Elakt och småsint

Mar 2009
Som jag skrivit förut har jag varit ganska förskonad från elaka kommentarer här på bloggen. Antar att jag inte är särskilt provocerande. Vissa bloggare får ju ta så mycket skit, en eloge för att de klarar det.
Varför skriver man elaka saker i någon annans blogg? Klyschan "för att man är osäker" stämmer nog rätt bra i det här fallet. Jag tror att det är en kombination av osäkerhet, avundssjuka och irritation. Det eller så har man någon koppling till bloggaren irl och tycker illa om henne. Vilket ju gör det till mobbing via en ny kanal. På ett vidigt sätt eftersom man då tränger sig in i bloggarens mer eller mindre privata eller i alla fall personliga sfär.
Jag avskyr alla elaka kommentarer och blir helt förbryllad när jag ser det på andras bloggar eller i min egen. Nyligen skrev någon "du är ful" i Beatas blogg, och samma dag skrev någon "tjock" in min. Det här är ju bara komiskt. Beata är snygg och jag är inte tjock. Brukar inte uppmärksamma och ge syre åt de som gör sådant här men känner att det är rätt intressant.
Nu tror jag ju gott om er mina kära läsare, ni har på alla sätt och vis visat vilka goa brudar ni är. Men jag kan inte förstå att folk skriver så elaka saker till Blondinbella och andra stora bloggare. Jag tycker att det är helt rätt att uttrycka sin åsikt om man till exempel inte håller med bloggaren om någonting. Men personangrepp, vad är poängen? Mår man verkligen bra med sig själv efter att ha skrivit någonting elakt? Nej, då är det faktiskt bättre att hålla sina giftiga tankar för sig själv. Och förhoppningsvis får man bättre självförtroende på sikt av att vara snäll än vad man frå av att trycka ner andra.

Sedan avskyr jag när bloggare dissar andra bloggare utan riktig anledning, men det är en helt annan historia..
Kategorier: Allmänt 25

Fler inlägg från colorelle.se

Följer du mig på min Instagram Colorelles?

Kikar in för att hälsa er hjärtligt välkomna till min ...

Julkorts-pyssel i annonssamarbete med Postnord
Nu blommar dahliorna
I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack
Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
Kommentarer:
#1: Louise
2009-03-29 @ 16:11:53

Finns alltid människor som bara vill förstöra för andra, man får väl tänka att de lider mest av det själva i slutändan. Men det är klart man tar åt sig, hur mycket man än intalar sig att inte göra det! Tycker du verkar vara en toppentjej på alla sätt och hoppas verkligen att du inte låter negativa kommentarer dra ner humöret, för det är det inte värt! Tack för en jättebra blogg!

#2: Paula
2009-03-29 @ 16:14:25

Jag gillar din blogg :)

Kollar varje dag på dina fina outfits!

#3: Anonym
2009-03-29 @ 16:24:22

True!Din blogg är bäst! =)#4: Zara
2009-03-29 @ 16:45:31

fy va dålig stil och skriva elaka komentarer så som "tjock" jag tycker du är ursnygg!! du har din stil och du klär dig som en stjärna, dina fotografier är underbara och jag njuter rent av och få ta del av din blogg, bilder och det du skriver. Framförallt älskar jag dina Thailand bilder, såå sköönt! Jag har inte skrivit i din blogg tidigare men jag och syrran följer dig nästan varje dag! Fortsätt med det du gör, bry dig inte om negativa komentarer som drar ner dig i skiten som personen som yttrar sig beffiner sig i. Alla vi har en plats på jorden... många goa kramar till dig vännen. Du är värd det bästa bara!

#5: sara
2009-03-29 @ 16:46:53

du är jätte fin ju och har en jätte bra blogg :)

jag läser den varje dag :D haha

#6: Camilla
2009-03-29 @ 16:48:29

Jag håller med dig! Förstår inte hur någon kan vara elak på någon annans bekostnad. Däremot konstruktiv kritik är bra. Om jag har på mig något och någon skriver att jag är ful, ja då tar jag illa upp. Men om någon istället skriver den där toppen hade passat bättre till jeans istället för kjol, ja då tackar jag bara för tipset!

#7: Fatima
2009-03-29 @ 16:55:21

Det är för mig också helt oförståeligt att vissa går till personangrepp bland kommentarerna. Jag tror att det är människor som är avundsjuka och inte vill att bloggaren ska "tro att hon är något". Den gamla jantelagen. Att ifrågasätta det som skrivs är där emot en helt annan sak, det kan man göra och fortfarande vara ödmjuk. Jag skulle aldrig skriva något i kommentarerna som jag inte skulle kunna säga till personen på riktigt. OM jag tycker att någon har en sjukt tråkig blogg eller fula outfits så klickar jag mig vidare, det finns ingen anledning att dela med mig av det. Jag tycker du gör helt rätt som inte "ger syre" åt dessa kommentarer (i den mån det går). Bloggare som dissar andra bloggare är också förbryllande, jag fattar inte grejen!Din blogg är en frisk fläkt! Keep up the good work!

#8: Pernilla
2009-03-29 @ 17:02:48

Jag förstår inte heller principen med alla elaka kommentarer. Jag har haft en ständig följeslagare i min blogg, en person ur mitt förflutna som inte tycker om mig, som regelbundet har skrivit elaka kommentarer till mig - om att jag är ful, tjock, att jag inte har något roligt liv, att jag är en tråkig person och så vidare. För det mesta kan man (jag) se förbi dessa kommentarer - tycka att det är mer synd om personen som engagerar sig i att skriva elaka saker till andra än vad det är om mig själv, men jag förstår ändå inte grundprincipen i varför man gör det. För det är ju faktiskt mobbing, men på ett annorlunda vis och som du säkert håller med om är mobbing aldrig okej.Dessutom - du är verkligen inte tjock och Beata är inte ful. Ni är väldigt snygga tjejer och duktiga på det ni gör och ni gör all rätt i att fokusera på det framför alla människor som lämnar elaka avtryck!

#9: Lisa
2009-03-29 @ 17:29:28

Gud vad löjligt att folk håller på att skriva taskiga saker.

Som du sa är det nog bara för att de är osäkra.

P.S. Superbra blogg, blir jätteglad varje gång när jag ser att du har

gjort ett nytt inlägg=)

#10: Anonym
2009-03-29 @ 17:30:17

Hej Ulrika! Att du går in och nämner detta i din blogg, att du står upp för det du tycker är etiskt rätt!! starkt av dig, ibland måste man bara för att vissa att det är SÅ FEL! även om man ju tycker mer synd om de människor som lägger sin dyrbara enegi på att klanka ner på andra, det är människor som tyvärr inte har så stor eller bra intregitet,självbild, mår dåligt och klarar därför inte av andra människors lycka och kanske framgång!

Den rådande jantelagen vi har i Sverige kan vara så dryg ibland! man ska bejaka sig själv och sitt inre och gå stark utifrån den man är inte styras av omgivningen runt omkring oss!

Att allltid utgå från att ge som människa utan att vilja få tillbaka, det är det rätta filosofin för mig och mina nära och kära och vi försöker leva efter, det och det generar alltid att man får tillbaka god i "påse och säck"!! vi är här för varandra och inte tvärtom tror jag!!

Min dottter och jag hon 15 och jag 40+ vi som dig har ett stort modeintresse,och älskar din blogg på alla sätt, och nu efter hur du uttryck så här, älskar vi bloggen ännu mer, detta visar att du är en tjej med bägge fötterna på jorden som står för vem du är, skön inställning tjejen! en fantastiskt härlig blogg, vi kan bara inte vara utan dig!!

Stor kram till dig och din vän Beata som vi med hälsar på ibland ,fortsätt girls med vad ni gör!

Maria och Amanda

#11: Anna
2009-03-29 @ 17:50:31

Bra skrivet Ulrika,

jag har också förundrats över detta.

Tror också på samma anledningar som du tar upp,

himla trist när det händer!!!

Man ska defintivt behålla skiten för sig själv!ha en fin avslutning på helgen

KRAM

#12: Madeleine
2009-03-29 @ 17:59:33

Jag håller helt och hållet med! Men om man nu skulle vara "tjock" eller kanske inte se så bra ut så tycker jag inte att man ska behöva uttrycka sig om det till någon iaf. Jag skulle nog tro att personen själv vet hur hon ser ut, så det är inget som någon annan behöver kommentera eller berätta. Jag själv är inte precis smal, men det är det ingen som behöver kommentera eller bry sig om. Plus att det inte är utseendet som är det viktiga utan, det är personligheten.Jag älskar din blogg. Önskar att jag hade lite fler läsare av min blogg.=P Det är lite roligare att skriva då.

Hade bra! Kram

#13: Ulrika
2009-03-29 @ 18:29:25

Tack Amanda och Maria! Så glad jag blev över responsen. Också väldigt glad att ni fortsätter att kika in här =)

#14: Beauty By Beata
2009-03-29 @ 18:43:42

Kunde inte ha sagt det bättre själv!

#15: Stina
2009-03-29 @ 18:50:42

OMG! Seriöst?! Har någon kallat Beata för ful och dig tjock?! I vilken värld lever den/de personerna måste jag fråga mig då..

Beata är väldigt vacker och likaså du, angående att du skulle vara tjock.. pff... Om man jämför med ett spjällsnöre möjligtvis - men då skulle även en "size zero" framstå som matglad och trivselrund..

Ingen av er bör ta åt er av kommentarerna, vilket jag anar att ni inte gör heller. Ni verkar båda vara personer med båda fötterna på jorden och med mycket rättvis bild av er själva och andra.

#16: Camilla
2009-03-29 @ 19:23:46

De er bare sjalu som man sier i Norge. Drit i dem. Du har en superbra blogg:-)

#17: Sofie
2009-03-29 @ 19:51:47

Jag har också råkat ut för det, även fast jag har en super duper liten blogg. Det är så extremt onödigt, jag förstår inte riktigt vad det är som driver de människorna. Den tjejen som skrev till mig är en gammal klasskamrat som jag aldrig kommit överens med, det höll på i flera månader innan jag luskade ut vem det var. Tog kontakt med henne och efter mycket om och men slutade de konstiga kommentarerna. Häromdagen kom dock en kommentar, "Homosexuell", vilket är väldigt konstigt då jag är hetero. Fasar för att hon har kommit tillbaka! Menmen, det är bara att ignorera och skratta åt hur de egentligen orkar.

Nog om det, tack för en skitkul och snygg blogg! :)

#18: Anna
2009-03-29 @ 20:27:18

Du är inte alls tjock, du är härligt snygg. Avundas varje gång jag kikar in på din blogg. Skulle också vilja våga använda såna snygga kläder du gör. (Din klädstil är underbar!) Jag tycker att du har den bästa bloggen i bloggvärlden och det är alltid den jag ser ser fram emot att läsa :DKramar!

#19: Ulrika
2009-03-29 @ 20:37:29

Åh, Anna kram kommer skickad!

#20: Anonym
2009-03-30 @ 00:51:55

Homosexuell

#21: korven
2009-03-30 @ 08:51:19

Usch, det är fan fel på vissa människor..!

Din kropp är ju så ofantligt snygg, inget snack om saken.

#22: Passepartout
2009-03-30 @ 13:38:04

Pratade med min syster om just dig häromdagen, att du passar så himla bra i vad du än tar på dig och att du har så jäkla fin kropp (det man ser av den i alla fall :)) Tjock-kommentarer och annan bullshit hör inte hemma på på din blogg, det är ren och skär lögn! Du är grym! Puss.

#23: Annie
2009-03-30 @ 13:58:31

Den gamla goda klyschan "de är bara avundsjuka" må vara utsliten, men ack så sann. Varför i hela friden skulle de annars gå så långt att de är rent utav elaka? Den obegåvade gärningen kan bara födas ur avundsjuka. (Ja, eller så kan man ju vara allmänt labil också, hehe.) Sorgligt också när samhället utvecklats till att smal/normal (och inte catwalk-där revbenen-syns-ohälsosamt-benig) räknas som tjock av vissa??Du är jättesnygg! Allt annat är lögn och förbannad dikt! :-D

#24: Ulrika
2009-03-30 @ 14:51:00

Haha, kul att läsa vad en anonym har skrivit här. vilket inslag i debatten =) Jisses. som om homosexuell skulle vara ett skällsord. Kanske i denna personens värld.

#25: Fantastrid
2009-03-30 @ 21:22:48

Jag håller fullständigt med om att det är onödigt med personangrepp. Dessa människor som klagar på så låg nivå har oftast inte så mycket att komma med. Ska man klaga på något som kan man väl ändå klaga med bättre argument...

Arkiv

2021:

03

2020:

01 02 03 05 08 11

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen