Ulrikas sju blogg-budord

Sep 2012

 
Själv har jag en uppfattning om vad som är ok/inte ok när det gäller bloggande och kommenterande på bloggar. Spännande att se om ni håller med mig eller ej!
 
Som bloggare:
1. Du skall icke försköna allt. (Detta gör jag mig skyldig till lite grann ibland) Det är hemskt tråkigt med bloggare som på automatik skriver att de haft en fantastisk dag trots att den varit halvdan, eller att en resa varit underbar trots att man fick malaria. Ni fattar grejen. Själv visar jag ju inte upp så mycket av det privata i min blogg vare sig det bra eller dåliga som kan ske i mitt liv..så det blir mycket glättigt, men å andra sidan försöker jag inte få mitt liv att verka glamorösare eller ballare än det är.
2. Du skall icke lura läsaren. Exempelvis skriva att du köpt en ny tröja fast du faktiskt fått den gratis av ett företag. Många bloggare som väljer att ta emot presenter och recensions-saker av företag skriver mycket föredömligt ut det tydligt på sin blogg.
Sedan tycker jag också att bloggare inte ska ta emot exempelvis pengar och visa upp produkter de inte ens gillar eller använder - man ska inte pracka på sina läsare nåt man själv tycker är skit.
3. Du skall icke vara elak. Sluta mobba andra bloggare. diskussioner funkar fint - men rena elakheter får mig direkt avtänd på en blogg. 
 
Som läsare som kommenterar:
4. Du skall icke ljuga. Har fått en uppfattning om att en del skriver positiva kommentarer som de inte alls menar. Typ "snyggt", trots att man inte alls tycker det bara för att trycka in sin egen blogglänk. Det gillar jag inte. Är det väl menat är det såklart en väldigt trevlig kommentar. Men inget ljug tack!
5. Du skall icke spamma. Det är hiskeligt tråkigt med mass-kommentarer som kopierats och klistrats in i en miljon olika bloggar samma dag.
6. Du skall icke vara elak. Ta dina klick någon annanstans om du avskyr bloggaren. Åsikter är alltid bra! Men elakartad kritik med personpåhopp är hemskt otrevligt.
7. Du skall icke smyga. Det vill säga läsa en blogg och uppskatta den i åratal utan att någonsin lämna en kommentar. Det är inte taskigt, bara lite tråkigt. En bloggare vill ju så klart få feed back. Det här budordet har jag själv brutit emot och fortsätter tyvärr. Har ibland insett att jag läst en blogg en period utan att lämna en enda kommentar - men ibland inser jag hur trist det är och bättrar mig.
 
Nu blev det bara sju blogg-budord - men du kanske har fler så att vi kan få ihop tio?
 
Uppdatering: Kul med all respons! Och stort tack till alla "smygare" som skrivit så snällt. Ni gör mig så glad!
 
Kategorier: Inredning 117

Fler inlägg från colorelle.se

Följer du mig på min Instagram Colorelles?

Kikar in för att hälsa er hjärtligt välkomna till min ...

Julkorts-pyssel i annonssamarbete med Postnord
Nu blommar dahliorna
I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack
Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
Kommentarer:
#1: Jenny Söderberg
2012-09-17 @ 11:50:10

Oj Jag lämnar aldrig komentarer... Gud vad trist. ska bättra mig....

Svar: Självklart inget tvång, och jag är som sagt själv dålig på det =) Men kul att du kommenterade nu =)
Colorelle

#2: Martha
2012-09-17 @ 12:03:14

Bless me, for I have sinned... Jag är en smygare men jag lovar att bli bättre.
Jag tycker att du har en jätteskön stil och tycker det är kul att se dina outfits!

Soliga hälsningar från Grekland

Svar: Oh, redan två smygare, vad skoj =) Skriv gärna lite om er själva och hur ofta ni kikar in om ni skulle ha lust! / ulrika
Colorelle

#3: Anneli
2012-09-17 @ 12:13:22

Hej, är här för första gången och shit vilken härlig hårfärg du har! Trevlig blandning på inläggen :-), klickade på feed-knappen direkt men tyvärr funkar den inte för mig?

#4: Hanna
2012-09-17 @ 12:13:29

Kom precis på mig själv med att vara en smygare! Ska verkligen försöka bli bättre på att kommentera!:) Tycker skorna i inlägget nedanför är supersnygga (och det menar jag verkligen ;) )!

#5: Anna
2012-09-17 @ 12:17:35

Sjukt bra precis rätt! Vill inte vara en smygare heller!! :)

#6: Linda
2012-09-17 @ 12:17:49

Ha, ha.... gillar dina budord och speciellt det 7:e. Lämnar därför ett avtryck.
Läser din blogg varje dag nästintill och har så gjort i år...?. Varför? Jo, för att du uppdaterar nästan varje dag, har fina bilder där man ser dina kläder men att det även är lite från ditt hem. Ni renoverar varsamt med mycket gammalt. Tyvärr kan jag inte alls ha samma kläder som du. Fixar inte höga midjor... vilket egentligen är det enda negativa jag har att säga. Men det kan ju varken du eller jag ändra på! ;) Tack för att du skriver så fint och att jag kan följa dig.

Svar: Hehe, nej det där med hög midja håller jag fast vid haha. Men så kul att du kikar in och att du skrev idag!! Gör mig glad!
Colorelle

#7: Johanna
2012-09-17 @ 12:21:56

Hej bloggare!

Jag har läst din blogg sedan jag flyttade till England för att få en dos hemstad. Och tackar för det!

MVH Läsare

#8: Lotten
2012-09-17 @ 12:22:32

Verkligen roligt med den sista. Jag har läst din blogg i säkert 3 år men aldrig lämnat en endaste liten kommentar. Men nu kanske jag ska passa då, gillar att din blogg utvecklats mer inom heminredning!

#9: Elin S
2012-09-17 @ 12:22:51

Hej!

Tyvärr får jag ansluta mig till skaran som konsekvent bryter mot budord 7. Jag har läst din blogg seriöst och grundligt sedan ett par år tillbaka. Jag har ganska kritiska blogg-ögon men din blogg har verkligen kommit att bli en av mina favoriter! Jag tror faktiskt att jag aldrig har kommenterat och det känns ganska illa för du arbetar varje dag med din blogg och här sitter jag och suger i mig och får ut så mycket av den, utan att någonsin ge minsta tillbaka. Fy skam på mig. Men jag får ta igen det nu! Jag gillar din blogg eftersom du har en stil som inspirerar mig, du är påhittig och kreativ, bloggen är väl genomarbetad och du har funnit en bra balans mellan dina olika ämnen. Det är alltid trevligt och mysigt att surfa in här =)

#10: Sofia Ekström
2012-09-17 @ 12:36:39

Jag började också gräva i det här med bloggvett förut, mitt inlägg fokuserade på spam och du hittar det här:

http://ekstromsofia.blogg.se/2012/september/bloggvett-del-1-spam.html#comment

Sen har jag också tänkt ta upp det här med reklam/sponsring som du nämner.

#11: Annie
2012-09-17 @ 12:37:28

Jag kände mig lite träffad på det sistnämnda budet! Så här får du en liten måndagshälsning från mig!

Jag klickar ofta in på din blogg för jag tycker om dina bilder och du kommer ofta med nya ideér! Det är kul och inspirerande! :)

#12: Gabriella
2012-09-17 @ 12:51:12

SV: Tack ska du ha! Och bra med lite fler idéer, det där med att träda dem på vinglas ska jag komma ihåg=)

Härligt inlägg här ovan! Tänkvärt o fint att få ta del av dina tankar kring det hela=)

#13: Mia
2012-09-17 @ 13:02:15

Då ska jag verkligen passa på att tala om hur mycket du inspirerar mig, och har gjort under ett par månader (sedan jag "hittade" din blogg). Du är otroligt vacker och verkar vara en härlig personlighet! Kommer fortsätta att följa dig, mer eller mindre anonymt : )

#14: frida
2012-09-17 @ 13:04:33

Nu insåg jag också att jag är en smygare här. Tittar in då och då men kommenterar av nån anledning inte. Tycker i alla fall att du har en fin och inspirerande blogg.

#15: Jane
2012-09-17 @ 13:06:00

Vettiga budord! Tack för en bra blogg. Jag har följt dig i några år och bara kommenterat en gång tidigare, så därför vill jag säga det igen. Tack för en trevlig och inspirerande blogg. :-)

#16: Katja
2012-09-17 @ 13:09:05

Jag håller definitivt med :) Väldigt klokt skrivet

#17: Lina
2012-09-17 @ 13:17:13

Gud va bra skrivet! Jag ska bli bättre på att kommentera på bloggar. KRAM

#18: Emma
2012-09-17 @ 13:19:24

Alltså, jag har många gånger tänk skriva något som beskriver vad det är som är så fantastiskt med dig men inte vetat riktigt hur jag ska formulera det i ord men jag ska försöka. Det jag gillar med din blogg är att du lyckas, med vackra bilder och bara några få ord, förmedla känslan i det du vill berätta.. Och det är en riktigt härlig känsla som sitter kvar även när man lämnat bloggen! Du kanske tycker att du inte är så personlig men det är du! Fortsätt som du gör :) Kram

#19: Helena N
2012-09-17 @ 13:22:08

Hejsan Ulrika!
Jag lämnar kommentarer/frågor lite då och då hos dig, men njuter alltid av din fina blogg.
Älskar när du visar lite från ditt hem och loppisfynd du gjort osv.
Jag får inte mycket kommentarer själv på min lilla blogg och blir superglad när någon skriver något till mig, men märker väääldigt tydligt när folk bryter mot budord 5.
Kram och ha det bäst!
Helena

#20: Emma
2012-09-17 @ 13:23:22

Hej, jag är nog oftast en "smygare". Uppskattar att läsa och titta på bilderna men känner oftast att jag inte har så mkt att tillägga. Det är bara härligt att få läsa. Men förstår din poäng helt och tror att jag kommer att bättra mig :) Du gör iaf en otroligt härlig blogg, har följt den i cirka tre år. Den ligger klart på min topp 3 av de 25 bloggar jag läser. Du är otroligt vacker och har skön stil. I like! I fortsättningen kanske du får se fler kommentarer från mig. Ha det gott! /Emma.

#21: christin
2012-09-17 @ 13:25:01

haha oj, säger folk "fint" när de egentligen menar "fult". Usch vad cyniskt och jag kände mig hemskt naiv helt plötsligt.


Det är kul att kommentera och det är kul att få kommentarer men det är också roligt att få svar på sina kommentarer. Vad jag menar är att man nästan skapat sig en slags relation till de bloggar manhar en fortgående konversation men till skillnad från enkla "fint" kommentarer. Men all respons är roligt! :)

#22: Carro
2012-09-17 @ 13:26:04

Jag har läst din blogg i över 4 år, om inte mer... Ett besök om dagen minst... Kommenterar nästintill aldrig, men det blev verkligen påtagligt när du skrev det ovan så var ju bara tvungen!

En hyllning till dig och din fina blogg! Hade dock velat veta liiite mer om just dig och ditt efter "vår långa vänskap", men jag förstår dig!

Många kramar

#23: EMELIECATRINE
2012-09-17 @ 13:42:32

Håller med om allt! Men finns säkert mer..

#24: Emma
2012-09-17 @ 13:44:29

Vilka kloka saker Ulrika! Du har verkligen helt rätt :) Kram

#25: EMELIECATRINE
2012-09-17 @ 13:47:02

Haha, så många smygare son träder fram..så kul att läsa!

#26: Lollo
2012-09-17 @ 14:00:47

Efter att ha läst dina blogg-budord, som jag verkligen uppskattade, måste nog även jag ta mig i kragen och bli bättre på att kommentera!
Har läst din blogg i 3-4 år och tröttnar aldrig. Den är så intressant och inspirerande! Jag tror detta beror på att, som du skriver, helt enkelt håller dig till dina egna budord. Du skriver ärligt rätt och slätt hur din vardag är, och kanske är det just det som gör den så läsvärd. Som en vanlig svensson-läsare kan man lättare relatera till dig jämförelsevis med fashonistorna på Stureplan.
Fortsätt som du gör, du gör det så bra!
kram

#27: Cajsa
2012-09-17 @ 14:04:15

Haha får erkänna att jag är en av dem som ständigt och jämt bryter mot nr 7. Har läst flertalet bloggar nästintill dagligen i flera år (din däribland) men aldrig skrivit en enda kommentar! Men då är det ju hög tid, klart du förtjänar att få reda på hur bra du är :) Gillar verkligen din blogg, det känns som att du gör något eget av hela modebloggsgrejen - topp på det! Gillar speciellt inredningsdelarna, du har så mysig stil. Kram!

#28: Jennifer
2012-09-17 @ 14:05:05

Hej! Kände mig lite halvt träffad på blogg-budord 7, så tänkte att jag kunde göra något åt det. ;)
...Bloggen din är fantastiskt bra! Gillar skarpt din syn på inredning!

#29: Alva och Agnes
2012-09-17 @ 14:05:24

Hej! Fin blogg:) Kolla gärna in på våran blogg. kram :)

#30: EMELIECATRINE
2012-09-17 @ 14:07:25

Haha gör du =) Men den är så SJUKT bra. Vaa, NEJ..vad är det för film?!

#31: Nathalie
2012-09-17 @ 14:10:17

Ja precis, det ska bli väldigt skoj:)

#32: Aya
2012-09-17 @ 14:22:23

Precis som flera andra har skrivit under dagen känner även jag mig träffad av budord #7 . Personligen följer jag väldigt få bloggar men din är en av de två jag följt mer eller mindre regelbundet under snart 2 års tid.
Varför följer jag din blogg? Du tar fina fotografier, har vacker klädstil (även om jag själv inte alls passar i det du passar i) och inreder väldigt härligt med stil/form/färg. En annan väldigt stor anledning är faktiskt att du är sparsam med att yttra dig om ditt privatliv. Som läsare känner jag dig inte men inspireras mycket av ditt sinne för vackra saker.
Tack för en mycket fin blogg. Lovar att hädanefter vara lite mer generös med kommentarer ;o)

#33: Malin
2012-09-17 @ 14:23:47

Jag är en supersmygare. Tycker oftast att kommentarer inte tillför något och därför valt att inte skriva. Men om du uppskattar det ska jag genast börja! Gillar din blogg och alla fina bilder.

#34: ALEXANDRA
2012-09-17 @ 14:49:55

Bra budord! Ett budord till de som kommenterar kan ju också vara att läsa inlägget de kommenterar på. Men det hänger väl också ihop med spamkommentarerna.

Åh smygisarna skulle jag gärna få ut ur "garderoben".

#35: Clara
2012-09-17 @ 15:18:15

Okej det här med smygare passar in på mig rätt bra... tyvärr. Därför vill jag nu passa på att berätta att jag kikar in på in blogg nästan varje dag och får alltid med mig något härifrån. Din blogg är grymt proffsig och inspirerande.

#36: Emina
2012-09-17 @ 15:55:05

Hallå där!
Måste säga att jag är väldigt dålig på att lämna kommentarer dessvärre. Vet inte riktigt varför,det bara blir så :P måste bättra mig!

Måste bara skriva att du verkar vara en störtskön tjej men en mysig blogg :)
Hälsningar Emina!

#37: Stina
2012-09-17 @ 16:03:30

Gah!
Håller med om samtliga budord, dock slog ju sista budordet lite extra på mitt dåliga samvete.. Jag har nämligen läst din blogg sedan 2007 och sällan lämnat kommentar trots att jag nästan dagligen kikar in och beundrar dig.
Forgive me Ulrika for I have sinned! :)
Ska skärpa mig, jag vill verkligen inte att du ska tappa suget och sluta blogga! Då får jag dra mitt strå till stacken jag med! :)

#38: Astrid
2012-09-17 @ 16:05:02

Hej Ulrika,
Måste tyvärr också säga att jag är en smygis... läst din blogg i över 4 år och inte kommenterar jag något.... jag har dock lämnat en fråga till frågestunden någon gång... ;-)
Tycker jättemycket om din blogg och dig som person. Har 4 bloggar jag läser dagligen och du är en av dem. Min man (nygifta!) brukar också vilje se vad du skrivit, och sedan tycker han att du är snygg också :-)
Kram och fortsätt blogga! Jag gillar främst renoverings- och second hand inläggen.

Svar: Hej Astrid! Kul att höra från dig =) Och hälsa killen tack =) Grattis till giftemålet!
Colorelle

#39: Jeanette♥
2012-09-17 @ 16:10:35

Jag håller med fullt ut. Ärlighet varar längst:)

#40: Cattis
2012-09-17 @ 16:18:40

Även jag är en trogen läsare som sällan lämnar kommentarer. Brukar önska mer hus, inredning och trädgård när du undrar vad vi läsare vill läsa om ;). Ska försöka bättra mig jag med!

#41: Mia
2012-09-17 @ 16:27:09

För att inte bryta mot nummer 7 : jag gillar att läsa din blogg! Keep it up!

#42: Aidai
2012-09-17 @ 17:13:16

Kände mig ruskigt träffad av sjunde budordet - jag har följt din blogg i över ett år, beundrar dina fina stil och ditt hem (där kunde jag flytta in direkt!) men utan att berömma dig med en enda kommentar! Hmpf, får allt lov att bättra mig på den fronten! Ha det bra!

#43: www.alexandrastyle.se
2012-09-17 @ 17:13:33

Grymt inlägg, gillas!

www.alexandrastyle.se

#44: Gabriella
2012-09-17 @ 17:18:04

Många bra tips Ulrika! Tack!

Mvh/ Gabriella

#45: Hannah
2012-09-17 @ 17:23:15

Nä nu var jag tvungen att berätta att din blogg är en av min absoluta favoriter och jag har följt den i några år nu men nog aldrig tänkt på att lämna en kommentar! Skärpning för min del nu då :) kramar

#46: R
2012-09-17 @ 17:24:47

Jag kollar i din blogg flera gånger om dagen. Du är väldigt duktig bloggerska.
Jag Tycker att...
- Man ska inte lägga upp 'precis' vad som helst på bloggen. Man ska tänka efter noga innan man gör det.
- Man ska absolut inte ljuga för sina läsare, för då tappar man läsarnas förtroende för bloggen. Men man ska inte heller behöva säga så mycket om en viss sak.
- Man ska inte ha blogg p.g.a. många har blogg, utan man ska fundera på vad bloggen ger en. Är det värt det? Hur mår du utav det?
- Försöka inte skriva om saker som många andra har skrivet, utan meningen är att det ska vara "dig".
- Skriva om saker som är viktigt för en att ta upp, som man brinner för.
- Tappa aldrig bort dig själv, för blogg världen är stor och du kan gå i vilse, så var försiktig! ;-)

Det ver mina budord det! Ha det bra Ulrika och lycka till!!!
//R

#47: Amanda
2012-09-17 @ 17:43:19

Kände mig lite träffad av punkt 7 (inte på något dåligt sätt alls). Har följt din blogg under drygt 2 år och inspirerasav den hela tiden. Att kommentera har helt enkelt bara inte blivit av. Men! Jag tycker din blogg är väldigt inspirerande och kul att läsa.

#48: Emilia
2012-09-17 @ 17:45:13

Kände mig träffad av ditt sista budord, smygaren.. Så därför tar jag tillfället i akt och kommenterar för första gången. Läser din blogg varje dag i princip och har fastnat för dina fina bilder, dina härliga outfit- bilder och ditt sätt att skriva, lämna ut precis så där lagom mycket att man blir mer nyfiken på dig och vill fortsätta läsa :)

#49: Turid
2012-09-17 @ 17:53:30

Bra lista! Jag har en ytterligare punkt som gäller läsarna som kommenterar.

Det händer lite då och då att man råkar på läsare som enbart skriver "Haft en bra dag?" "Hur mår du?" etc, det känns som något i stil med copy/paste som man skriver tillen massa bloggare bara för att bloggaren ska gå in i dennes blogg och svara. Tycker att man alltid ska försöka kommentera det specifika inlägget, som bloggare skrivit och gärna svara på kommentarer i "samma kommentarsruta" så att det blir en röd tråd att följa.

Gillar inte heller kommentarer av typen "Kolla in min tävling" och "Rösta på mig".


Svar: Håller med dig om detta!!
Colorelle

#50: Anna B
2012-09-17 @ 18:21:04

För flera år sedan hade jag ett jättetråkigt sommarjobb i en kundtjänst. Detta var precis när modebloggarna hade börjat bli stora. En dag när jag hade så jääääkla tråkigt så fick jag för mig att kolla vad grejen var med de här modebloggarna, och googlade "Modeblogg". Din var en av de första som kom upp och jag klickade mig in här och är fast sedan dess. Jag älskar också färg och bär aldrig svart. Är egentligen inte särskilt klädintresserad men behöver inspiration och du ger mig det! Skulle nog säga att jag klär mig både snyggare och roligare sedan jag började läsa din blogg. Älskar också dina foton, husfixet och den personliga tonen, fantastiskt skönt att slippa läsa om det mest privata, tycker du håller det på en jättebra nivå. Jag har aldrig kommenterat (är alltså en så kallad smygis), men nu var det väl på tiden. Tack för att du gjort så många tråkiga stunder till roliga! Jag kommer att fortsätta läsa länge till! //Anna

Svar: Åh tack Anna!! Glad jag blir.
Colorelle

#51: Fanny
2012-09-17 @ 18:32:20

Vettiga budord måste jag säga ;)

Jag har kommenterat här ett par gånger tidigare, både med blogg och som anonym. Däremot känner jag mig fortfarande träffad! Jag vet själv hur roligt det är att få kommentarer, men med tanke på hur få gånger jag faktiskt ger bort dem själv är det inte konstigt att jag bara får några få.

#52: Therese
2012-09-17 @ 18:36:26

Tänkte på det du skrev om att vara en smygis hihi, nu bryter vi det. Måste bara säga vilket fint hår du har, hårfärgen passar dig jättebra! Hade själv koppartoner i håret ett bra tag men tänkte jag skulle låta bli att färga det, nu går kulören mer i en grådassig råttfärg.. hmm.. minst sagt lockad att gå tillbaks till koppriga/röda hållet när jag ser din färg! Fortsätt blogga på! Gärna mer om smink, favoritsminkning m.m. och frisyrer!

#53: Ida
2012-09-17 @ 18:36:37

Här kommer ännu en smygare ut ur garderoben!
Jag har läst din blogg i snart två år och tycker framför allt att det är jättekul att du börjat skriva om heminredning. Jag är själv ett loppisfan utan dess like och tyckte det var otroligt inspirerande och kul att läsa om din loppisresa i sommras. Grattis till en bra blogg med vettiga inlägg!

#54: ANNAWII
2012-09-17 @ 18:42:28

Bra budord! Hmmm jag tycker även att det är härligt med bloggar som länkar när de umgåtts med en annan bloggare, det ger lite mer eftersom man då enkelt kan klicka sig vidare och få läsa en annan tolkning/upplevelse av mötet :).

Kram babe

#55: Therese
2012-09-17 @ 18:43:42

Heh, jag gör mig skyldig till nr 7 :( Tittar ofta in men kommenterar ytterst sällan, ska försöka bättra mig!

#56: tuzzan
2012-09-17 @ 18:44:02

Braiga budord :)

#57: Frida
2012-09-17 @ 19:48:43

Hej! Bara för det vill jag kommentera o berätta att jag tycker om din blogg! Gillar blandningen m mode o inredning.skulle vara kul att läsa om ditt jobb, typ vad du gör och din utbildning! Tack för att du skriver.

#58: Julia
2012-09-17 @ 19:49:37

Ammen tack för informationen! Man ska inte skriva en kommentar som "snygg". Då vet jag tack! Glöm att få en kommentar till av mig då

Svar: Hej Julia! Läs noggrannare, du har missförstått helt.
Colorelle

#59: Maja
2012-09-17 @ 19:59:18

Hoppsan! Har följt din blogg länge utan att kommentera. Gillar den skarpt! :)

#60: amanda
2012-09-17 @ 20:19:52

oj jag kanske smyger lite. har läst din blogg hur länge som helst nu. älskar den!!!

#61: Anna
2012-09-17 @ 20:37:44

Hej Ulrika!

Jag är också en av smygarna, haha.

/Anna från Södertörn. ;)

#62: Petra
2012-09-17 @ 20:43:41

Förlåt Ulrika! Riktig smygare här! Tycker du har en fantastisk fin blogg och inspireras jättemycket av bl.a. din inredning!!! Ser gärna mer av små fix och trix tips! Älskar att handla på loppis jag med :)
Kram på fina dig!

#63: Schweizernöten
2012-09-17 @ 20:46:13

Är väl också en sån där "smygare", läser mest bloggar via mobil dock och då är det himla krångligt att kommentera! :) men har följt din blogg ett tag och tycker den är super!

#64: En annan smygis
2012-09-17 @ 20:47:11

Jag smyger, har smygit väldigt länge det vill säga! Jag har inte vågat skriva kommentarer eftersom jag inte riktigt tror på "det lilla som kan förändra" (visst är jag pessimistisk, men det är sådan jag är :) Men nu tänker jag ta mig i kragen och säga att du är en mini-idol för mig! Jag bor ju i Nkpg och blir jätteglad när jag ser dig "i rutan", du och din blogg ger mig ett sådant positivt lyft i dagen med din optimism, och sådant är helt värt att påminnas om. Din blogg rockar fett alltså, ha det så bra framöver!!

#65: Carro
2012-09-17 @ 20:49:01

Väldigt fina budord, och jag tycker om din ärlighet inför dina läsare. Om man som bloggare tar emot massor med gratisprylar och blir som en reklampelare blir bloggen väldigt ytlig, och då tror jag att även bloggläsarna och kommentarerna blir det.
Jag tycker om att din blogg innehåller mer substans i texten och inte, som många andra, bara massa "spamminlägg" med massor av bilder från utan idé och tanke bakom. Jag får känslan av att du väljer bilder och text med omsorg vilket gör din inlägg så intressanta och roliga :)
KRAM//en trogen läsare

#66: Karin
2012-09-17 @ 21:01:25

Jag tar genast åt mig och lämnar därför en kommentar. Har läst din blogg i flera år och tycker att den är super - precis som du!

#67: Victoria
2012-09-17 @ 21:08:52

Hej Ulrika!

Jag kände mig så otroligt träffad av nummer 7 att jag bara måste skriva en kommentar. Jag har följt din blogg varje dag i mer än 3 år nu och aldrig någonsin tidigare lämnat en endaste kommentar. En riktig smygare alltså. Jag har själv haft en blogg och vet hur glad jag blev av de kommentarer jag fick. I övrigt håller jag med dig om alla sju blogg-budord.

Faktum är att vi läste en fotokurs på gymnasiet samtidigt, men jag är tveksam till om du kommer ihåg mig :) Det har ju redan gått 11 år sedan dess!

Jag följer bara 6 bloggar och din är verkligen min favorit! Det jag gillar mest är dina vackra fotografier och inläggen om loppisfynd och inredning. Vi har nästan helt olika smak när det kommer till kläder, men det är ändå alltid roligt att se dina outfits. En annan sak som jag tycker väldigt mycket om med din blogg är att du inte skriver för mycket om ditt privatliv. Du håller det på en bra nivå.

Så, fortsätt med ditt fantastiska arbete med bloggen! Jag kommer definitivt fortsätta följa min favoritblogg :)

Kram till dig!

Svar: Åh, så kul! Men du gick inte på samma gymnasie alltså?
Colorelle

#68: Tilda
2012-09-17 @ 21:33:57

Haha, måste också anmäla mig som "smygare" har läst din blogg i flera år och jag tycker verkligen om din blogg och dig, du känns verkligen äkta:) Lite kul är att vi fyller på samma dag:D

#69: Siri
2012-09-17 @ 21:51:41

Måste erkänna att jag är en riktig smygare! Har läst din blogg i jag vet inte hur många år och har nog aldrig kommenterat. Ska försöka bättra mig :) När jag ändå kommenterar måste jag säga att jag tycker din blogg är så himla härlig, en blandning av mode och inredning. En riktig inspirationsblogg!

#70: ANNAWII
2012-09-17 @ 21:54:32

Nej bara en sak som jag tror du å jag och alla som bloggat ett tag är lite bättre på än de som bloggat kortare tid hihi :)

#71: Elin Björk
2012-09-17 @ 22:04:07

Haha, härlig idé. Får nog erkänna mig vara något av en smygare (även om jag kanske lämnat någon enstaka kommentar genom åren) men du ska veta att jag uppskattar din fina, ärliga och inspirerande blogg. Keep up the good work!

#72: Sara
2012-09-17 @ 22:12:01

Jag som många andra kommer ut garderoben och erkänner vår smygstatus... Har slaviskt följt din blogg i flera år och inspirerassjukt mycket:) keep on rockin'!! /Sara

#73: Anna
2012-09-17 @ 22:15:55

Är också en "smygare", har väl bara kommenterat 1-2 gånger på din blogg, men har läst den i... hm... 3 år? Till och från. Gillar allt med din blogg, man tänker inte på att du inte delar med dig av ditt privatliv, alltså håller du det på en bra nivå. Jättefina bilder, och du är jättefin! Kram :)

#74: Disa
2012-09-17 @ 22:16:58

Jadu.... Jag är en av dina smygare haha. Har läst din blogg i ungefär 4 år, och i princip aldrig skrivit något. Så nu ska jag passa på att säga att din blogg är mycket uppskattad! Jag älskar din stil, och du känns jordnära och härlig! Tack för alla dessa år, för min del så stannar jag lika många till om du fortsätter blogga. Och jag ska försöka kommentera oftare.... Inte 4 år till nästa gång iaf =)

#75: Julia
2012-09-17 @ 22:47:10

Hej! Då är jag en smygare! Intressantdet där med smygare! Har aldrig tänkt på det men det är ju helt klart så att det är kul att få kommentar av sina läsare! Ofta har jag inte tid att kommentera men ska bättra! Ha en fin kväll!

#76: Fanny
2012-09-17 @ 23:05:08

Klickar in här minst 1/dag. Ditt goda humör och glada outfits inspirerar mig alltid. Måste dock bli bättre på att visa min uppskattning, son sagt.

Kram "smygis" Fanny

#77: Granberg
2012-09-17 @ 23:24:59

Jag är nog ganska bra på att smyga jag med, men tänker lite som så att om jag inte har någonting vettigt att skriva, varför ska jag då göra det? Känns mer värt att lämna färre kommentarer, men verkligen ärliga. Även om det bara är en komplimang!

#78: Cecilia
2012-09-17 @ 23:45:11

Måste erkänna att jag är en av dessa "smygare". Varför det är så har jag inget bra svar på men jag ska absolut bättra på det. Och nu när jag ändå är igång så måste jag berätta att du är en av mina absoluta favoritbloggare. Har läst din blogg några år och kikar in nästan varje dag. Det bästa med din blogg är ju alla fina bilder och att du har lagom men innehållsrik text:)

#79: Josephine
2012-09-17 @ 23:57:08

Hoppsan, jag är nog en riktig smygare de få gånger jag läser bloggar. Din blogg återupptäckte jag häromdagen faktiskt. En otroligt stilren (ja, urvattnat ord..) och snygg sida! Du är så himla vacker själv, och alla dina foton är makalösa. Jättekul att du är journalist, jag studerar nämligen själv till journalist och har tänkt att jag någon gång ska lära mig att behärska min Canon Eos 450D fullt ut men jag vet inte om jag har det i mig haha... Du ger mig helt klart inspirationen till att göra det i vilket fall!

#80: Jenny
2012-09-18 @ 00:02:24

Jag har lämnat en del kommentarer här vill jag minnas. Men alldeles för få i jämförelse med hur ofta jag läser din blogg! Och hur länge jag gjort det! Råkade klicka in här nån gång för ett par år sedan och fastnade av nån anledning.

Vi har inte samma klädstil och lever, vad jag tror, ganska olika liv. Men du har ändå lyckats fånga mitt intresse och ja, jag fortsätter ju kika in dag in och dag ut.

Ha det bra! /Jenny

#81: Cissi
2012-09-18 @ 00:19:00

Jag får oxå ansluta mig till skaran smygare, tyvärr. Jag började läsa din blogg när jag först flyttade till Norrköping för ca tre år sedan och är helt fast. Tycker att du har en bra blandning mellan mode och inredning. Skulle gärna uppskatta lite mer lokala inlägg:) mötte dig på en av mina löprundor och ville då stanna till och tacka för en bra blogg, men även då var jag en smygare. Nästa gång stannar jag :)

Svar: Hehe, hoppas du inte stötte på mig när jag fuskade i någon egen löprunda=) Hoppas du trivs i Norrköping!
Colorelle

#82: Senada
2012-09-18 @ 00:21:09

Hi hi jag är också en smygare! Har följt din blogg varje dag i flera år nu men glömmer oftast bort att kommentera då jag läser bloggar från mobilen. Men ska försöka bättra mig!

Ha det gott //Senada

Svar: Förstår dig, det tar längre tid via mobilen=)
Colorelle

#83: Lottiz
2012-09-18 @ 06:59:12

Så sant så. Jätte bra budord. Kommer inte på någon mer nu, men får fundera lite så kanske något dyker upp. Klockan är för lite ännu ;).

#84: Anna
2012-09-18 @ 08:46:18

Hej! Kändes som att jag just började följa din blogg, men har snart gått ett år! Jag blir framför allt inspirerad av din inredning, jättestort intresse för mig och jag håller själv på mycket hemma. Loppisfynd är det bästa! Tack för superbra blogg :)

#85: Evelina
2012-09-18 @ 09:32:23

Kan verkligen hålla med om att det är jobbigt med little-miss-perfect-bloggar! Ursäkta att jag kommenterar så sällan :)

#86: Elin
2012-09-18 @ 09:50:09

Kloka ord!
Jag är otroligt dålig på att lämna kommentarer och definitivt en smygare.. :) Ska bli bättring på det. Gillar din blogg väldigt mycket och blir alltid inspirerad när jag kikar in här! Tack för en fin blogg:)

#87: Emma
2012-09-18 @ 10:53:09

Jag är en smygare;) har nog lämnat någon kommentar ibland, men "smyger" för det mesta;) Jag ÄLSKAR din blogg, det är faktiskt den enda jag läser nu och har gjort i ett år ungefär. Ni har så himla fint hemma och jag älskar att du blandar in massa 50/60-tal med det lite mer lantliga. Jag hade bara shabby chich här hemma innan, men efter jag började läsa din blogg har jag börjat väva in mer 50/60-tal i hemmet, dels för att jag och min man älskar den stilen men också för att det var DU som gav mig inspirationen till detta:) och jag ÄLSKAR loppis, vilket du också gör, det är jätteroligt att få se dina fina fynd och vad du gör med dem! Nu ska vi bygga om vårat kök och letar efter massa inspiration till det, så jag hoppas på fler bilder från ert fina här på bloggen:)

Tack för att du gör en så fin, inspirerande och rolig blogg!

Svar: Åh, vad kul att vi har samma stil i hemmet! !
Colorelle

#88: Christine&Paris
2012-09-18 @ 11:33:58

Vilka vettiga ord, så sant så sant :) Jag är själv dålig på att lämna kommentarer på vissa bloggar men det är mest kändisbloggar. Jag undrar om de ens läser alla kommentarer när de har så mycket annat vid sidan av? Haha!

Vill passa på att säga att jag gillar din blogg. Du verkar så ärlig och genuin.
Hoppas du får en fin tisdag!

#89: jenny
2012-09-18 @ 12:30:16

jag läser alltid din blogg, men tror att jag har kommenterat högst två gånger! ledsen :) älskar din blogg!

#90: Kajsa
2012-09-18 @ 13:13:13

Det finns verkligen inget tråkigare än att få spam-kommentarer som bara är copy/pasteade. Så himla värdelöst. Då är det faktiskt bättre att inte kommentera alls.

#91: Ida
2012-09-18 @ 18:14:46

Hej!
måste erkänna att jag är en av dina "smyg"läsare. har läst din blogg i något år utan att lämna en enda kommentar. Vill bara säga att jag uppskattar din blogg som innehåller en rolig blandning mellan inredning och mode. Tack för du förgyller min vardag! :) / Ida

#92: Veronica
2012-09-18 @ 19:34:17

Hej!

Är ännu en av dina "smygläsare" och har följt din blogg sedan ca 3 år tillbaka. Du skriver bra, har supersnygg stil och det är väldigt spännande att följa inredandet och renoveringen av ert hus. Fortsätt så, så kommer jag bli kvar i minst 3 år till! ;)

#93: Johanna
2012-09-18 @ 20:25:06

Ok, jag erkänner! Jag är en smygare.... Har följt dig i flera år utan att ha kommenterat. Jag gillar din blogg för att du har en härlig klädstil och fina inredningsdetaljer. Jag gillar att du inte visar upp allt, det gör att jag vill fortsätta läsa bloggen. Jag uppskattar också att du inte alltid fotar dina outfits i samma miljö för sådana bloggar tröttnar jag fort på. Tack för en fin blogg och fortsätt i samma stil! /Johanna

#94: Anonym
2012-09-18 @ 20:40:24

Hej! Får bikta mig och erkänna att jag också är en smygare. Din blogg är en av de få jag följt länge! Uppskattar att du varierar mellan snygga kläder och inredningstips och att du skriver personligt men inte privat - toppen helt enkelt!

#95: Ylva
2012-09-18 @ 20:43:09

Hej!
Måste bikta mig och erkänna att jag också är en smygare! Din blogg är en av få som jag velat följt länge. Uppskattar att du varierar mellan snygga kläder och inredningstips och att du är personlig med inte privat - toppen helt enkelt!

#96: Ylva
2012-09-18 @ 20:44:40

Haha, blev visst två kommentarer där. Så bra var jag på det! :)

#97: AnnaPanna
2012-09-18 @ 21:27:47

Haha, oj va tråkig jag är, helt rätt!! Jag har ju följt dig en herrans massa år, ända tillbaka till Gina Tricot -och Skopunkten "köp tre för två"-tiden;) Har lämnat kanske ett inlägg.. inte bra. Bättre sent än aldrig?

Verkligen kul att ha följt dig, vi har helt olika liv men jag uppskattar dina ord, bilder massor.

Skulle vara lite kul att höra mer av dina åsikter i olika frågor, men som du skrev så har du valt att inte alltid vara så privat.

Ha det gott och fortsätt gör din blogg efter dina budord, funkar grymt ju!

#98: INGRIDWENELL.SE - Fashion Style Color Inspiration
2012-09-18 @ 21:43:18

ååå vilket bra inlägg!! jag har ett budord till alla bloggar, främst de stora: Du skall inte se dig själv som mer viktig än mindre bloggare!! Jag upplever att många som redan blivit stora inte alls har något intresse för de mindre bloggarna och struntar i att svara på deras frågor och mail. Typ att vissa blir lite väl märkvärdiga och borde komma ner på jorden lite.. Jag tycker det är sjukt tråkigt när jag skriver en kommentar/mail och inte hör varken bu eller bä. Vi är ju ett team! det är min åsikt :)

#99: Sara
2012-09-18 @ 22:57:05

Hej Ulrika, dig har jag följ i lite mer än två år. Uppdaterar mig dagligen med vad som händer och ser alltid fram emot att läsa om de saker du har ngt att säga om. För det är du bra på, ord alltså!
Detta är min allra första kommentar hos dig, så kalasar väl in som en snyggare.. ;P Tack för en bra blogg, jag ska försöka att inte smyga så mkt!:)

#100: Hanna
2012-09-19 @ 01:13:55

Jag skäms lite. Har följt din blogg i några år och vill tacka så mycket för all inspiration och väldigt fina bilder. Kan även lägga till att jag tänker på dig och denna blogg varje gång jag hör låten "The way I am" av Ingrid Michaelson. Antar att jag lyssnade på just den låten någon dag då jag läste din blogg för några år sedan och så har det blivit så här. Lite kul och random kuriosa kanske.

#101: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag
2012-09-19 @ 06:37:29

Jag håller med om allt. Det värsta jag vet är spamkommentarer, tex fin blogg, allt bra? när det redan står i inlägget att jag mår skitdåligt...

#102: Démo F.
2012-09-19 @ 14:28:36

Hej!
Nu känner jag verkligen att jag måste lämna en kommentar, för jag läst din blogg i smyg sedan somras och du har till och med inspirerat mig för att byta ut lite grann min annars ganska definierad stil.
Det lustiga är att jag själv också tycker illa om de som läser men aldrid kommenterar i min blogg. Till min ursäkt kan jag bara säga att jag känner mig kanske lite utanför din läsarkrets, bara hittade en dag din blogg och fastnade för bilderna och dina outfits, men vi har inte alls samma stil, samma ålder eller annat, MEN, jag bor i grannstaden Linköping, så nu vet du, jag läser och uppskattar din blogg.
Tack!

#103: inspireme ♡
2012-09-19 @ 15:49:36

De här budorden gillar jag, haha! :) Jag har nog varit en "smygare" på din blogg och bara kommenterat nån gång, fastän jag är här betydligt oftare. Bättring!

#104: Linnea
2012-09-19 @ 17:24:03

Har väl inget val dådå ;) jag ÄLSKAR din blogg, även om jag aldrig kommenterar! Du kan din stil, det är jag så sjukt avis på! Tycker det är så svårt att hålla fast till en stil och inte blir uppslukad av alla nya trender och strunt, utan använder det på ditt sätt. Fortsätt blogga så ska jag fortsätta följa dig slaviskt!
Kärlek, från en virrig 18åring

#105: Anette
2012-09-20 @ 07:57:31

Ytterligare en smygare här... Men jag uppskattar verkligen, verkligen din blogg. Har gjort det länge nu, ända sedan jag själv bodde i Nkpg. Älskar att det nu blir lite bilder från ert hus (drömmer ju själv om ett litet hus att pyssla i). (:

TACK för en bra blogg, tack för att du delar med till oss läsare!

#106: Therese
2012-09-20 @ 12:12:03

En liten smygare här också=)...har väl slängt in några kommentarer, men inte inte så många i jämförelse med hur mycket jag läser din blogg=). Gillar den jättemkt iaf och speciellt mode, inredning och loppisfynd! Keep up the good work!
/Mvh Therese

#107: Moa Kjellin
2012-09-20 @ 13:14:39

Håller med till hundra procent, har faktiskt själv märkt att jag är en smygare nu när du sa det ! Haha :)
Din blogg är jag väldigt förtjust i, även om jag har en mer neutral så är det kul att titta in på din blogg där det är mer spännande kläder och bloggande ! Ha en fin torsdag!

#108: Sara
2012-09-20 @ 21:36:35

Jag är också en smygare! Har följt många bloggar under flera år men kommentarerna kan räknas på en hand... Får väl försöka bättra mig, haha.

#109: Emma
2012-09-21 @ 11:22:57

Har visst brutit mot ett av budorden så tänkte lämna en kommentar här. Jag har läst din blogg sedan jag för fyra år sedan flyttade hemifrån. Då bodde jag i Skottland och var en liten skit... sedan flyttade jag till Linköping för att plugga och plötsligt dök du upp på tvn! Nu seglar jag in på din blogg titt som tätt för att se vad du har för dig för trevliga inredningsprojekt osv. Bra blogg! Lagom av allt (har ju som sagt stannat som läsare i ca 4 år!)! Mkt trevligt! Tackar!

#110: Ella
2012-09-21 @ 19:20:57

Hej!
Måste också erkänna mig som en smygare! Men alla andra skriver alltid det jag tänker!
Det är alltid en stor glädje att klicka in på din blogg. Du har en urskön blandning av mode och inredning. Tack vare dej är jag nu mer nöjd med mitt lilla flickrum än någonsin!
Kramar

#111: Librarybeth
2012-09-22 @ 15:20:29

Bra budord för bloggandet, både för de som skriver och de som läser!

#112: Sara Hjälmeby
2012-09-24 @ 23:08:09

Tar den här och klistrar in på min blogg, bara för den var så bra! och så bättar jag mig också på punkt 7 som läsare! Kikar in här ibland och gillar vad jag ser! You go girl! :)

#113: Sandra
2012-09-29 @ 00:02:57

Hej Ulrika!
Jag har läst din blogg till och från (mest väldigt mycket till) i tre år faktiskt. Jag tror att jag kan ha skrivit någonting en gång kanske. Men återigen: Du inspirerar mig. Mest av allt tycker jag om alla färger som finns på din blogg. Jag älskar färg. Jag blir glad av färg. Brukar gå in på din blogg om jag vill ha en känsla av... ja, lite uppmuntran kanske. Dina bilder på dina pelargoner och blommor i allmänhet är riktigt härliga. Tack, från en främling :) /Sandra

#114: Jane
2012-10-03 @ 18:25:39

Här har du en till smygis! Kan passa på att säga att jag tycker du verkar vara en underbar person och att jag verkligen tycker om din blogg!

#115: ohyrof
2012-10-15 @ 16:30:49

Jaqicuj eguwegepeg eva ohada aj qa luw atepa wabec ifejaru, facotij kigaxut..

#116: zskfxpicw
2012-10-16 @ 04:37:46

Thanks for sharing your thoughts on . Regards|

#117: chokladfreaks
2012-11-03 @ 14:54:08

Kände mig träffad på sista "budordet" om smygare. Har länge följt din blogg och tycker att du är så himla cool som har din alldeles egna stil. Jag älskar dessutom inredningen i ditt hus. Så nu fick jag det sagt, ska bli bättre på att kommentera framöver =)

Arkiv

2021:

03

2020:

01 02 03 05 08 11

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen