Förändringen

Jan 2016
Jag har förstått att många kvinnor trivs bättre i sin kropp som gravida än icke-gravida. Ni är flera som skrivit att ni saknar gravidkroppen när ni tänker tillbaka. Någon redan några veckor efter förlossning.
Det är en häftig känsla att bära på sitt barn men rent kroppsligt föredrar jag ju kroppen utan kulan på magen och extrakilona. Saknar rörligheten, att träna  och framförallt att kunna ha alla mina kläder. Redan trött på gravidkläderna. Eller det var jag nog innan jag ens tog på mig första gravidplagget denna gång, haha. 
Är i vecka 24 nu. Bebisen rör sig jättemycket och jag har både känt hen tidigare och mer än vid första graviditeten. Ibland byter den position så häftigt att jag måste stanna upp i det jag gör. Hade nästan glömt den häftiga känslan av sparkarna.
Nu har vi börjat se fram emot ankomsten ordentligt.

Du som varit gravid- är du en av de som trivdes med mammakroppen el ej?
Kategorier: Gravid/barn Outfits 30

Fler inlägg från colorelle.se

I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack

Nu är det sommar i luften - äntligen! Då vill jag ha ...

Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
I annonssamarbete med Impecta - tips på lättodlade sommarblommor!
Yay - Jag har börjat brodera
God fortsättning!
Kommentarer:
#1: Therese
2016-01-18 @ 11:26:21

Rent ytligt så trivdes jag nog i gravidkroppen, jag tyckte att jag var fin med kulan men just det fysiska tyckte jag var jobbigt - att bli andfådd för ingenting, inte kunna träna eller ens sova bekvämt. Nej jag saknar det nog inte direkt ändå 🙈

Svar: Tur att priset ( bebisen) är värt det :)
Colorelle

#2: Marie
2016-01-18 @ 11:30:05

Väntar nr 2 nu i juni och ska på RUL nästa vecka. DET ser jag framemot med både längtan och oro. Har haft relativt lätta graviditeter, kunnat träna fram till slutet och varit rätt liten och nätt. Men saknar mina vanliga kläder och oron över att bebisen mår bra de ggr man inte känt hen på ett tag eller man får magont. Samtidigt är det ju riktigt häftigt att känna bebisen på insidan och undra och fundera vem som är där inne. Ni har inte tagit på kön den här gången? Har för mig att ni inte gjorde det med er lilla tjej heller. Spricker av nyfikenhet vad det är för liten en som växer inom mig och om vår tjej får en lillasyster eller lillebror. :)

Svar: Ja det är mycket oro när man är gravid. Vi får specialistultraljud eftersom jag hade havandeskapsförgiftning sist. Men jag går inte runt med oro, inte nu iaf.
Japp, vi ska ta reda på kön:)
Colorelle

#3: E
2016-01-18 @ 11:51:08

Hej ! Känner igen det där. Jag tycket självklart det var underbart att bära på ett litet barn men... jag trivdes inte i mammakroppen och alla besvär den gav (tex svår foglossning). Jag kände mig som fånge i min egen kropp. Så du är inte ensam om den känslan. Längtar sååå mycket efter mina vanliga kläder nu 10 månader efter förlossningen då jag fortfarande inte kommer i dem- men nu har jag i alla fall slängt "mamma-pantsen" :D Lycka till med graviditeten, hoppas du kommer må bra ! tack för fin och inspirerande blogg, kram

Svar: Förstår! Mitt bästa tips är att ändå köpa sig lite fina kläder även när man inte fått tillbaka kroppen. Det är värt det för att känna dig fin. Man kan inte gå i limbo för länge liksom
Colorelle

#4: Therese
2016-01-18 @ 11:58:34

Jag är gravid nu med nummer två i v 26 snart 27 och jag trivs inte heller i min gravidkropp. Saknar smidigheten och att orka med vår tvååring. Kläderna tröttnar man på fort men det värsta är att man aldrig kan känna sig riktigt fin. Tack för en inspirerande blogg.

Svar: Förstår det! Och tack!
Colorelle

#5: Anonym
2016-01-18 @ 12:02:20

Nej jag trivdes inte alls som gravid. Hsde en på 1,5 år hemma också när jag var som störst o de var jobbigt att inte kunna röra sig.

Svar: Ja det är ju inte det lättaste att få på vinterkläder på sig och dottern :)
Colorelle

#6: TN
2016-01-18 @ 13:34:15

Hej!
Jag ska föda 2an vilken dag/timme som helst (skojar inte, ligger o inväntar att värkarna ska eskalera nu haha). Jag älskar att vara gravid rent fysiskt. Visst är jag lite otymplig men jag gillar att tvingas dra ner på det hetsiga tempot jag annars har. Går inte heller upp mkt under mina graviditeter (5 resp 7kg), så jag känner mig inte så tung. Drar på mig tajta saker och känner mig fab :D Hy o hår glänser dessutom.
Så ja, jag älskar det fysiska o kommer sakna det som tusan, detta blir min sista graviditet.
Du är otroligt vacker, fast jag förstår din känsla. Kram på dig!

Svar: Oh det lät inte dumt! Du är född för att vara gravid =) Skithärligt att det är så för vissa! Lycka till nu!
Colorelle

#7: Mathilda
2016-01-18 @ 13:37:00

Jag är gravid i vecka 22 och ställde mig på vågen igår. Har gått upp 7 kg sen inskrivning vilket känns otroligt mycket. Har alltid haft problem med vikt både som överviktig och underviktig. Har innan graviditeten äntligen stabiliserat min vikt och jag har känt mig nöjd med min kropp. Nu känns det sådär jobbigt igen och det känns som en lång väg tillbaka... Jag trivs nog bäst i min "vanliga" kropp även om jag tycker det är riktigt häftigt med en liten som växer inom mig. Det är både fantastiskt och jobbigt på samma gång!

Svar: Lugn lugn! Tycker det låter som en utmärkt siffra. Det är inte mycket alls! Själv har jag inte vägt mig på länge men vet att det inte är mycket med 7 kilo i den veckan.Alla återhämtar sig olika snabbt efteråt, men för mig tog det lång tid sist på alla möjliga vis. Bäst att räkna med en annorlunda kropp ett bra tag =)
Colorelle

#8: Malin
2016-01-18 @ 14:03:00

Jag trivdes inte heller i gravidkroppen. Kände mig otymplig och konstig från dag 1.
Men nu ca 4 veckor efter han kommit så börjar jag känna mig mer och mer som mig själv. Saknar kulan gör jag dock inte även om många säger att man förr eller senare kommer sakna den :)

Svar: Låter bra det! För mig tog det lång tid att alls känna mig som mig själv. Hoppas på lite snabbare förlopp den här gången =)
Colorelle

#9: Ingrid Wenell
2016-01-18 @ 14:09:49

Du är iallafall supervacker med din bula! Men förstår att det blir lite trist modemässigt, med det utbud som finns. Du vet det säkert redan, men tror Topshop, Asos och River Island har en aning roligare mammakläder. Sen har Cos många toppar och sådant som passar även en stor magge :) Kram på dig

Svar: Tack=) Kommer säkert köpa några mammaplagg till men nu har jag kommit dit att jag hellre kikar på sommarplagg som jag hoppas kunna ha sen, har redan köpt en del haha.
Colorelle

#10: Milou
2016-01-18 @ 14:25:58

Nu är jag gravid med barn nr2 och saknar som du rörligheten och så är mitt största problem kläderna! Utbudet är så illa att man nästan grinar.

Låt mig veta var den där grå toppen som du har på bilden är ifrån?

Svar: Den är faktiskt en vanlig topp från Gina fast i större strlk, finns i lite olika färger såg jag
Colorelle

#11: Anonym
2016-01-18 @ 15:09:55

Jag fick min nr.3 i augusti förra året. Jag hör till den grupp som går upp typ 25kg, men har haft lätta graviditeter & snabba förlossningar. Jag har alltid gått ner, till och med blivit smalare än innan. Visst, kroppen förändras men man är lika vacker. Jag bestämde mig för att njuta av varje fas, göra det bästa. Som gravid, äta gott, klä mig vackert & sen ta nästa fas med samma mentalitet. Nu njuter jag av mitt tredje barn & samtidigt går ner i vikt. Du är sååå vacker! Snart har du din bebis i famnen<3

Svar: Låter bra! Tack!
Colorelle

#12: Sara
2016-01-18 @ 15:38:16

Jag är gravid för första gången nu, v 35+1 så ser fram emot att snart ha min bebis i famnen. Har verkligen tudelade känslor till min gravida kropp. En del av mig älskar kulan och att känna av livet som växer i mig, en annan del kan verkligen inte med detta tillstånd. Framför allt tror jag det beror på att jag redan tidigt fick ryggproblem (hade lite problem även innan graviditet som kan ha påverkat) och även foglossning som nu bara verkar bli värre. Försökte hålla igång med yoga i början, men insåg snabbt att kroppen inte orkade ens gravidyogan. När jag har som mest ont känner jag mig helt värdelös då jag inte orkar något. Vad gäller kläder så köpte jag på mig en del gravidkläder i början som jag fortfarande kan använda, och har även vissa kläder sen innan som fungerar. Har dagar då jag känner att jag inte har något att ta på mig alls, men det hade jag innan också trots min, enligt sambon, stora garderob. Nu försöker jag ställa mig in på kroppen post förlossning och har allt mer börjat snegla på vår- och sommarkläder. Kommer under sommaren också närvara på tre bröllop och står inför att hitta snygga amningsvänliga klänningar. Det verkar lättare sagt än gjort, framför allt eftersom jag inte vet vilken storlek jag kommer ha, haha - tar tacksamt emot tips på vad jag kan behöva tänka på! Tack för en inspirerande blogg både vad gäller inredning och mode!

Svar: Känner igen mig i orörligheten, även om jsg inte haft ryggont.
Jag ser också fram emot sommarkläder. Men jag hade faktiskt en hel del icke amningsvänliga plagg sist. Var på fest och gick iväg och ammade ifred o kunde klä av mig typ :)
Colorelle

#13: Johanna
2016-01-18 @ 15:47:56

Fick min lilla tjej för 14 veckor sen. Saknar gravidkroppen och ångrar att jag inte njöt mer av tiden som gravid. För det är ändå så kort tid av ens liv! Jag ser redan fram emot nästa graviditet då jag absolut ska njuta mera och stoltsera med min kropp. Jag gick upp 30 kg men kände mig aldrig direkt stor. Nu är jag tillbaka på startvikt och först nu börjar jag känna hur otränad jag är jämfört med innan! Hoppa på nästa graviditet snart så jag kan få glänsa redan i sommar och inte göra som förra sommaren - gömma mig i mysbyxor och stora tröjor...

Tack för en grym blogg!

Svar: Jag tycker snarare att det är lång del i ens liv, haha. Lycka till med bebisen!
Colorelle

#14: Johanna
2016-01-18 @ 16:41:18

Tyckte väl att det var helt ok att vara gravid, men har inte saknat magen en enda gång sedan dottern tittade ut (3 mån).

#15: Anna
2016-01-18 @ 16:56:52

Älskade gravidkroppen och kulan!!! Hade nog bara åtsittande klänningar och kände mig fin. Sen var det obeskrivligt efterlängtat. Hade typ alla gravidkrämpor som finns men njöt hela tiden. Nu är liten 3 månader o vikten som innan även om kilona flyttat runt såklart. Kul fråga och kul att läsa allas svar. :)

Svar: Så bra! Tumme upp!
Colorelle

#16: Nina
2016-01-18 @ 17:43:18

Jag födde i oktober och jag älskade min kropp och att klä mig som gravid! Saknar magen lite. Men precis som någon skrev längre upp så saknar jag inte allt det jobbiga med graviditeten, typ kryp i benen och att jag inte kunde sova från v.25 ungefär.

Svar: Ja, kryp i benen har jag med. Usch! Men bra du trivdes i kroppen!
Colorelle

#17: Isabella
2016-01-18 @ 17:59:30

Avskydde att vara gravid och saknar verkligen inte magen, inte än fem månader senare i alla fall :) Men ser ändå fram emot nästa plutt haha

Svar: Ja det som kommer efteråt gör det värt det:)
Colorelle

#18: Anonym
2016-01-18 @ 18:35:42

Jag väntar nr 2 närsomhelst och har gått upp över 20kg, mest vätska sista veckorna. Har inga fotknölar & fötterna får jag inte ens i foppatofflorna längre. Jag älskade lilla kulan men nu är det bara jobbigt, ska bli skönt att slippa nästäppa 24/7 & fotvärk. Inte lätt att mosa in motsträvig 2,5-åring i bil efter att ha ägnat 20 min åt att få på samma person vinterkläder. Magen är i vägen & tålamodet bortblåst. Men som sagt, runt v20 kände jag mig vackrast i världen! :)

#19: Madde
2016-01-18 @ 19:48:36

Jo, jag gillade hur jag såg ut, men tyckte också att orörligheten var jobbig. Dessutom tyckte jag att alla kläder var obekväma. Hade helst på mig mjuka viskosbyxor hela dagarna.

#20: Susanna
2016-01-18 @ 20:14:28

Min son är född i juli 2013. Den graviditeten var en dröm - jag kände mig så sjukt snygg hela tiden, haha. Höll på och fixade i nya hemmet utan problem och fick en massa beröm för hur fin jag var.

Nu är jag gravid igen, i vecka 24 precis som du. Har aldrig känt mig så ful och klumpig (och trött!) trots att jag bara gått upp ett par kilo ännu. Usch, ser verkligen fram emot att få börja träna och ha mina vanliga kläder igen...

.... nej just det. Hade glömt det där med amningen. Jaja, nästa år sådär kanske jag kan hoppa i en ryggknäppt klänning igen! :-)

Svar: Så lustigt då att du upplever det så olika, eller har du bara väldigt olika graviditeter? Annasr kan det ju vara så att allt är mer nytt första gången och man får mer uppmärksamhet.Själv mår jag bättre denna gång rent fysiskt så hittills är denna graviditet över förväntan =)
Colorelle

#21: Filippa
2016-01-18 @ 20:30:46

nej, jag har aldrig trivts i att vara gravid faktiskt. hade väldigt ont med båda, mycket foglossning, och precis som du säger, att inte kunna träna, alltså det gjorde nog mer psykiskt än fysiskt egentligen men det var sjukt jobbigt!
Du ser mycket fräsch och fin ut!
/Filippa

#22: Kajsa
2016-01-18 @ 20:39:44

Åh, nej! Att vara gravid är det värsta jag varit med om efter förlossningen då... Jag hade varenda gravidåkomma man kunde ha. Men nu är min lilla snäcka snart 7 månader. Tiden går fort! Men det dröjer innan det blir syskon :)

#23: Karla
2016-01-19 @ 01:33:43

Jag älskar att vara gravid. Men självklart saknar jag att bära att snygga kläder, jeans mm. Har dock vägrat mamma kläder och nu när det är så lite tid kvar blir det ingen köp av mammakläder denna graviditet. Längtar till rörligheten som du nämner men jag vet att jag kommer sakna fina bulan sen ändå!

Svar: Jag hade inte kunnat ha annat än mammabyxor från fjärde månaden :)
Colorelle

#24: Andrea
2016-01-19 @ 10:03:31

Jag är förvisso inte gravid, men jag gick in i någon typ av lätt depression efter förlossningen just för att jag saknade att vara gravid så mycket. Jag hade inga som helst problem att knyta an till vår bebis, så någon förlossningsdepression vet jag inte om jag vill kalla det. Har dock aldrig känt mig så fri och vacker som när jag var gravid. Det kan å andra sidan ha att göra med att jag inte hade några som helst krämpor och var lika rörlig som innan med undantag för de sista 2-3 veckorna av graviditeten då jag svullnade väldigt mycket. Både fysiskt och psykiskt har jag nog aldrig mått så bra som under graviditeten, min känsliga mage var helt väck och alla mina tidigare kroppsnojor som bortblåsta.

Svar: Så himla bra att du kände så! Du kanske får se till o vara gravid ofta :)
Colorelle

#25: AnnaSmyckeform
2016-01-19 @ 10:32:56

Jag ääälskade min kropp när jag var gravid! Men så hade jag inga krämpor och i princip samma energi som vanligt och det hjälpte ju såklart till :)

Kram

Svar: Låter bra det!
Colorelle

#26: Terese
2016-01-20 @ 10:23:48

Trivdes inte särskilt med gravidkroppen men hoppas på att jag kan försöka trivas lite bättre den här gången. Jag ogillar också att man blir så klumpig och orörlig och det är så begränsat vad man kan ha på sig!

#27: Elin E
2016-01-20 @ 19:58:40

Har vantrivts från dag 1, är i v 29 nu och räknar ner dagar tills jag slipper eländet. För vår del blir det ett barn, kan inte tänka mig att genomgå en till graviditet med allt vad den har inneburit i illamående, smärta, graviditetsdepression, foglossning och svåra besvär med sömnen som varit som bortblåst de senaste veckorna. Längtar efter att kunna andas normalt, utan en kula som trycker på både matsäck och lungor, utan den konstanta nästäppan, oron, kissnödigheten och svullnaden. Nej, jag längtar ihjäl mig till förlossningen för då vet jag att det snart är över! Och så längtar jag efter vår lilla dotter som ändå är resultatet av de längsta nio månaderna i mitt liv!

Svar: Håll ut =) Och vet du...sen när ungen är 2 år och superrolig och snackar hej vilt..då kan man bli sugen på en till =) Trots graviditeten
Colorelle

#28: Sofia
2016-01-21 @ 21:44:32

Jag älskade att vara gravid! Kände mig så fin och speciell då. Trivs i min "vanliga" kropp också.
Har två fina tjejer och hoppas jag får uppleva en graviditet till och ge tjejerna ett småsyskon i framtiden :).
Du är jättefin som gravid! Kram

#29: C
2016-01-27 @ 21:25:11

Så bra blogg!
Jaa, jag älskade faktiskt min gravidkropp! Tyckte mkt om den när den fick bröst och mage och inte var som en platt planka :). Saknar nog mer vanliga kläder nu när jag ammar.. Finns endel okej, men blir ju mkt linnen från hm, sådär fest liksom!

#30: Anonym
2016-01-29 @ 08:24:57

Trivdes verkligen i min gravidkropp o längtar tills det är dags igen. Men jag tränade som vanligt in i 7e månaden så det gjorde nog sitt till välmåendet? Varför skriver så många att "saknar träna"...? Mår man ok mår man oftast bättre av att just träna? Fick jag höra iaf så det gjorde jag. Löpning o pilates 2-3 ggr per vecka och något styrkepass på det. Min bm sa bara "träna som vanligt om du kan". Alltså klart vissa övningar inte går pga omfånget, men väldigt mycket går.

Svar: Hej! Kanon att du kunde fortsätta träna! Även om man inte blivit sjuk kan man ju ha väldigt olika förutsättningar för att kunna fortsätta träna. Illamående, andfåddhet, vikt, oro.. Mycket som spelar in. Men helt rätt o köra på om det känns bra
Colorelle

Arkiv

2020:

01 02 03 05

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen