Jag hade havandeskapsförgiftning

Nov 2015
Jag är gamska privat av mig. Hur knasigt det nu kan låta - jag driver ju faktiskt en blogg. Men det händer mycket positivt och negativt i livet som jag inte skriver om här.
En sådan sak var min havandeskapsförgiftning jag hade under förra graviditeten. Tänker på den tiden en del igen nu när vi väntar barn för andra gången.
Jag skrev aldrig på bloggen våren 2013 att jag fått diagnosen lätt havandeskapsförgiftning. Inte heller skrev jag mycket om min extrema svullenhet, karpaltunnelsyndrom i händerna, och min orörlighet.
Helt ärligt var det inte alls för att försköna min graviditet för er. Nej, det var av självbevarelsedrift. Jag var orolig för hur min kropp betedde sig och hur det kunde påverka bebisen och på något vis skulle det blivit ännu mer påtagligt om jag skrev om det. Kanske skulle jag fått "skräckhistorier" bland kommentarerna. Kanske hade ni skrivit så snälla saker att jag fallit i tårar för det.
 
I vilket fall så är det naturligt att tänka på sin förra graviditet när man genomgår en ny.
Då, fick jag konstiga känningar i kroppen några månader innan beräknad födsel, jag blev gradvis mer och mer uppsvullen och vätskefylld och jag fick huvudvärk och kände mig svag. De allra sista veckorna fick vi åka till sjukhuset varannan dag för att kontrollera mitt blodtryck mm, för att se om de skulle sätta igång förlossningen tidigare. Jag fick diagnosen havandeskapsförgiftning sent och som tur var var dottern färdigvuxen i magen. För er som inte känner till havandeskapsförgiftning är det enkelt uttryckt en reaktion hos mamman mot fostret i kroppen - som gör att hon blir sjuk. Får man det tidigt kan det vara farligt.
Mitt kom smygande och som tur är behövde jag inte förlösas i förtid.
Men jag tänker en del nu på den där tiden. Hur det kändes i kroppen, hur jag faktiskt kunde svullna upp i ansiktet så att jag hade svårt att öppna ögonen, hur benen blev som stockar och jag inte kunde promenera.
Rädslan nu är ju att få det igen, och då en värre variant. Men över lag så sägs det att de flesta som haft den lindrigare formen en gång får det skonsammare andra vändan . Hoppas det.
Bild tagen för bloggen på en av mina bättre dagar. Man ser dock svullenheten i just ansiktet. De flesta gravida blir svullna på slutet men oftast bara i ben och händer. Vatten i ansiktet är ett tecken på havandeskapsförgiftning.
Det här fotot är taget närmre förlossningen. Jag minns att jag kände mig hiskeligt osnygg och obekväm i kroppen men ville ändå synas på bloggen då och då och föreviga magen

Efter förlossningen, på två dagar, tappade jag nära 15 kilo(!!!). 3,6 var dottern och resten var vatten. Jag hade fortfarande en övervikt som de flesta nyförlösta men kände en oerhörd befrielse över att börja se ur som mig själv igen. Hellre fett än vatten! Har för mig att en av sköterskorna på bb sa "jaha är det så här du ser ut". Bästa stunden var när jag kom i mina skor och kunde röra leder i ben och armar obehindrat.
 
Varför skriver jag då om det här nu? Jo, för att skriva av mig antar jag. Och för att någon annan höggravid som fått lätt havandeskapsförgiftning ska kunna läsa och känna sig aningen mindre ensam.
 
 
Kategorier: Gravid/barn 42

Fler inlägg från colorelle.se

I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack

Nu är det sommar i luften - äntligen! Då vill jag ha fina ...

Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
I annonssamarbete med Impecta - tips på lättodlade sommarblommor!
Yay - Jag har börjat brodera
God fortsättning!
Kommentarer:
#1: Jenny
2015-11-22 @ 21:24:45

Modigt att berätta din historia trots stark integritet om dig som privat person. Har inga egna barn så kan inte tillföra något i den biten, men följer din blogg sedan många år. Kul med variation mellan inredning, mode och privata du!
Tack för att du delar med dig. Kram

Svar: Och tack gör att DU läser!
Colorelle

#2: Isabel
2015-11-22 @ 21:35:40

Jag känner igen mig så mycket i det du skriver, jag "hann" turligt nog aldrig utveckla havandeskapsförgiftning, men var extremt vätskefylld i hela kroppen, kunde knappt röra mig och mådde så dåligt mot slutet av graviditeten. När förlossningsarbetet startade satt vi i bilen påväg till bb för kontroll pga. Misstänkt havandeskapsförgiftning, hade protein i urinen och högt blodtryck MEN förlossningen var redan i full sving, så det var bara att köra. Ut kom en tös på 4,5kg och jag tappade 23kg på en vecka. Sjukt egentligen. Tack för att du delar med dig! Jag tycker att du var, och är, otroligt vacker. Under min graviditet brukade jag kolla tillbaka i ditt arkiv för inspiration! Kram

Svar: Låter som vi hade en hel del gemensamt! Tack för att du delar med dig
Colorelle

#3: Jonna
2015-11-22 @ 21:43:27

Oj, hade som sagt ingen aning. Jag håller verkligen tummarna för att du slipper det den här gången!! Och så måste jag tillägga att jag tyckte att du var jättefin när du la upp bilderna då när du var gravid när dottern!

Svar: Tack det var snällt
Colorelle

#4: Anonym
2015-11-22 @ 22:03:04

Saranilsson994@hotmail.com

#5: Sara
2015-11-22 @ 22:09:54

Hej! Jag har läst och följt din blogg i många många år och älskar din stil och din härliga mix av inredning och mode. Uppskattar att du skrev om din förra graviditet och önskar att du får det lättare den här gången. Att vara gravid är tillräckligt tufft utan att bli sjuk. Jag tycker du var oerhört vacker som gravid och ser fram emot att få följa även denna. Jag fick nyss själv barn och gick då och då tillbaka i ditt arkiv och beundrade hur klädsam din graviditet var på dig.

#6: Sara
2015-11-22 @ 22:09:55

Hej! Jag har läst och följt din blogg i många många år och älskar din stil och din härliga mix av inredning och mode. Uppskattar att du skrev om din förra graviditet och önskar att du får det lättare den här gången. Att vara gravid är tillräckligt tufft utan att bli sjuk. Jag tycker du var oerhört vacker som gravid och ser fram emot att få följa även denna. Jag fick nyss själv barn och gick då och då tillbaka i ditt arkiv och beundrade hur klädsam din graviditet var på dig.

Svar: Tack vad glad jag blir för det!
Colorelle

#7: Elsegreta
2015-11-22 @ 22:19:11

Samma här! Min kropp har tydligen också tendens till havandeskapsförgiftning. Får var och varannan dag åka in och kolla protein i urinen och även blodtrycket. De säger att man ska var uppmärksam på huvudvärk, men det har jag aldrig haft i hela mitt liv så jag är orolig att jag inte ska känna symptomen om det blir värre. Fem dagar kvar tills beräknat datum och min näsa är ca 2 cm bredare än normalt. Har världens ångest för att den förblir en potatis. Haha! Har också hört att det ofta blir bättre vid andra graviditeten, hoppas du slipper både förgiftning och hemsk svullnad.

Svar: Håll ut!! Du är nära nu! Och det kommer försvinna. Din näsa blir normal :) ta det bara väldigt lugnt nu. Hoppas bebisen inte vill stanna inne länge till
Colorelle

#8: Astrid
2015-11-22 @ 22:20:00

Hej Ulrika, jag har läst din blogg i 8 år nu. Är läkare och har faktiskt forskat på just detta ämne hur vanligt det är att få preeclampsi igen efter första graviditeten. Den risken är mycket mindre än första gången. Förmodligen blir det en del obehag och svullnad igen men det kommer förmodligen senare och vara mycket lindrigare. Så hoppas det kan trösta dig en del :-)
Sedan är det ju tuffare när man redan har ett barn så se till att du vilar tillräckligt och gå ner i arbetstid i tid om det går. Lycka till! Kram

Svar: Intressant! Skicka gärna ett mail till mig på din forskning!!
Hoppas på det bästa. Tack!
Colorelle

#9: A.C
2015-11-22 @ 22:24:24

Fint skrivet och en tankeställare. Jag har fyra missfall i bagaget och hoppas nu att min femte graviditet ska gå vägen! Är just nu i v.22 och har precis börjat känna puffar inifrån magen. Tycker det är mysigt att följa din graviditet och hoppas att du får slippa bekymmer helt!

Svar: Hoppas det går bra för dig denna gång! Tror ev jag också känt puffar men lite svårt att avgöra ibland:)
Colorelle

#10: Madeleine
2015-11-22 @ 22:38:24

Bra inlägg! Kan du inte skriva lite längre inlägg om allt och inget ibland? Himla kul och nyttigt att läsa om andras upplevelser och erfarenheter. 😊

#11: Wysteriias skönhetsblogg
2015-11-22 @ 23:54:12

Jag har ju inga barn men tycker det är jättebra att du skriver om detta ♥ Jag har en vän som råkade ut för en allvarlig variant och dom visste inte hur det skulle gå med varken henne eller sonen och efteråt så sa hon att hon inte skulle våga bli gravid igen men för några dagar sedan så fick hon en till son och denna gången gick allting jättebra! Så jag håller tummarna för att det stämmer att andra gången blir enklare även för dig! ♥ Hoppas du inte oroar dig för mycket!

Svar: Härligt! Tack för tummarna! :)
Colorelle

#12: Ingrid Wenell
2015-11-23 @ 00:17:33

Men vännen! Tack för att du delar med dig. Har en vän som hade den värre varianten och det höll på att gå riktigt illa.

Du ska se att du inte har oturen att få det igen. Tänker på dig <3

Svar: Tack så mycket ! Kram på dig
Colorelle

#13: Anna
2015-11-23 @ 10:01:18

Tack för att du är mänsklig! Jag väntar mitt andra barn och oroar mig för allt möjligt! Det är på intet sätt positivt att du fick havandeskapsförgiftning men det tröstar mig att läsa om hur allt i slutändan gick bra! Tack för en fantastiskt blogg, som nu blev ännu mera fantastisk!

Svar: Nämen tack!!
Colorelle

#14: E
2015-11-23 @ 10:34:01

Hej!

Tack för att du delar med dig! Jag är gravid i v13 med första barnet och det är enkelt att naivt tro att allt ska gå som en dans på rosor (alternativt skita sig helt...).
Om du skulle vilja dela med dig av din förlossningsberättelse så skulle jag bli glad, men förstår att det kanske är för privat. Kram

Svar: Tack för att du läser! Tyvärr så är det inget för mig att skriva en förlossningsberättelse. Jag berättar gärna i stora drag dock :)
Colorelle

#15: Familydaylife.blogg.se
2015-11-23 @ 11:05:21

Så modigt av dig att skriva detta! Kom in på din dag för första gången idag. Så fin blogg. Och så vacker du är på alla bilder!! Jag har precis startat min blogg :) Familydaylife.blogg.se

#16: Frida's Friday
2015-11-23 @ 11:35:05

Min mamma fick havandeskapsförgiftning, två månader innan det var tänkt att jag skulle komma. På grund av bra och snabbt agerande från läkarna gick allt bra, men min mamma fick höra en massa historier om hur svag och sjuk jag skulle blir och om alla dessa problem jag skulle få som så tidigt född. Men inget av det som de pratade om har hänt och jag var ett otroligt friskt barn med massa energi.

Som du säger, får folk höra något sådant tenderar de att presentera värsta senario, utan att en ber om att få höra. Med det sagt, lycka till med tillskottet i familjen och allt som hör det till :)

Svar: Tack för en positiv historia! =)
Colorelle

#17: Marie
2015-11-23 @ 11:35:15

Hej!
Jag har följt din blogg i många år och hade ingen aning om att din förra graviditet varit så jobbig. Tycker definitivt inte att du var osnygg i gravidkroppen, bara vacker! Hoppas den här graviditeten blir lättsammare. Min graviditet var okomplicerad men en nära vän hade det jobbigt. Hon fick också havandeskapsförgiftning och hade en långdragen förlossning. Förra veckan fick hon sitt andra barn och den graviditeten har varit precis tvärtom, ingen havandeskapsförgiftning, inget högt blodtryck etc. Så andra gången blev mycket bättre för henne, hoppas det blir så för dig med! :)

Svar: Bra berättelse, håll tummarna för att det blir så för mig med =)
Colorelle

#18: La-La Land
2015-11-23 @ 11:46:59

Tack för att du delar med dig! Jag hade grav havandeskapsförgiftning med mitt första (och hittills enda barn) och fick förlösas akut med snitt i v 32. Hela upplevelsen var fruktansvärd, både psykiskt och fysiskt. Hoppas slippa det om det blir en nästa gång. Varma lyckönskningar med din graviditet!

Svar: Det hoppas jag du slipper! Och tack!
Colorelle

#19: Frida Linnman
2015-11-23 @ 11:51:48

Det är skönt att läsa sånt här, då känner man sig inte ensammast i världen längre. Jag har inte kunnat sätta på mig skor själv på flera veckor. Ingen havandeskapsförgiftning men svullna fötter och ben, jag har ett par (skitfula ska tilläggas) skor som är dom enda jag kan använda. Gått över 8 dagar nu och längtar så efter bebis men nästan ännu mer efter att kunna ta på mig andra skor, själv! Hoppas denna graviditeten blir enklare mot slutet för dig! Lycka till :)

Svar: Tack! Och jag önskar dig lycka till!!
Colorelle

#20: Helena
2015-11-23 @ 12:32:46

Jag hade också havandeskapsförgiftning med mitt första barn. De upptäckte det i v.33. Jag blev inlagd på sjukhuset, men jag kände mig aldrig sjuk, konstigt nog. Sedan blev jag igångsatt 2,5 vecka innan beräknad förlossning. Med andra barnet fick jag ingenting, men jag var också rädd att jag skulle få havandeskapsförgiftning igen -och att jag verkligen skulle känna mig sjuk denna gång. Men -som sagt- jag klarade mig andra gången. :)

Svar: På nåt vis verkar det som att de som får en värre variant inte hinner känna av det lika mycket, kan det stämma? Kommer mer plötsligt.
Colorelle

#21: Keshia Pasalic Barbour
2015-11-23 @ 15:31:13

Jag fick kraftig havandeskapsförgiftning med mitt första barn och var otroligt orolig nu, när jag väntar mitt andra barn.
Jag blev igångsatt v.36+0 med sonen och allt gick bra, men det var otroligt jobbigt.
Denna graviditet så har jag fått blodförtunnande medicin som ska motverka, extra ultraljud och regelbundna besök hos min barnmorska, där vi alltid kontrollerar alla mina värden osv.
Jag går in i v 37 på torsdag och än så länge har jag klarat mig. Jag är svullen men frisk, så det kan bli bättre andra gången :)

Svar: Så härligt! Lycka till med allt!!
Colorelle

#22: Hanna
2015-11-23 @ 15:47:48

Tycker det är modigt av dig att berätta. Hoppas att du slipper det den här graviditeten.

#23: ERINA - Mamma till pseudotvillingarna Wilmer & Wilma
2015-11-23 @ 15:54:07

Härligt att höra att du mådde såpass bra ändå och att du fick det sent i graviditeten. Jag hade också havndeskapsförgiftning min första graviditet och jag blev dålig och fick läggas in på sjukhuset. Samma dag som dom skulle sätta igång mig så gick vattnet på natten och förlossningen var igång av sig själv istället. Dock var jag sjukt dålig efter förlossningen och fick ligga under bevakning 1v och inte vara ensam en sekund utan bevakning.

P.D Det sägs även att om man får barn med samma kille igen så är det jätte ovanligt att man får havandeskapsföegiftning igen

Svar: Det är tyvärr inte jätteovanligt en andra gång men iaf lägre risk, det är bra =)
Colorelle

#24: Petra
2015-11-23 @ 16:11:01

Så himla modigt att skriva om det, ändå! :) Låter fruktansvärt läskigt att få det!

#25: Lisette Kepp
2015-11-23 @ 16:32:47

Ja, man ser i ansiktet och jag hoppas inte du får det igen om det va så pass jobbigt. Min bästa väninna var både svullen i händer och fötter på sommaren. Hon hade det jobbigt för folk stirrade gärna... :/

Svar: Tur för mig att det inte var sommar =)
Colorelle

#26: Anonym
2015-11-23 @ 17:38:26

Jag, själv, är osäker på om jag ska skaffa barn i framtiden, men jag får se.

Svar: Jag skaffar ju en till, min dotter var värd persen =)
Colorelle

#27: Martin Lundberg
2015-11-23 @ 19:57:19

Även vi drabbades av havandeskapsförgiftning, men i vecka 26. Akutsnitt v26+5 och ut kom en liten krabat på 710g. Drygt tre månader på IVA i kuvös och åtskilliga hjärtstillestånd och andra akuta problem, t.ex. feldosering av lungmedicin som orsakade stora problem (LexMaria anmäldes av sjukhuset) för vår kille som inte vägde en kilot till exempel.
Idag är han snart 5 år, pigg och glad som få. Mycket har man förträngt på något vis, då det såklart är en så jobbig tid att man knappt fattar hur man tar sig igenom dagarna, men i efterhand är vi sååå lyckliga.

Svar: Egentligen sånt man inte vill höra fler berättelser om när man är orolig men jag har ju förstått att det kan gå så, går inte att stoppa huvudet i sanden. Så glad jag blir att det gått bra för er kille!
Colorelle

#28: Marie
2015-11-23 @ 20:05:51

Hej. Starkt av dig att dela med dig. Jag fick svår havandeskapsförgiftning och man valde därför att starta förlossningen i vecka 34. Födde en frisk flicka och jag var återställd inom en månad. Kan dock verkligen förstå dina tankar då jag redan nu fastän inte syskon är aktuellt på minst ett år, fundera på hur det blir om det blir ytterligare graviditet. Lycka till och hoppas du får njuta av resan som det är att vara gravid!

Svar: Skönt att det gick bra för er! Förstår att det var läskigt. Svensk sjukvård är i världsklass som tur är.
Colorelle

#29: Fia
2015-11-23 @ 20:47:15

Hoppas du slipper det denna gången! Jag hade också havandeskapsförgiftning och blev en vattenballong, men det kom så sent att de helt enkelt valde att sätta igång mig direkt när det upptäcktes. Ja det är en lurig sjukdom och jag tänker också på risken att få den igen om jag får ett barn till.

Svar: Skönt att allt gick väl för dig!
Colorelle

#30: Rebecca
2015-11-24 @ 06:29:38

Jag fick lätt havandrskapsförgiftning med min första pendlade mellan hemmet och sjukhuset från vecka 35. Ut kom mitt barn i vecka 42+2 (Blev igångsatt) 😊 Med mitt andra barn hade jag inget alls och han kom i raketfart i vecka 41+2. Så det finns inget som säger att din andra blir som första 😊 Koppla av och njut.

Svar: Låter bra det! Tack!
Colorelle

#31: Malin
2015-11-24 @ 07:36:23

Hej, snubblade in här på något sätt? Jag fick akut havandeskapsförgiftning i vecka 30. Trodde att ont i kroppen och huvudvärken tillhörde den influensa jag drog på mig i samma veva, men icke. Förlöstes med akut snitt i vecka 30 på timmen, vid midnatt kom han - 1405 gram och 38 cm kort. ❤️ Mitt livs kärlek. Leo.

Jag fick inte informationen de två dagarna de försökte pressa ner mitt blodtryck men jag var bara timmar ifrån en hjärnblödning.

Vi bodde på Neonatalen KS i 7 veckor. Där ansågs han vara stor, då de vårdade barn förlösta i vecka 24 och framåt.

Idag är han frisk och stark och växer som han ska.

Ha en fin dag ❤️Med vänlig hälsning, Malin

#32: Tovan
2015-11-24 @ 12:21:51

Jag är gravid med mitt första barn och tyckte att det var väldigt skönt att läsa att flera haft "problem" med sin graviditet. Nu har inte jag havandeskapsförgiftning men har lite andra krämpor, ont i fötterna är ett exempel, mycket hjärnspöken är ett annat. Tog mig mod att skriva om det på min blogg och blev förvånad över allt stöd jag fick! Jättebra skrivet, och jag hoppas verkligen att du mår bra under denna graviditet! :)

Svar: Ja, det är ju stärkande att få höra andra som inte "har det perfekt" på något sätt. Lycka till!
Colorelle

#33: Johanna
2015-11-24 @ 14:44:30

Otroligt vacker som gravid! (och även som vanligt måste jag tillägga) :)

#34: Lismari Iramsil
2015-11-24 @ 18:25:00

Så viktigt att berätta detta! Du var dock inte osnygg, underbart vacker påå båda bilder!

Svar: Så snäll du är!
Colorelle

#35: Emelie
2015-11-24 @ 20:04:35

Hej! Hade havandeskapsförgiftning vid min första graviditet. Under andra graviditeten är det mycket lägre risk för det om det är samma pappa (sa min barnmorska-har tyvärr ingen procentsats). Jag fick inte havandeskapsförgiftning andra graviditeten. Under andra graviditeten la jag bara på mig fett och ingen vätska :) Tänk positivt! Du kan ändå inte påverka det mer än att du självklart ska gå på rutinkontrollerna. Lycka till med bebis nr 2!

Svar: Tack tack! Kommer känna mig såå lätt i kroppen om jag får en vanlig graviditet =)
Colorelle

#36: Hanna
2015-11-24 @ 21:09:49

Tack för att du delar med dig om vad du varit med om, det kan göra skillnad för många som läser <3

#37: Namme
2015-11-25 @ 16:46:11

Vad hemskt!

#38: Bokföring södermalm
2015-11-26 @ 11:38:49

All power till dig som är öppen och inte bara visar upp dina bra / lätta dagar.. Det ger styrka!

#39: Amanda
2015-11-27 @ 12:42:32

Mina ögon fastnar alltid på ordet "havandeskapsförgiftning"
Med första barnet visste jag inte att jag hade det (fick det en v innan förlossning) och läkarna sa inget om det då jag tydligen var precis på gränsvärdet. Förlossningen slutade i eclampsi, graviditetskramper, hjärtstopp och katastrofsnitt. Andra barnet fick jag preeclampsi vid v 20. Mådde jättedåligt. Kände mig sjösjuk och dålig från dag ett till den dag dom tog ut henne med akutsnitt. Sista två månaderna var jag inne och tor blodprover varje vecka till sen 3 gånger per vecka. Efter sista provet ringde förlossningen mig och bad mig komma in direkt. Under natten fick jag våldsam huvudvärk och på morgonen stod vi först i kön på snitt. Jag var aldrig svullen vid någon av graviditeterna. Jag är väldigt förundrad att sjukvården inte tar större allvar när det finns riskmarkörer.
Tack för att du delar med dig!

Svar: Jag förstår! Jobbigt att läsa. Att de inte berättade för dig om dina dåliga värden!! Själv har jag bra erfarenheter av mödravården här men självfallet var det enklare att se med blotta ögat att något inte riktigt var som det skulle med min graviditet.
Colorelle

#40: Angelica
2015-11-29 @ 12:51:41

Låter exakt som min första graviditet. Då missade min bm att ta prover och när jag väl kom in vätskefylld till ögonen blev det akut snitt i v. 32. Vätskan bara rann ur mig. Förstod först efteråt hur allvarligt det kunnat gå. Men jag hade inte hört så mycket om havandeskapsförgiftning innan heller så jag trodde det var värmen som gjorde att jag svällde upp så snabbt. Var i juli 2010 och det var så varmt den sommaren. Fick också höra "är det såhär du ser ut" efteråt. Exakt dom orden. Min dotter var lite liten för veckan men allt gick bra, idag är hon 5 år. Min andra graviditet gick jag på spec. mvc. Var så orolig att jag skulle drabbas igen. Men var frisk och pigg ända tills dotter nr två tittade ut 9 dagar efter bf. Två totalt olika upplevelser. Intressant att läsa om någon annan som gått igenom samma sak.

Svar: Detsamma, intressant! Hoppas på en bättre andra graviditet som dig
Colorelle

#41: Anonym
2015-12-14 @ 08:11:11

Hej! Vilket fint inlägg. Jag önskar dig all lycka i denna graviditet! Och stort grattis till nästa mirakel! Sen måste jag bara fråga: Jag har fått diagnosen karpaltunnel syndrom. Har haft det sen vecka 25 i båda händerna och är nu i vecka 37. Varit sjukskriven sen vecka 32 pga detta. Försvann det för dig på en gång eller dröjde det en tid? Mina fötter är även så svullna att jag endast kan ha ett par uggs som jag köpte dyrt och tänkte ha som mys skor! :) Skorna kommer nog att behövas slängas, men det är det såklart värt! :) hehe. Skönt att det finns fler som haft komplikationer för alla jag pratar med känner inte igen något av det jag känner! Tack för en fin blogg! Kram på dig

#42: Anonym
2015-12-14 @ 08:12:43

Hej! Vilket fint inlägg. Jag önskar dig all lycka i denna graviditet! Och stort grattis till nästa mirakel! Sen måste jag bara fråga: Jag har fått diagnosen karpaltunnel syndrom. Har haft det sen vecka 25 i båda händerna och är nu i vecka 37. Varit sjukskriven sen vecka 32 pga detta. Försvann det för dig på en gång eller dröjde det en tid? Mina fötter är även så svullna att jag endast kan ha ett par uggs som jag köpte dyrt och tänkte ha som mys skor! :) Skorna kommer nog att behövas slängas, men det är det såklart värt! :) hehe. Skönt att det finns fler som haft komplikationer för alla jag pratar med känner inte igen något av det jag känner! Tack för en fin blogg! Kram på dig

Svar: Så skönt att nån blir "hjälpt" av inlägget.
Mitt karpatunnel försvann ganska direkt när vattnet i kroppen gjorde det, men kanske inte helt och hållet..
Borde för övrigt sjukskrivit mig tidigare för det blev nog värre av att jag satt med tangentbord på jobbet och försökte mitt bästa. Bra att du tar det lugnt.
Stort lycka till!
Colorelle

Arkiv

2020:

01 02 03 05

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen