Tack!

Mar 2013
Vill bara säga att jag blir helt genomglad när ni söta läsare "försvarar" mig när någon skrivit en mindre snäll kommentar. Som gravid har i alla fall inte jag ett självförtroende av stål och även småsaker som att någon kommenterar att det man har på sig inte är fint kan sticka till lite grann om man har en dålig dag. Ska dock vara tydlig med att självklart alla snälla kommentarer jag får väger tyngre!
Sedan såg jag att signaturen Rebecka skrivit för att svara "försvararna" att "Tycker ni inte själva det blir så jäkla fel om de enda som får komma till tals är dom som håller med, "åh vad fin du är", "supersnyggt" osv osv. Blir liksom diktatur. I ett kommentarsfält ska man väl lämna sin åsikt. Jag tycker också toppen Ulrika bär på den här bilden inte var fin på henne, byxorna fina men toppen hemsk". 
Du är fri till din åsikt Rebecka - men jag håller inte med. Självklart älskar jag att ni kommenterar i bloggen, tipsar, uppmuntrar och tycker till. Men jag har aldrig bett om att bli "utvärderad" i min klädsel. Jag tycker att man ska försöka gå efter vad man skulle kunna säga till en person ansikte till ansikte. Skulle du säga till en kollega på jobbet att hon har en hemsk topp på sig? Kanske skulle du det, jag känner inte dig, men det är i alla fall inte särskilt trevligt enligt mig. Är det mer ok att förolämpa folk på nätet? 
 
Kategorier: Allmänt 34

Fler inlägg från colorelle.se

I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack

Nu är det sommar i luften - äntligen! Då vill jag ha fina ...

Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
I annonssamarbete med Impecta - tips på lättodlade sommarblommor!
Yay - Jag har börjat brodera
God fortsättning!
Kommentarer:
#1: Olivia
2013-03-10 @ 11:05:17

En del människor kan helt enkelt inte låta bli att lägga elaka kommentarer. Riktigt onödigt och barnsligt!

Du är superbra och jag tror säkert att vi är fler som står på din sida Ulrika!!

#2: Tess
2013-03-10 @ 11:07:42

Alla är fria att ha sin egen åsikt - givetvis, men jag håller helt och fullt med om att man kanske ska vara tyst istället om man inte har nåt snällt att säga. Det lär vi barnen på förskolan...ganska givet i vuxen ålder, anser jag. Som du skriver, Ulrika, inte f*n kommenterar du en kollega på jobbet om hur ful dennes klädsel är? Däremot ger du väl gärna en positiv kommentar...? Humpf...

#3: LORISSA LOVEBOMB
2013-03-10 @ 11:09:59

Jag håller med dig. Tycka får läsarna göra bäst dom vill, men om du inte frågar: vad tycker DU om min nya strumpa, eller vad det nu kan vara, så ska de hålla sig till kutym. Har man mindre ansvar för sina handlingar och sina medmänniskor för att man råkar sitta bakom en datorskärm? Nej.

Och toppen var btw jättefin... så nu råkar jag köra utvärdering också, men menat som en komplimang. Jag kunde inte låta bli att skriva det.

#4: Anonym
2013-03-10 @ 11:12:49

Jag tänker att det viktiga är att leva efter devisen '

#5: Anonym
2013-03-10 @ 11:14:17

'Hur skulle jag själv känna om någon sa så till mig'. Det vägleder mig i livet att göra de rätta besluten.

#6: Stilguiden
2013-03-10 @ 12:03:28

Kul med ditt mode intresse och att du är gravid! Håller fullständigt med dig!! Tycker man inte om något behöver man inte läsa och framför allt inte kommentera! Keep it up girl! / http://stilguiden.spotlife.se/

#7: Elin
2013-03-10 @ 12:05:29

Jag säger som min mamma alltid har sagt, har man ingenting snällt att säga så säg ingenting alls eller ge konstruktiv kritik isåfall men vad är en topp att bråka om, precis som Ulrika skriver så har inte hon bett om att bli utvärderad i sin klädsel. Mår man bättre av att skriva att nån är ful i sin tröja? Då har man låg självkänsla själv. Vi ska stötta varandra och inte klanka ner på varandra så att någon tar illa upp!

#8: Emma
2013-03-10 @ 12:13:41

Lite kul att jag tänkte "Åh, vad fint den tröjan satt på henne" :)

Tycker jättemycket om din blogg, jag får massor av inspiration när jag läser den!

#9: Daniela
2013-03-10 @ 12:42:11

Ja du tog fram en bra poäng där. Som liten lär man sig redan att man ska bete sig på näte som man skulle prata med nån på riktigt. Det som du säger på nätet ska du kunna säga framför den personen :)
Ha en fin söndag!

#10: Elin
2013-03-10 @ 13:32:52

alltså, att häva ur sig sådant på nätet tror jag att en del gör för att de helt enkelt kan. De skulle inte göra det IRL men på nätet både vågar och kan det. Tror det handlar om att få känna någon typ av makt eller utlopp för sin frustration för en stund att få trycka till något.

Men det är löjligt och löjligare blir det när de sedan hävdar sin rätt att "få komma till tals". Vadå komma till tals? Skulle alla här i världen säga vad de faktiskt tänker till folk skulle det bli ett himla otrevligt samhälle. Jag tycker det är bra det där med att det man inte går fram och säger till någon på stan är väl inte mer lämpligt att säga i ett kommentatorsfält.

För övrigt har man rätt att ha en blogg utan att behöva bli bedömd huruvida din topp är snygg eller ej.

Förövrigt tycker jag både din topp och din blogg är bra! Ha en fin dag!

#11: ingrid
2013-03-10 @ 14:40:54

Ingen är tvungen att läsa denna blogg och kommentera. Alltså är det ingen diktatur. Sen hör det väl till allmänt hyfs att man är trevlig, hövlig och snäll. Speciellt när någon är gravid tycker jag. Kommenterar man negativt så blir kläder en större sak än vad det är.

#12: ANNA
2013-03-10 @ 14:52:22

Vet du vad! När jag såg den outfiten tänkte jag att -men vilken fin och mysig outfit! Gick t.om och köpte likadana byxor :) Dumma människor som orkar alltså ( och gravidhormonerna gör en ju inte direkt tåligare nej) Du är i alla fall superfin i allt!!

#13: Jannie
2013-03-10 @ 15:39:25

Hej Ulrika! Jag skriver aldrig kommentarer i bloggar jag inte känner personen i fråga. men denna gången gör jag ett undantag.

jag tycker det är viktigt det du tar upp. och du gör det på ett bra sätt. cred.

personligen tycker jag att din stil är otroligt inspirerande!

#14: Sanna
2013-03-10 @ 15:43:05

Åhh fy vad trött jag blir! Känner man att man vill lämna en negativ kommentar bör man nog fråga sig varför. Självklart får man ha en åsikt, alla tycker ju inte lika! Men att skriva ''ful topp'', är det verkligen en åsikt man måste uttrycka? Att jämföra med diktatur är ju ett skämt. I en diktatur handlar det om att uttrycka en politisk åsikt som inte samstämmer med regimens. Här handlar det ju om att såra och förolämpa någon?

Sen kan man ju även fråga sig varför man läser en viss blogg? Jag läser din blogg för jag blir inspirerad! Blir jag inspirerad så kanske jag skriver en kommentar, blir jag inte det så skriver jag ingen kommentar. Simple as that.

#15: Sanna
2013-03-10 @ 16:36:19

Förstår verkligen inte hur alla dessa mindre trevliga personer på nätet försvarar sig med att om man inte säger precis som man tänker om en annan människa så är det "diktatur" och man försvarar sig med att man "har yttrandefrihet". Eller att man "minsann inte är medlem i PK-maffian".
Ja, men du får väl skriva till regeringen då och gråta över att du inte får säga att folk eller deras saker är fula osv. Dom lyssnar säkert...

#16: Madeleine
2013-03-10 @ 18:17:24

Du har rätt Ulrika! Folk borde verkligen tänka efter innan de kastar ur sig något på internet. Det sårar minst lika mycket om man får en kommentar på internet som när man får en "live". Kanske till och med mer på internet då man "lämnar" ut sig lite mer på nätet. Jag personligen älskar din stil (både klädstil och inredning). Go Ulrika! Du inspirerar!

#17: Rebecka
2013-03-10 @ 18:23:49

Om du inte är ute efter att bli utvärderad så kanske du borde ta bort alla kommentarer om dina kläder? Även om det är "ros" och inte "ris". Lite hyckleri annars.

#18: Rebecka
2013-03-10 @ 18:26:18

P.s Ingrid, ska man vara EXTRA snäll mot någon bara för att den personen valt att bli/vara gravid? :)

#19: Anna
2013-03-10 @ 19:11:54

Rebecka! Ät min B---!!!!

#20: Emilia
2013-03-10 @ 19:35:52

En del har inte förmågan att formulera sig på ett så bra och fint sätt som du kan Ulrika. Det är då de måste kläcka ur sig onödiga kommentarer för att försöka få en chans i rampljuset. Sedan att de själva inte inser hur dumt det låter eller kan tänka efter innan de trycker på "skicka", ja det är faktiskt riktigt sorgligt!

Ulrika, du ger i alla fall mig en otrolig inspiration i både mode, inredning och livsstil vilket jag idag har förmedlat vidare på min lilla blogg. Förhoppningsvis blir många av mina vänner lika kära i dig som jag blev då jag hittade din sidan för några veckor sedan. Lånade även några bilder på dig, så att du vet :)

Fortsätt med att vara du, för DU äger!

#21: Linda C.
2013-03-10 @ 19:55:50


Fast.... "Den här outfiten är tyvärr inte en av dina finaste" ...som den anonyme skrev är väl ändå inte såå elakt skrivet, eller!???

#22: Ina
2013-03-10 @ 20:09:04

Men åhhh hur orkar folk, skriv som sagt nått trevligt och snællt eller låt bli, whats up? Det ær ju inte relevant øverhuvudtaget vad enkelt personer tycker eller inte tycker om en topp, blomma, dørr, skåp, hår eller vad fan det nu skulle vara. Trevligt med lite inspo om det ær nått som faller i smak om inte så hittar man sækert nått en annan dag. Du ær toppen bra =) Och jætte jætte FIn i din gravid mage och tro mig det ær inte længesen jag sjælv var dær du ær, vet precis hur det kænns. Stå på, och lycka till med bebis =)

#23: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma
2013-03-10 @ 21:59:06

Håller med dig. Jag tycker man kan vara tyst om man inte har något snällt att säga. Du är fin som du är, ta inte åt dig av ogenomtänkta kommentarer. KRAM

#24: Noomi
2013-03-11 @ 08:06:44

Även om man inte är ute efter komplimanger för sina outfits så är det väl trevligt om någon annan också tycker det är fint. Att man som läsare ska ha rätt att säga vad man vill tycker jag är lite korkat. Man skapar ju ofta en blogg för att dela inspiration och dela med sig av sina tips eller tankar. Att man sedan inte godkänner elaka eller dumma kommentarer är, för mig, en självklarhet. Man är ju inte ute efter att få negativa kommentarer för att "bättra sig". Sedan, som flera andra sagt, om man inte skulle säga samma sak till en kollega/bekant/vän så ska man hålla det inne. Ingen mening med att skriva elaka saker till en annan, finns ingen vinnare i det. Som bloggare väljer man dessutom själv vad man vill publicera eller inte, tycker man som läsare inte om det så är det dens problem.

Jag älskar bloggen, ger mig otroligt med inspo och bra idéer!! Keep up the good work :)

#25: Jessika
2013-03-11 @ 08:26:11

Eller hur, Ulrika! Jag tycker att det är en sådan självklarhet att det man skriver är vad man skulle sagt ansikte till ansikte.! Och då ska man väl också tänka på vad man säger! Om någon ber om din åsikt ska man säga vad man tycker men annars är det inte allas vårt jobb att vara några åsiktsmaskiner om hur folk ser ut och vad de tycker om, så tycker jag i alla fall.

#26: Revecka
2013-03-11 @ 09:38:12

Jag skulle absolut säga det ansikte mot ansikte, och med det sagt så är alltså duskussionen över? Det var inte elakt sagt, och jag trodde att Ulrika om någon skulle upskatta lite mer dimension än bara "hejjarrop" på sin blogg. :D

#27: Kim Engström
2013-03-11 @ 13:47:40

Alltså jag förstår verkligen inte vad som gått snett i de människors hjärnor som bara MÅSTE berätta för andra om de bär något fult, är fula osv. Klart att jag kan tänka när jag är inne på olika bloggar ibland "det där var inte så snyggt" men inte fan måste jag skriva det. Och varför måste jag inte det? För att den personen får ha på sig precis vad den vill och det ska inte jag bry mig ett skit om precis lika lite som de ska bry sig om vad jag tar på mig.

Som min pappa alltid sa när jag var i tonåren och sa något om att "pappa den där tröjan är inte alls snygg!!" och han svarade "vilken tur för dig att du inte behöver ha den på dig då". Tycker jag är bra svarat :)

#28: Carro
2013-03-11 @ 20:36:46

Rebecka- Jag tycker att du ska lära dig stava ordentligt innan du skriver helt menlösa kommentarer.

#29: Sara
2013-03-11 @ 20:47:10

Ulrika, varför tar du åt dig? Du har en blogg givetvis lär du träffa på folk med neg inställning...
Tåla lite kritik också

#30: -
2013-03-12 @ 19:16:44

Ulrika! Jag har läst din blogg i flera år nu, och enligt mig är du en av de få som klär i allt! Du är en sann skönhet, och trots att det är svårt att strunta i sådana kommentarer borde du verkligen göra det. Ta inte åt dig för du är otroligt vacker! Lycka till med allt!

#31: Agnes (Växjö)
2013-03-12 @ 22:14:37

Jag har läst din blogg sen 2 sommrar tillbaka, och jag är 14 år. You should be proud över dig själv när jag säger att du är den ända "inspirations källa" jag har. En vackrare människa än du finns nog inte!

#32: Elin
2013-03-17 @ 01:22:55

Men herregud alla får ha vad de vill! Vet du Ulrika att det sprollar vad andra tycker, jag vet att det är lättare sagt än gjort men jag tycker att du har jättebra smak och du inspirerar verkligen.. Tycker att du som blivande mamma, grattis förresten til det!!!, har jättefina mamma kläder sen så är det så roligt med folk som måste skriva saker som kan såra andra men det finns folk till allt!!
Lycka till med allt och jag tycker att du är bra!!!! Tack för en underhållande blogg tyvärr har jag slutat blogga men för något år sedan skrev jag att du var supersnygg på ett kort som nu när jag tänker på det så hade nån kommenterat något dumt om det du kommer sökert inte ihåg men ifallatt du gör så var det jag:)
(Kort på dig på nån strand? Som siluetter den var iallafall jättefin och inspirerade till då jag var ute med mina polare å fotade en sommar på en ö :)

Ha det super bra och hoppas du inte somnade av mitt långa mail;)

Bästa lyckönskningar //Elin

#33: Monika
2013-03-22 @ 02:11:02

Oj... Hur som. Du är jätte fin som gravid och jag vet själv att det inte alltid är så lätt att känna sig fin när man har en badboll på magen( samtidigt som det är det finaste som finns ;) ). Skit i menlösa elakingar! Jag kan nästan lova dig att när din bebis är hos dig i din famn så struntar du fullständigt i elaka människor, elaka kommentarer o.s.v. För då har du din bebis som Spelar Roll och allt annat som är negativt spelar INGEN roll!!! :)

#34: C
2013-03-22 @ 07:49:20

Generellt behöver man inte säga allt man tycker. Någon som brukar slänga ur sig: "Vilken gräslig tröja du hade idag"? Är det något man inte gillar kan man vara tyst.

Arkiv

2020:

01 02 03 05

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen