Mitt recept på flädersaft och ett bra knep

Jun 2018
Varje år gör jag flädersaft. Det är den godaste dryck jag vet faktiskt.
Oftast har jag fått blommorna av mamma men har nu också planterat en egen fläder i vår trädgård. 
 
 
Du behöver:
2 kilo socker
60-70 fläderklasar
Citronsyra
4 Citroner
i kryddmått natriumbensoat
Flaskor för förvaring
 
Gör så är:
Klipp klasarna från buskarna. Få med så lite stjälk som möjligt. Förvara i exempelvis pappkasse.
Lägg klasarna i en stor bunke.
Skiva 4 citroner.
Koka upp 2 liter vatten ihop med 2 kilo socker i en kastrull. Ha i citronskivorna i den varma vätskan.
Lös upp 20-25 g citronsyra i den varma vätskan.
Häll allt över fläderblommorna.
Det är valfritt att ha på ett kryddmått natriumbensoat . (Saften får ännu lite extra hållbarhet av det)
Ställ i kyl matkällare eller kyl i tre dagar. Jag har ett superknep här! Ni vet den där stora grönsakslådan i plast i kylen? Töm den på grönsaker, diska ur den och häll alla saftvätska i den! Många låter bli att göra saft för att de har en väldigt liten kyl och det har även jag men på detta sätt kan man göra jättemycket saft och ha rum för det i kylen.
Efter tre dagar silar du din saft. Jag häller genom en gammal kökstrasa som jag fäster över en bunke med gummisnodd men det finns också bra silar att köpa.
Häll saften flaskor och förvara gärna liggande och kallt.
 
Voila!
 
 
 
Kategorier: Allmänt 5

Fler inlägg från colorelle.se

Juldille

Idag smög jag upp innan ungarna. Satt och såg mig omkring i ...

Nya länkar för er som ville ha stjärnorna (adlink i inlägget)
Beställde i god tid =) (inlägget innehåller adlinks)
På plats
Testar ekologisk hudvård i samarbete med Jolie Beauty
Nu ska det bli höstmys! (adlink i inlägget)
Nää - inte tröttnat
Kommentarer:
#1: Fredrika
2018-06-12 @ 22:59:48

Älskar också flädersaft. Ett tips från mig är att värma upp/nästan koka saften efter jag silat och häller direkt i (nyligen rengjorda) glasburkar. Skruva på locket fort som attan, annars hinner burkarna bli heta. Detta konserverar bra tycker jag, använder inget natriumbensoat eller citronsyra. Min saft håller i över ett år om inte två :) Himla bra tips med grönsakslådan ;)

#2: Conny
2018-06-13 @ 18:56:44

Flädersaft som är så friskt och gott!

#3: Hanna Karlsson
2018-06-15 @ 11:18:17

Flädersaft är ju så gott!

#4: Jonna
2018-06-16 @ 14:00:25

Åh, flädersaft som är så gott! Vi gör på liknande recept men utan citronsyran då lillebror i familjen är allergisk och reagerar på citronsyra.

#5: Conny
2018-06-24 @ 07:13:50

Fläder och några bräder. Eller kanske lite goda våfflor som gräddats på ett lite roligare sätt. Med Champion CHVS100 gör du enkelt våffelskålar av traditionell våffelsmet.

Arkiv

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen