GossipGuy.se

#90: Mathilda
2013-04-19 @ 13:43:06

Jag älska vintage för att det berättar en historia och för att det finns mer kärlek och omsorg i vintage. I vintagekläder finns en värme och glädje som inte finns i nya "slit och släng" plagg som är massproduserade. Kvalitén är inte den samma som den var förr och man lägger inte samma tid på att tillvärkningen som man gjorde förr! Framför allt älskar jag vintagw

#91: Sofia G
2013-04-19 @ 15:39:45

Jag smyger in i en butik där jag bor utan någon förväntan alls. Jag strosar runt lite på måfå, och plötsligt får jag se en skymt av ett fantastiskt vackert tyg som hänger fram. Ett underbart mönster, ett fantastiskt plagg som jag bara måste undersöka närmare... Det här var början på äventyret. Numera går jag mer taktiskt tillväga, mer målinriktat o samtidigt med öppet sinne. Jag har ögonen öppna för allt, men tummar inte på kvalitet och fräschör.

#92: yasmine modell mamma och fru
2013-04-19 @ 15:44:34

ha en underbar helg söta du

förresten rösta gärna på lilla sonen här i en tävling genom att klicka gilla vore super gulligt kram

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=448146465260882&set=oa.148049142029762&type=1&theater

#93: Fliselin
2013-04-19 @ 19:17:32

Älskar återvinning!

#94: JOHANNA
2013-04-19 @ 19:21:46

Jag älskar vintage för att tex klänningen alltid har en historia sedan innan. Förra ägarinnan kanske har dansat vals barfota på sommarkvällarna eller varit ute på något annat äventyr. Bara fantasin som sätter gränserna..

#95: Gabriella H
2013-04-19 @ 19:44:29

Hej fina du!
Allt vintageinspirerat påminner om min mormor, världens underbaraste bullmormorsom alltid hade vackra lakan och färgglada burkar hemma. Jag hade gärna haft liknande stil hemma men vet inte riktigt var jag ska börja. Känner att det hade varit en fin hyllning, hon var och förblir min hjälte.
Kramar!

#96: Anonym
2013-04-19 @ 22:35:56

" alla" pratar om vintage och second hand...och jag är nyfiken men har liksom inte fattat grejjen än.så jag tänker att denna bok kan inspirera mig och visa mig en ny värld:-) jag är i stort behova av förnyelse i mitt liv. vintage kan vara ett led i mitt nya liv. kram från Sara o tack för en fin blogg

#97: Ida
2013-04-19 @ 23:01:41

Två ord: unikt och historia! Mina vintage fynd ger en sådan känsla av historiska vingslag och att Veta att det inte är massproducerat inger det där lilla extra. Sen är många vintageköp fynd och man kan komma undan billigt och det är plus i kanten. Kram!:)

#98: Elin
2013-04-20 @ 11:40:13

Åh, vilken härlig bok!
Jag är nog yngre än de flesta här, men född och uppväxt på landet med allt som hör till, så älskar även jag vintage. Det blir så mycket mer unikt och personligt med saker från loppis/auktioner och kanske någon släktings vind som har en bakomliggande historia! Jag tycker det är viktigt att ta vara på dessa underbara ting, därför vill jag vara med och tävla om denna fina bok där jag kan få ny inspiration till sommaren - med en partytvist!

#99: Malin
2013-04-20 @ 14:44:11

Vilken underbar tävling! :)

Vintage, personlighet, unikt, har en historia bakom sig. Loppmarknad, fynd, fina klänningar, Beyond retro, prickigt, fina mönster, inspiration, miljövänligt.
Gillar tanken att kunna återanvända inredningsgrejer och kläder som någon annan tröttnat på, så man själv kan göra underbara fynd.

En bok fylld med massa härlig inspiration och kreativitet hade varit helt underbart
att få inspireras av, jag älskar vintage. :)

#100: Christine
2013-04-20 @ 19:09:41

Jag älskar vintage eller second hand som jag fortfarande kallar det. Varför? Jo känslan av att vara lite uppspelt när man går in, och tänker vad ska jag hitta idag? Till att man har fyndet framför sig och man blir lite sådär lycklig. Gillar också känslan när folk kommer fram till en och utbrister: Gud vad snygg klänning! Var har du köpt den? Och man berättar, och såklart lägger till vad den kostade med en härligt leende! =)

#101: Emelie
2013-04-20 @ 23:04:00

Hej! Jag är en femtonårig tjej, som alltid varit intresserad av äldre kläder och gamla tiders mode. Vintageplagg bär på en historia. När jag bär ett vintageplagg, tänker jag alltid så här. Vem bar den här klänningen innan mig? Hur såg hennes liv ut? När bar hon den? Det är det, som gör vintageplagg så spännande!Dessutom älskar jag 50-talsmodet!För att fira att jag slutar nian i sommar, skulle det vara kul att bjuda hela klassen hem till mig och ha vintage-party!

#102: Mathilda Strömberg
2013-04-21 @ 10:49:21

Jag älskar vintage för att det berättar en historia och för att man har lagt ner så mycket mer tid, omsorg och kärlek när det tillverkades. Vintagekläder är inte "slit och släng" som dagens kläder. De är inte massproducerade utan att bry sig om defekter som gör att plagget går använda två gånger innan det hat tappat sin skönher eller gått sönder. Många vintagekläder, möbler, porslin m.m är gjorda för att användas väl, och det har dem gjorts många gånger. Det är det charmiga med vintage! Framför allt älskar jag vintage för att det är så underbart vackert, jag känner mig fin när jag bär en vintageklänning! Det är den viktigaste anledningan för mig, att det får mig att känna mig fin och bära huvudet högt.
Även om jag vinner eller ej så har det varit roligt att skriva denna kommentar på din blogg! Jag tycker mycket om att läsa den. Tack för en fin blogg!

#103: curiouscat
2013-04-21 @ 17:05:11

Jäklar i min låda vilken fin bok. Måste erkänna att jag hittills varit mer av en loppis-person, men jag gillar tanken att saker har varit med om någonting innan de kom till mig, det gör dem lite hemlighetsfulla. Att boken innehåller detta OCH pyssel/annat fix, som jag älskar så mycket, måste betyda att det är den perfekta boken för mig!

#104: Linda
2013-04-21 @ 19:18:25

Jag älskar vintage kläder för det känns som plaggen bär på en historia. Jag kan fantisera om vilka fester och andra härliga tillställningar som en tidigare ägarinna burit dem på. Så fyller jag dem själv med nya!

#105: Lotta
2013-04-21 @ 19:34:38

Vintage var ännu för en tid sen ett ganska obekant begrepp för mig. Jag håller på att söka min stil och känner att det här är något för mig! Återvinning, vackra saker, tjusiga frisyrer, stiliga klänningar, härliga pasteller.
Jag har redan börjat planera ett vintageparty så jag BEHÖVER den här boken!
Mer vintage åt folket!
Lotta

#106: Bea
2013-04-21 @ 20:24:06

Hej! Jag gillar vintage eftersom det är mycket lättare att hitta sin stil om man får klippa och klistra lite från olika tider. I min förra lägenhet hade jag bara IKEA möbler, och det kändes aldrig riktigt som mitt hem. Nu har jag en stooor röd sammetssoffa från 70-talet, omaka bokhyllor och en tvbänk som jag klätt i decoupage av första numret av "Tor" och det har aldrig varit skönare att komma hem!

#107: anita
2013-04-21 @ 20:38:27

Jag älskar att botanisera bland gammal plyral. Hitta och fynda är bäst!

#108: På Selmas gata
2013-04-21 @ 21:52:55

Min farmor är en "gammal (värmländsk )bonnkärring" som hon brukar beskriva sig själv som. Hon är 92 år nu och ganska skröplig, men hon har alltid varit en underbar farmor och en stor "supporter"! Det är inte alls svårt att tänka sig henne som den unga flickan hon var en gång i tiden.

Tyvärr bor vi sedan ganska många år långt ifrån varandra och träffas därför alltför sällan. Idag var jag dock där och hon bjöd som vanligt på sju sorters kakor och berättade om sitt liv. Den här eftermiddagen beskrev hon målande hur hon mötte sin man, min farfar, som hon sedan var gift med i nästan exakt på dagen 50 år innan han gick bort.

Farmor är uppväxt i en liten by långt ute på landet, på en gård där de hade kor och grisar och höns bland annat. I skolhuset i närheten jobbade hennes jämngamla vän som barnpiga åt lärarinnan. Samma dag som hon mötte farfar så tränade hon och hennes väninna på att dansa berättade hon. Och inte var som helst utan i ladugården! Sedan begav de sig till logen där dansen hölls. Då mötte hon sin blivande man. Hon beskrev allting så levande och jag kunde riktigt "se" den unga versionen av min mörkhåriga söta farmor dansa runt bland hö och kor med sin vän, fnissandes och pratandes och uppspelta inför kvällens festligheter.

Varför berättar jag det här då? Jo, genom att min farmor under hela mitt liv berättat om sin barndom/ungdom, om alla människor som levde i den lilla byn, ja om relationer, så har jag alltid haft ett intresse för "historia", eller människors historier, rättare sagt. Det tänkte jag på idag, vilken skatt att få höra alla dessa berättelser!

Och vintage för mig ÄR historier om människor, det är historier om saker som betytt något för någon. Det kan vara något man förknippar med glädje och något man förknippar med sorg, oavsett så har det en själ just för att det bär med sig en historia.

Det är också ett sätt att bevara historien åt kommande generationer, att spara på miljön genom att använda sin fantasi och ta tillvara på det som redan finns. Jag tycker att det är underbart att tänka sig att de saker jag nu använder har funnits i någon annans liv. I min bostad så har jag en underbar kökssoffa som kommer från min mormors föräldrahem i Finspång, likaså en kaffekvarn, och det är nog det käraste jag har av materiella ting, just för att jag vet att de bär på en historia... //Tanja

#109: Katten
2013-04-21 @ 23:00:53

Vintage är för mig god kvalitet och mycket själ och hjärta i form av hållbara sömmar och klädsamma skavanker. Sen blir man rackarns glad av stiliga pöjkar med hatt och snäckor i puffklänning:) Den här boken får det att klia i pysselfingrarna mina, och jag vill ordna ett pastelligt party nu med detsamma.
Skepp å hoj!

#110: Johanna Retrolover
2013-04-22 @ 07:38:07

Jag gillar vintage för att det är vackert och unikt. På 70-talet när massproduktionen av kläder sattes igång så förlorades mycket av det fina hantverket som fanns när man tillverkade kläder. Favoriten för mig är 50-talet med alla fina sömmar, stora kjolar av vackert tyg och bra passformar!

#111: Anonym
2013-04-22 @ 08:14:21

Vintage för mig handlar om att återliva en saga.
Det finns en historia bakom alla gamla och vackra vintage-föremål. Genom att införliva vintage-möbler, tavlor och andra saker i mitt hem ger jag dem chansen att skapa ännu en historia hos mig, min "saga".
"Något gammalt, något nytt och något lånat", är en ganska så exakt beskrivning av mitt hem och mig själv, jag vill att folk ska få drömma sig bort när de kommer hem till mig.
Att bära vintage i kläder är ungefär samma sak. Jag har på mig en historia och skriver på nästa blad genom att bära upp plagget på mitt egna vis.

#112: Lisa
2013-04-22 @ 10:56:56

älskar design, social, fester, tema,mat, gemenskap, detaljer, värdinna, historia, genuint, eko, själ,skratt,picknick, spontant fixat.
jag älskar vintage o fester! dock har jag ganska mycket för mig så ett ex av boken tror jag skulle kunna ge mig inspiration och förståelse för att det inte behöver ta jätte mycket tid de gånger man inte har tiden för att fixa en fest.(Framför allt maten, detaljerna kan jag pyssla med i veckor innan, älskar de.)
Hoppas på ett ex så jag kan bjuda alla fantastiska vänner som förtjänar ännu ett fabulös vintageparty med genuitet!

#113: Johanna P
2013-04-22 @ 15:01:12

För att det känns äkta och genuint! För att det finns en historia bakom och för att hantverket alltid är noga genomarbetat och vackert <3

#114: Andrea
2013-04-23 @ 13:56:14

Vintage är bra för plånbok och miljö, dessutom högre kvalitet, snyggare och personligare än att köpa nytt!

Den här boken skulle ge mig inspiration för vårt vintage bröllop i sommar!

#115: Yvonne
2013-04-24 @ 11:24:41

Jag gillar också retro och vintage, men nu tänkte jag tävla för att vinna denna boken till en av mina fina vänner! Hon har precis fyllt år och boken skulle passa henne perfekt! Hon älskar att fynda på loppisar och inreda sitt hem med fina ting från förr. Hon gillar även att bjuda hem oss tjejer på en massa gott och vem behöver inte lite inspiration ibland? Hon har även haft en tuff vinter och behöver nu se fram emot en härlig vår och sommar!

#116: Maja
2013-04-24 @ 23:06:18

Det är något speciellt med vintage. Kanske är det ett minne från ett tidigare liv och om svunna tider. Ofta är det också väldigt vackert och hållbart och sytt för kvinnor, inte provdockor men för det mesta är det alldeles alldeles underbart!

#117: Nickolina
2013-04-25 @ 00:13:17

Jag älskar vintage för att de kort och gott är unikt!

#118: maria
2013-04-25 @ 01:01:27

jag gillar vintage för att där hittar man sådant som för det mesta inte finns hos det nya. en klänning med spets som inte finns idag med en känsla om att den upplevt något stort, en ananasburk i turkost som ingen skulle komma på tanken att tillverka idag men som är helt underbar, en väska med ett kvitto från domus på 3 kr. det finns ett tidigare liv i vintage, det är höjden av återvinning.

#119: Felicia Hogan
2013-04-25 @ 08:45:49

Åh var ska jag börja? För det första är vintage aldrig nyproducerat, vilket är toppenbra både med tanke på miljön och att det är lättare att hitta unika fynd. Sedan är det ett underbart begrepp då en kan samla ihop det bästa från svunna tider och skapa något alldeles nytt, något som är helt en själv. Jag känner mig hemma i vintage helt enkelt.

#120: Charlotte
2013-04-25 @ 09:02:20

Vintage för mig är att gå på loppis och fynda fina gamla vaser eller annat fint som sedan kan förgylla mitt hem!

Mitt namn är Charlotte Stiernspetz och min mail är danslotta_88@hotmail.com

#121: Julia
2013-04-25 @ 09:52:40

Det var inte längesedan jag fick upp intresset för vintage och det skulle vara så roligt att få ta del av er bok som kan ge mig tips och ideér för att komma igång ordentligt. För mig betyder vintage att någonting har ett hjärta och minnen. Gamla vintagekläder har en historia om vad dem var med om redan innan jag fann dem och det är så himla vackert. Det betyder att jag har en chans att skriva en egen historia, bilda egna minnen och lägga en del av mitt arv i mina kläder/möbler.
Extra fint är det att hitta en vintageklänning från mormor och tänka på hur hon dansade, skrattade och sprang över sommarängar i den klänning som jag just nu har på mig när jag skall på en födelsedagsfest 50 år senare. Åh.

Julia Flyrin/juliaflyrin@hotmail.com

#122: Emma
2013-04-25 @ 12:43:53

Jag gillar vintage för att det ger karaktär till hemmet, för att jag känner mig skitsnygg när jag drar på en klänning som sitter gjuten på kroppen (nyare kläder gör inte det på samma sätt), och jag får ta den på nya äventyr. Det är ett intresse man kan dela med många, oavsett ursprung eller livsstil. Att det sen ofta är billigt, och det är bra för miljön är bara stora stora bonusar.

#123: Hanna Blomqvist
2013-04-25 @ 14:18:46

Hej! Vad fin din blogg är när jag går in via datorn! Jag följer dig i mobilen, men jag ser så mycket mer av din blogg här!

Jag älskar vintage för att det finns en tjusning i att "fynda" något som bara du har. Det är också miljövänligt och alla gifter är borttvättade.

#124: Helena Hansson Milstén
2013-04-25 @ 14:19:54

Vintage är underbart; inte minst för att det är otroligt vackert utan just för att det finns en historia bakom, vilket inger charm. Min mamma växte upp under 50-60 talet vilket inspirerat mig mycket . Nu finns hon inte längre hos mig och då vill jag föra traditionen vidare och hoppas bli en lika bra inspirationskälla till mina barn. Vintage får mig att minnas min mamma med värme och glädje i hjärtat!

#125: Gabriella
2013-04-25 @ 17:00:19

Som gotländsk bondunge fick jag förkärlek för såväl loppisar som personliga hantverk! Under tonåren fann jag även charmen i alla de underbara kläder och andra vackra attribut som min mamma och mormor samlat på sig genom åren! Sedan dess är jag fast uppe bland vintage-molnen!

#126: Nina
2013-04-25 @ 19:01:40

Jag tycker om vintage inte bara för att återbruk är bra i den tid vi lever i, när det är viktigt att spara på jorden, utan främst för det fantastiska i att bära kläder som redan levt ett liv. Tanken på att någon kanske för femtio år sedan fick sin första kyss i den klänning jag bär, att någon annan ung kvinnas hjärta bultat så häftigt under bomullstyget - det är en kittlande tanke!

#127: Moa
2013-04-25 @ 19:09:22

Att leta saker på vintage är som att gå på skattjakt! Man kan inte riktigt planera sin inköp men man kan komma hem med skatter. Visst finns det fina saker i de vanliga kedjorna också, med det är inte alls lika roliga att hitta saker där, där allt är uppradat, finns i flera olika färger och i alla storlekar. Sedan är det fint att det är bättre för miljön, pengarna går oftast till välgörande ändamål och att man kan få mer för pengarna, men det är framförallt inte alls samma spänning att gå in i en vanlig affär där allt finns serverat för en. =)

#128: Cissi
2013-04-25 @ 22:53:19

Jag älskar jakten. Jakten på det ultimata fyndet, plagget som det inte finns en chans att någon annan har en kopia av, plagget som gör att man känner sig unik & fantastisk varje gång man har det på sig. Det är vintagelycka för mig.

#129: Anna
2013-04-26 @ 14:57:53

Jag älskar saker som bär på en historia. Jag och sambon brukar sitta vid middagen och fantisera ihop historier bakom saker i hemmet som är vintage. Så himla mysigt!

#130: Dalkullan
2013-04-26 @ 23:38:16

Jag gillar gamla fina unika saker som man kan hitta i gamla ladugårdar,på vindar och i släktingars gamla skafferier. Jag gillar också att man kan hitta så mycket himla fina grejer som är lyxiga och unika utan att det kostar skjortan, om man bara orkar leta!

#131: malin
2013-04-28 @ 19:22:38

Det var när Elsa Billgren gjorde sin första inredning i äntligen hemma som jag verkligen upptäckte vintage. Ett mintgrönt 50-talskök för pastelltokiga mig gjorde att jag fastnade i hennes blogg. Jag som tidigare varit bohemisk började nu rota fram de vippiga klänningarna vi hittad vid min mormors och morfars men som jag inte vågat använda tack vare mitt självförtroende och rädslan för att sticka ut. Det var ett år sen . Nu är jag 17 och ett halvt och att rota på loppisar och farmors vind efter de där vintagedrömmarna är mitt största intresse. Och för att få den perfekta passformen brukar jag sy mina klänningar själv, något jag kan göra tack vare sömnadsutbildningen jag går på. Vintage är ekotänk, och som det ekofan jag är, samt användare av icke djurtestade produkter älskar jag det faktum att man sparar på miljön och köper begagnat, oftast till låga priser och till goda ändamål. Klänningarna framhäver det jag tycker om med min kropp, och döljer det jag inte gillar. Det finns bara en enda av de hemsydda plaggen, och man lär troligen inte stöta på någon med samma klänning. Man kan drömma sig till sorg,- och glädjestunder personen som haft klänningen upplevt och jag får vara speciell, med självförtroende!

#132: Nea
2013-04-29 @ 20:28:17

Min kärlek till vintage är nog medfödd ;)
Redan som plutteliten rotade jag i containrar efter slängda skatter. Jag stack till och med in en stor spånskiva under omklädningsrummet på bygdens baddamm. Min förhoppning var att de badande skulle tappa ner smycken emellan springornaså att jag när hösten kom kunde dra ut skivan och plocka skatter. Ganska hemskt när jag tänker efter. Sen när Anne på grönkulla blev min kindred spirit var det äntligen någon som förstod min fascinationmöver så fina prylar och mina fantasier om platser och människorefrån fjärran år.

Jag skulle bli så ruggigt glad över tjejerna fina bok.

HälsningarKLinnea

Arkiv

2021:

03

2020:

01 02 03 05 08 11

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen