Tävla och vinn presentkort!

May 2012

Sommaren är här! Det firar vi på bloggen med en tävling med fint pris! 800 kronor i presentkort från Indiska. Jag tänker mig att ni går och köper en midsommarstass för priset.

Tävla så här:
Skriv en kommentar till detta inlägg där du berättar om det somriga tillfälle då du skulle använda klänningen du köper för pengarna. Beskrivningen som ger mig mest sommarkänsla vinner! OBS - glöm inte att lämna mailadress!

Vinnaren dras om några dagar, lycka till!
Kategorier: Mode 272

Fler inlägg från colorelle.se

I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack

Nu är det sommar i luften - äntligen! Då vill jag ha ...

Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
I annonssamarbete med Impecta - tips på lättodlade sommarblommor!
Yay - Jag har börjat brodera
God fortsättning!
Kommentarer:
#1: Amanda
2012-05-24 @ 14:36:46

Efter min graviditet ekar det i garderoben, vinner jag priset så köper jag en skön och snygg klänning som jag ska ha på mig när jag visar sonen havet för första gången, och han ska få känna stranden mellan tårna. Som vi har längtat till värmen och nu är den äntligen här!

#2: Karolina
2012-05-24 @ 14:46:08

Jag skulle använda min klänning jag köpte för vinsten på ett barndop jag är bjuden på och sen skulle den få följa med på semester till Marstrand där jag skulle använda den en kväll där jag njuter av ett gott vin och massor av skaldjur i hamnet njutandes i kvällssolen :)

#3: Paulina
2012-05-24 @ 14:57:06

Jag skulle använda klänningen på midsommarafton, först på jobbet bara för att jag kan, och sedan på den sista midsommarlunchen någonsin hos min farmor och farfar. De har bott 500 meter från min familj i hela mitt liv och vi har firat midsommar där varje år sedan jag föddes. Alltid på samma sätt med långt smörgåsbord, hemmagjorda kransar, falsksjungna nubbevisor och stela porträttbilder med hela familjen framför stången. Jag kommer att sakna allt. Strax efter midsommar flyttar de till en annan stad. Jag kan inte ens tänka mig hur det kommer att vara. Inga fler dagar på bryggan med måsarna skrikandes ovanför huvudet, inga fler galoppturer på gärdet bakom huset och inga fler spontana middagar på verandan med det eviga tjafset om dörren ska vara öppen eller stängd. Om jag fick presentkortet skulle jag använda det till att köpa en ursomrig klänning att ha på den tjugotredje och sista familjebilden någonsin framför midsommarstången.

#4: Mirre
2012-05-24 @ 14:58:21

Vad roligt med tävling:) Jag vill gärna vara med

Åh jag bara älskar INDISKA!! 

Jag skulle definitivt köpa Ramona klänning,grön. Den är precis mitt i prick, det står liksom mitt namn på den! 

Jag skulle bära den en ljummen härlig sommarkväll som jag spenderar med mina fantastiska vänner. Axlarna omsvepta av Embrody sjal vit, på fötter har jag ett par nätta 

 Fanny espadrillos i beiget. 

 Brevid mig ligger min lilla axelväska Tova med det nödvändigaste som läppglans, pengar, nycklar och mobil:)

Grill, bubbel, självplockade jordgubbar en massa skratt som bildar en vacker sång till guran som det spelas på i bakgrunden. Detta till en magisk solnedgång på klipporna  i Varberg. 

Kram Kram Mirre

#5: Emmett
2012-05-24 @ 14:59:59

Efter att pälsängrar har härjat sönder halva min garderob står jag utan sommarkläder och därför skulle det vara en dröm för mig att få bära en vacker klänning när vi firar midsommaraftonen i solnedgången i min väninnas stuga vid havet och känna hur brisarna får tyget att dansa och håret att virvla när jag står med fötterna i sanden, omgiven av grönska, skratt och kärlek. Åh sommar, jag blir alldeles varm i hjärtat!

#6: Emma
2012-05-24 @ 15:02:46

Jag skulle använda presentkortet till en riktigt fin, blommig, boho-klänning till min roadtrip genom USA i sommar!! Hade varit så kul!!

#7: Olivia
2012-05-24 @ 15:09:13

I sommar ska jag för första gången åka till Paris! Jag har alltid drömt om att åka dit, det är ju trots allt en av världens största modestäder. Jag kan se det framför mig. Jag strosar omkring på gatorna i en sommrig klänning från Indiska och ett par snygga klackar (fast jag får ju såklart stoppa ner ett par söta ballerinaskor i väskan som jag kan byta till när fötterna börjar klaga). Vart man än går kan man se Eiffeltornets vackra siluett i solens värmande strålar. Jag kan se hur jag sitter på ett gulligt café och dricker en svalkande is te och äter en macaroon (det blir förmodligen där som jag byter till ballerinaskorna) och njuter av värmen i storstan.

#8: Susanne
2012-05-24 @ 15:09:31

Jag fyller år vid midsommar, 23 juni. Då är gräset som krispigast här i Norrland och löven som limegrönast, slänterna är fulla med rallarroser och riddarsborrar och det doftar ljuvligt över allt. Bäst av allt är att solen är uppe hela tiden, dag som natt och det ligger som en magi i luften i och med det.Om jag skulle vinna skulle jag få möjlighet att använda klänningen både på midsommar och på min födelsedag och springa runt i den i midnattsolsnatten! Det skulle vara perfekt samtidigt skulle det bli som en födelsedagspresent till mig själv. Alltså, tre flugor i en smäll!

#9: Heléne Andersson
2012-05-24 @ 15:12:25

Jag skulle använda den på min sons 1 års kalas som ska spenderaspå filtar i trädgården! Lite picknick känsla över hela kalaset och det kommer bli underbart att sitta i skuggan under vårt äppleträd!

#10: Emma says style, love & rock and roll.
2012-05-24 @ 15:12:54

Min bästa vän ska gifta sig på vår favorit-ö i sommar, bröllopet är utomhus, i början av augusti och jag ska givetvis vara brudtärna. Solen skiner, fåglarna kvittrar och huggormarna håller sig borta medan vi firar kärleken. DÅ skulle jag använda klänningen jag köper för pengarna. Det känns som att Indiska har den typen av lite bohemisk känsla som bröllopet ska gå i. En klänning från Indiska vore således perfekt att bära som brudtärna! :)

#11: Si
2012-05-24 @ 15:18:16

Jag skulle använda den direkt när jag kom hem och fick ur den ur påsen! Det skulle vara en luftig liten sak som blåste upp lite lätt när sommarvinden fick tag på kjoltyget :) En sån klänning man drar på sig det första man gör på morgonen, tar sin kopp kaffe och sätter sig ute i solen. Barfota ute i gräset, sitter i sanden på stranden, får lite saltvatten stänkt på den från vågorna när man vadar i havet :) En perfekt sommarklänning skulle man köpt sig.

#12: Rebecca
2012-05-24 @ 15:26:07

Jag skulle använda presentkortet för att köpa en sval långklänning i knalliga färger och ta med den till min favoritplats i hela världen - skärgården. Den skulle få följa med nån timme med båt och sen gå i land på en liten ö någonstans. Grill, jordgubbar, vänner, rosé, skratt, kala klippor och kvällssol, det är sommar för mig.

#13: Karolina
2012-05-24 @ 15:26:09

Hej Ulrika! Tack för denna möjlighet att kunna få en ny klänning från indiska. Jag ska för första gången åka iväg på semester med min kille i sommar. Att få en möjlighet att få köpa sig en fin klänning till våran första resa ihop känns jättekul. När vi på kvällen sitter där på någon mysig restaurang och jag känner mig superfin så kommer jag tänka på dig. Detta kanske inte ger dig sommarkänsla men jag hoppas det säger dig någonting. Kram Karolina.

#14: Frida
2012-05-24 @ 15:27:21

Jag skulle cykla runt med min blommiga klänning på mormors landställe, långt bort från civilisationen på ler- och grusvägar. Sen skulle jag sätta på mig den när vi åker båt på landet eller när vi traskar ner till badklipporna. Jag tycker inte att en bra sommarklänning bara har ett användbart tillfälle... den ska funka lika bra till glasskiosken som när man dansar runt midsommarstången. :-)

#15: Emma
2012-05-24 @ 15:31:54

Dagarna jag skulle använda min klänning skulle jag vakna av att solen lyser upp hela sovrummet. Jag skulle gå upp, gå ner i köket, göra i ordning frukost på bricka med jordgubbar, juice och croissant och trippa ut på mina bara fötter till morgonsolen på uteplatsen. Sen skulle jag klä mig i den finaste sommarklänningen någonsin, ta på mig mina fina svarta träskor och sätta mig på min vita cykel. Klänningen skulle få fladdra när jag cyklar på söder och köper sorbet med smak av citron och hallon. På kvällen skulle jag ta med mig alla mina vänner till ett fint berg. Där skulle vi grilla, dricka öl och prata hela natten.

#16: maria svensson
2012-05-24 @ 15:34:55

Hej Ulrika! nått snyggt lite halvbohemiskt härligt från indiskan , skirt, spets el kanske blommigt, och som pricken över i-t en massa härliga accosearer som bara Indiskan har, skulle göra sig klockrent på ett dop i det fria på en stor blommande äng alldeles intill en vackert blänkande sjö, det är nämligen så att vi ska medverka på just ett sådant dop i sommar, och det hade glatt mig väldigt om jag fick äran att vinna, Vill passa på att tacka dig Ulrika för en alltid så härligt mixad inspirerad blogg, du har en så go härlig inställning till allt och bjuder på dig själv......ha en go skön sommar//Maria i skåne

#17: Julia
2012-05-24 @ 15:37:44

I augusti flyttar jag till en ny stad, ett nytt land. Jag drar söderut till Barcelona för att plugga spanska. Där spenderarjag hela hösten och lär mig förhoppningsvis ett nytt språk. Men givetvis tänker jag även dricka sangria och dansa natten lång. Och vad behövs då Ulrika? Jo en sommarklänning eller två! Tack för många års bra läsning och stiltips! Kram

#18: EmmaKatarina
2012-05-24 @ 15:39:30

Jag ÄLSKAR Indiska och skulle bli överlycklig om jag vann, fattig student och klädtokig som jag är ;-)Vi ska fira midsommar ute på landet vid ett ställe nära vatten i sommar och jag längtar verkligen.

Jag skulle köpa mig en klänning som är både bekväm och söt till midsommarfirandet. En klänning som passar bra till bruna ben och till att springa runt barfota i gräset med. Det skulle vara en blommig klänning som matchar midsommarkransen på huvudet. I kransen finns bland annat prästkragar och blåklint. Jag skulle köpa en klänning som är sådär lite skir i tyget, så den fladdrar i den ljumma kvällsbrisen. Den kvällsbris som kommer när man befinner sig nära vattnet, och sommardagen övergår till en härlig sommarkväll. En sådan sommarkväll då man druckit några cider, äter godaste grillspetten och är sådär pirrigt lycklig över att få uppleva den svenska sommaren med människor man tycker om.

#19: Josefin
2012-05-24 @ 15:47:58

Midsommar firar jag i ett litet samhälle hos min morfar. Först hjälps vi alla åt att plocka blommor på ängen och sedan klä stången, sedan ska jag hjälpa till att sälja bullar, lotter och tipspromenad lappar. Därimellan tar jag självklart paus för dans runt stången. Trots allergi är krans i håret ett måste, till detta skulle jag vilja matcha en färgglad långklänning. Jag har ingen långklänning, därför skulle denna vinst passa så bra! Efter dansen blir det att ta upp den första potatisen ur morfars land och äta ihop med sill. Kvällen avslutas med dans i Hr bygdegården. Detta är sommar för mig! :)

#20: Josefin
2012-05-24 @ 15:49:12

Midsommar firar jag i ett litet samhälle hos min morfar. Först hjälps vi alla åt att plocka blommor på ängen och sedan klä stången, sedan ska jag hjälpa till att sälja bullar, lotter och tipspromenad lappar. Därimellan tar jag självklart paus för dans runt stången. Trots allergi är krans i håret ett måste, till detta skulle jag vilja matcha en färgglad långklänning. Jag har ingen långklänning, därför skulle denna vinst passa så bra! Efter dansen blir det att ta upp den första potatisen ur morfars land och äta ihop med sill. Kvällen avslutas med dans i Hr bygdegården. Detta är sommar för mig! :)

#21: Ida Rindsäter
2012-05-24 @ 15:53:07

Jag skulle självklart använda klänningen på självaste midsommar, sommarens höjdpunkt! Blommorna på klänningen skulle matcha dem i midsommarstången och kransen runt håret! Vid ringdansen skulle känningen flyga runt benen och vara luftig och härlig! Efter all mat och jordgubbar skulle känningen även sitta fint då vi cyklar ner till stranden, tänder engångsgrillen och korkar upp rose´n!

Kvällen avslutas med att klänningen åker av och vi hoppar i plurret, årets första kvälldop! Sen går jag och klänningen tillsammans hem igen lite så där småfrusna men härligt nybadade!

#22: Emma
2012-05-24 @ 15:53:27

Jag skulle använda klänningen en dag i juli som är väldigt speciell för mig. Jag tänker mig att solen ska skina, det ska vara minst 25 grader i luften och allting kommer att kännas sådär härligt, eftersom det är den dagen min pojkvän kommer hem från Afghanistan. Jag skulle toppa klänningen med lockigt hår och ett stort leende, sen skulle jag ge min pojkvän en stor kyss samtidigt som jag svänger lite på klänningen, hihi.

#23: Johanna (Kaninen Hogge)
2012-05-24 @ 15:53:48

Jag skulle använda klänningen på min mormors födelsedag. Åka ut till havet och promenera längs stranden med mormor, för att sedan sätta oss någonstans i gräset på en pciknickfilt och äta tårta och prata om hur det var när hon var ung tills solen säger att det är kväll. Då skulle vi gå till en mysig liten restaurang och äta middag. Och efterrätt!

#24: Beatrice A
2012-05-24 @ 16:00:46

Jag skulle nog säga att jag är en late bloomer, jag har precis kommit underfund med vad jag gillar för kläder, så min garderob är i princip tom när det gäller sommarkläder. I sommar ska jag dock till Franska Rivieran med mina närmaste vänner, och då vill jag absolut ha många vackra klänningar att strosa runt i! Vi har inte bestämt några särskilda aktiviteter än, men jag kan tänka mig att det blir många sena kvällar vid havet med fina vänner och drinkar.Jag skulle mest sannolikt köpa en vacker långklänning med ganska tung kjol, jag äger bara en men den är så himla underbar. Jag älskar särskilt hur den faller när man sätter sig ner.

#25: Emma - Peppkompaniet
2012-05-24 @ 16:01:22

Om jag skulle få presentkortet på 800 skulle jag gå raka vägen till affären och kolla på en klänning som är ganska basic. Men inte vilken klänning som helst, det finns en klänning som heter Lisen och är ekologisk framtagen. Den är enkel och snygg! Äntligen har det börjat göras lite snyggare ekologiska kläder som inte kostar skjortan. Underbart för både mig, tillverkare och naturen. Hållbarhet när den är som allra bäst <3

#26: Emma - Peppkompaniet
2012-05-24 @ 16:02:56

Glömde skriva att jag skulle bära den på min kusins student tillsammans med en snygg kofta till :)

#27: Johanna
2012-05-24 @ 16:03:32

Jag skulle använda den när jag skall ha en tjejfest på stranden nu i slutet av Juni. Vi skall spela lite kubb och ha tipspromenad m.m Sen avslutar vi kvällen med en grillfest då skulle jag vilja ha en riktig färgglad klänning. Tycker verkligen om deras kläder för de har så mycket underbara färgstarka kläder som bara skriker"SOMMAR" Håller tummarna ;)

#28: Mamma M
2012-05-24 @ 16:10:37

Syrenbuskarna blommar och det är en ljummen midsommarkväll. Våra Stockholmsvänner har kommit på besök för att kika på vårt nya hus och för att umgås. Min make står och grillar, med en kall öl i handen, och småpratar samtidigt med polarna. Jag bär ut den hemlagade potatissalladen och en flaska rosé, barfota och iförd sommarklänningen som fladdrar runt mina bruna ben. Barnen yr högljutt runt i trädgården. Jordgubbstårtan står färdig i kylen. När kvällen kommer sveper vi filtar runt oss, slår på infravärmen och tar fram myggmedel - för det är ju trots allt en svensk midsommarsommarkväll.

#29: Ida K
2012-05-24 @ 16:15:46

Hejsan!

Jag skulle hemskt gärna vilja köpa en vacker sommarklänning från indiska. Jag skulle använda den under två stora dagar. Först skulle jag använda den på midsommarafton hos min släkt i Norrbotten där vi har ett stort torp vid vattnet, med hästhagar och nära skärgården. Jag har inte träffat dem på över ett år, och att komma i en vacker klänning en varm sommardag skulle vara underbart. Men det jag även skulle använda den till skulle vara på ett sommarbröllop jag ska på i juli. Bröllopet ska hållas hemma hos dem utomhus. En varm sommardag, blommor, grönska och många leenden. God mat och mycket lycka. En vacker klänning att bära denna dag då min kära vän äntligen ska gifta sig skulle vara oslagbart. Jag önskar verkligen jag får den möjligheten. Eftersom jag är student så skulle jag inte riktigt ha ekonomin att köpa en ny annars. Håller tummarna!

#30: Emma
2012-05-24 @ 16:17:46

Jag skulle använda presentkortet till att köpa nån färgglad, klassisk, tidlös och vippig klänning, i lite 50/60tals-stuk. Ser framför mig att jag skulle bära den till brunbrända ben med clogs på fötterna, under nån varm sommarkväll på en uteservering på stan, alt. ätandes en glass längs nån smågata med vännerna.. :)

#31: Lisa
2012-05-24 @ 16:19:21

Jag skulle köpa den längsta, luftigaste, mest färgsprakande klänning jag kunde hitta och använda den till att inviga mitt första sommarlov som lärare. Det har varit ett roligt, men slitigt, läsår och jag längtar efter att få lämna klassrummet och gå ut i sommaren, värmen och kravlösheten i en härlig långklänning som sveper mot mina bara ben.

#32: Maja
2012-05-24 @ 16:20:20

Det är midsommardagen och jag har precis dansat mig snurrig till små grodorna mitt i all sill-romatik. Jag har på mig min fina, blommiga sommarklänning som fladdrar lite lätt med den ljumna brisen. När skymningen kommer ska jag bege mig tillsammans med goda vänner in till orten dit det kommer ett litet tivoli varje år och dansa på discot i den ljusa sommar natten

#33: Madeleine
2012-05-24 @ 16:22:28

Jag skulle vilja ha en ny vacker klänning på midsommarafton, som sveper mig runt benen när jag dansar barfota, med släkt och vänner, runt midsommar stången i det nyklippta gräset och solen gassar härligt och höra havet som kluckar precis bredvid! En underbar sommarkänsla som inte går att slå. :)

#34: Jennifer
2012-05-24 @ 16:23:40

Med näsan fylld av nygrillat och knäna täckta av sand drar jag på mig en tunn enkel klänning över den ljuslila bikinin för att sätta mig bland mina vänner på en filt och kika ut över havet!(mail: gronhandduk@hotmail.com)

#35: Lovisa
2012-05-24 @ 16:28:43

Jag skulle ta på mig den här klänningen tillsammans med ett par ljusa fina tygskor en dag när jag ska ge mig ut med båten på sjön. Med oss har vi matsäck bestående av en god pastasallad, färska jordgubbar (svenska såklart) och hemmagjord fläderblomssaft. Efter båtturen kommer klänningen passa precis lika bra när vi sitter antingen på uteplatsen i kvällssolen och njuter av en rabarberpaj eller på en uteservering då vi smuttar på varsitt glas rosé. :)lovisa_noid@hotmail.com

#36: Sofia J
2012-05-24 @ 16:29:51

Jag kommer köpa en riktigt sommrig klänning för presentkortet som jag ska ha på mig på min systers bröllop i mitten på juli! Bröllopet kommer vara enkelt och ske på en granit-rosa klippa på Åland precis vid havet där vågorna lätt skavlpar upp på klippan! Efter blir det fest, förhoppningsvis utan tak på klipporna hela natten lång! Kram

#37: EMELIECATRINE
2012-05-24 @ 16:36:40

Åh vilken rolig tävling!Jag skulle verkligen vilja ha en blommig midsommarklänning. Jag tänker mig midsommar i skärgården, blommig klänning och en krans i håret. Jag dansar små grodorna runt midsommarstången med min ettåriga brorsson innan jag tar honom i famnen och springer bort till traktorn med flaket som alla barn får åka i =)Hade vara underbart att ha en nätt och fin sommarklänning till just den dagen..och grönska på knäna skulle ju passa perfekt till en sommarklänning =)

#38: EMELIECATRINE
2012-05-24 @ 16:36:55

Åh vilken rolig tävling!Jag skulle verkligen vilja ha en blommig midsommarklänning. Jag tänker mig midsommar i skärgården, blommig klänning och en krans i håret. Jag dansar små grodorna runt midsommarstången med min ettåriga brorsson innan jag tar honom i famnen och springer bort till traktorn med flaket som alla barn får åka i =)Hade vara underbart att ha en nätt och fin sommarklänning till just den dagen..och grönska på knäna skulle ju passa perfekt till en sommarklänning =)

#39: Elin
2012-05-24 @ 16:38:11

Jag skulle nog använda den på min allra bästa väns student. Hon springer ut hela åtta dagar efter mig så när jag äntligen får se henne i sin vita mössa kommer jag ha varit arbetslös (och eventuellt lite meningslös) ett bra tag. Jag saknar känslan man alltid fick i kyrkan som liten med en ny klänning och den blomstertid nu kommer. Just nu känns studenten bara jobbig och laddad med separationsångest så jag tänker att om jag skulle köpa en klänning så skulle det vara en som skulle ta tillbaka alla dessa bra minnen så jag bara kan stå där på min bästa väns utspring och vara så förbannat lycklig och somrig.

#40: Hanna Wikström
2012-05-24 @ 16:40:02

Hej Colorelle!

Vinner jag presentkortet på indiska ska jag köpa en blommig maxiklänning att matcha med jeansjackan under de ljusa sommarkvällarna. Klänningen ska fladdra i vinden när jag går med någon jag tycker om längst strandkanten och bli svettig i när vi trängs,dansar och sjunger mig hes på festivaler. Klänningen får följa med ut på picknikar vid vattnet med tjejgänget då vi äter oss mätta på mjukglass och jordgubbar. På midsommaraftonsnatten får klänningen skydda mina ben från att bli uppätna av mygg när vi dansar barfota i gräset, har kransar i håret och plockar sju sorters blommor.

Mvh Hanna

#41: Alice Sjöstedt
2012-05-24 @ 16:44:02

Om jag hade råd att köpa en fin klänning på indiska skulle jag använda den väldigt ofta på varma sommarkvällar och grillning med kompisar och till kub med familjen på landet. Jag hoppas värkligen jag vinner för jag kommer garanteratha användning för den. Oh ljuva sommar

/Alice Sjöstedt, 13

#42: Julia
2012-05-24 @ 16:48:42

Jag skulle använda klänningen på midsommar när jag och några kompisar ska åka iväg till en stuga och grilla, spela kubb, spela gitarr/sjunga, bada och ha det trevligt! Skulle vara kul att få ha en fin klänning som man kan matcha med midsommarkrasen och midsommmarstången! Kram!

#43: Johanna
2012-05-24 @ 16:52:30

Efter tre års hårt slit är det äntligen dags för mig att ta min sjuksköterskeexamen. Om jag skulle vinna skulle jag köpa en blommig klänning som jag skulle kunna bära på avslutningscermonin. I rådande stund ligger jag faktiksikt i gräset och försöker få lite färg på min ben. För den optimala skolavslutningskänslan har jag tänkt att jag ska fläta in blommor i håret dagen till ära. tack för en härlig blogg. Kul att se era framsteg med huset.

#44: Lisa
2012-05-24 @ 16:53:11

Jag ska snart ha sommarlov och flyttar hem till Österlen då. Jag ska jobba mycket så på kvällarna ska jag passa på att göra roliga saker t ex äta middag med mina vänner. Vi ska sitta ute länge och mysa och prata. Då ska jag ha på mig klänningen jag köper.

#45: Louise
2012-05-24 @ 17:05:01

Min bästa vän bor i en annan stad och har innan det vart i väg och flängt runt i massa olika länder sedan vi slutade skolan. Jag hade sett till så att vi båda fick varsin härlig klänning från Indiska. 

Vi skulle premiäranvända den genom att vandra runt i det bostadsområde vi är uppväxta i och minnas härliga sommarlovsdagar från 90-talet!

#46: Emelie
2012-05-24 @ 17:06:23

Oj! Det finns hur många tillfällen som helst att glida omkring i en snygg klänning från Indiska. Men ett tillfälle där jag definitivt skulle ha denna (okej där finns ju så många men en av alla^^) underbara klänning är då jag ska på min brors examensfest. Gastronomerna har ordnat fest för nära och kära där inbjudningskortet är i form av en flygbiljett och klädkoden är "semester". Och vad är inte mer semestersomrigt än denna klänning?! Det hade varit perfekt att påbörja sommarens semester med detta underbara färgsprakande fodral.

#47: Maria
2012-05-24 @ 17:11:53

Åå, jag vill vinna! I juni tar jag examen och det skulle sitta fint med en alldeles ny och fin känning från indiska på examensdagen.

#48: Mia Bjurling
2012-05-24 @ 17:12:24

Tänk er salta bad, promenad på sandstrand med en glass i handen. Hemma i stugan väntar bästa vänner med sill, färskpotatis, gräddfil och gräslök, nubben ligger på kylning. köttet för kvällen marineras för kvällsgrillningen. Till detta måste man ju bara ha en svepande blommig klänning som bara indiska kan göra. åh jag är sugen på detta pris!

hälsningar Mia

#49: Varto
2012-05-24 @ 17:13:31

Att dra på sig en sommarklänning och sätta sig på cykeln med bästa vän breve sig och cykla till staden för att få ta en glass. Känna vinden i håret när man cyklar längst ån och träffa alla glada människor som är på glatt humör och har fått energi från de fina vädret. Sätta sig på en bänk med glassen i handen och klänningen på och prata och skratta och njuta av värmen.

#50: Sanna
2012-05-24 @ 17:14:15

Klänningen skulle jag ha första dagen (och många dagar därefter) i min sommarstuga vid havet på västkusten! När jag går där på de stora stenarna, hör fiskmåsarna och känner saltvattensdoften från havet! Åh!

#51: Jessica
2012-05-24 @ 17:16:22

Jag skulle använda klänningen på min studentmottagning. när vi alla sitter ute och äter mammas hemgjorda potatissallad och massa annan god sommrig plockmat. Klänningen jag vill ha är en blå mönstrad långklännng och jag skulle matcha den med enkla sandaler och vågigt hår. när det blir kväll skule jag och syster ta en promenad med hunden. känna sommarvärmen, svala fläktar och lugnet man får efter man en trevlig sommardag med släkten och sen tar en långsam promenad en junikväll.

#52: Elin
2012-05-24 @ 17:19:36

Det rasslar i det daggvåta gräset när vi rör oss över den vildvuxna ängen. Vi lämnar ljudet och de klingande glasen bakom oss och väljer att bara existera du och jag. Du smyger försiktigt ned din hand i fickan på min blommiga bomullsklänning. Min hand vilar redan där, en hand som nu registrerar och åtrår varje möte som sker där i fickan. Skratten vi lämnat är snart helt försvunna. Pulsen rusar. Vi möts där och då. Du och jag. Och du väljer att aldrig släppa taget om handen i min ficka.

#53: Emmy
2012-05-24 @ 17:25:43

Jag ska på mitt första vän-bröllop i sommar! Det ska vara i Falsterbo, vid vattnet. Det vore jättehärligt att få dansa runt i solnedgången i en ny fin klänning och fira att våra som ska gifta sig!

#54: Linda Agetoft
2012-05-24 @ 17:39:49

Jag har spanat in en härlig omlottklänning på Indiska som skulle vara perfekt att ha på vår släktträff i slutet av Juni, just då sommarvärmen är som ljuvligast. Klänningen passar perfekt för lekarna med barnen i det gröna gräset utanför stugan. Fram mot kvällen efter grillningen är avslutad är den snabb att slänga av sig för ett härligt dopp i kvällssolen när de små har gått och lagt sig och kvällens sånger börjar ebba ut i en ljum sommarnatt.

#55: Helena
2012-05-24 @ 17:39:53

Vi är fyra vänner som tillsammans ska fira en, för oss, annorlunda midsommar. Vi tänker oss en okänd, europeisk strand där vågorna smeker stenarna mitt på ljusa sommardagen. Där värmen fyller våra sinnen tillsammans och vänskapskärleken sprudlar. En midsommar utomlands där vi planerar att samla blomster och grenar för att skapa en liten midsommarstång på stranden. Där vi sedan njuter av Abbas sill som vi tagit med oss hemifrån, svenskt knäcke, jordgubbar och en liten, svensk snaps samtidigt som "Helan går" spelas ur vårt bärbara ljud bredvid vår nyklädda midsommarstång. En annorlunda midsommar till en okänd strand som vi först en vecka innan avfärd bokat, som bestämt. Mitt i denna idyll skulle jag bära en klänning som jag köpt i Sverige men som rest många mil bort till det okända tillsammans med mig. Jag skulle sända en tanke till mitt Sverige där jag köpte klänningen och njuta av att den färdats många mil med mig och tillsammans kommit fram till en annorlunda, svensk midsommar utomlands. En midsommar som inte är den typiska svenska men så vacker ändå.

#56: Hanna
2012-05-24 @ 17:48:05

välj mig, välj mig!Om jag vann skulle jag köpa en strand-outfit. Jag ska jobba nästan hela sommaren men när jag väl är ledig tänker jag spendera varenda minut på stranden. Till detta behöver jag en sommarklänning och ett par sandaler, kanske en fin termos och en strandväska. Jag är övertygad om att INDISKA har allt man kan tänkas behöva för att göra strandupplevelsen komplett!

#57: Elizabeth
2012-05-24 @ 17:54:14

Hello!Jag skulle definitivt använda en klänning från Indiska med känsla för det exotiska och romantiska som deras kläder så vackert porträtterar. Det somriga tillfället skulle såklart inte infalla ngn spec dag utan så FORT jag får chansen att klä upp mig! :) Utan tvekan!// Elizabeth

#58: Amandar
2012-05-24 @ 17:57:15

Jag skulle vilja vinna för då skulle jag kunna ha något fint efter min konfrimation som är på midsommarafton, Sen ska min släckt komma på middag och då hade det varit kul med en fin klänning!

#59: amanda
2012-05-24 @ 17:58:45

midsommar är helgen innan mitt och min kärleks bröllop i år. vi ska fira med ett stort gäng som vi brukar göra, med sill-lunch och senare grill. avslutar med jordgubbstårta och några glas rosé.

jag hoppas att jag under midsommaraftonen får sitta utomhus i kvällssolen, sniffa på grilldofterna, störa mig lite på myggen, skratta tillsammans med vännerna och krama min fästmans hand lite extra och längta efter nattdoppet. och allt i vetskapen att om endast en vecka står vi och lovar varandra evig kärlek och firar det med vår livs fest. dagen efter bröllopet när vi ska äta frukost tillsammans tänker jag att jag använder min midsommarklänning igen.

#60: Josefin
2012-05-24 @ 18:01:14

Vill börja med att tacka för en jättebra blogg! Jag skulle köpa en lång sommarklänning som jag kommer att använd när jag åker båt i Stockholmsskärgård med vänner och familj. Den kommer även att få hänga med på min och sambons bilsemester som vi planerar ska gå längst kusten till Öland och som avslutas på Fårö.

#61: Josefin
2012-05-24 @ 18:02:47

Vill börja med att tacka för en jättebra blogg! Jag skulle köpa en lång sommarklänning som jag kommer att använd när jag åker båt i Stockholmsskärgård med vänner och familj. Den kommer även att få hänga med på min och sambons bilsemester som vi planerar ska gå längst kusten till Öland och som avslutas på Fårö.

#62: Maggiebell
2012-05-24 @ 18:03:17

Jag tänker mig en fin långklänning som skulle användas på min 19årsdag i mitten av juli. Då blir det utomhus fest på min gård som är omgärdad av stora syrenbuskar med långbord, vattenpipa och fruktiga drinkar, och plockmat i form av kallskuret och olika frukter, och senare alla klassiska lekar som spanska fyllan och annat! vid det tillfället skulle jag vilja ha en fin klänning, då den somrigaste höjdpunkten på hela sommaren är min födelsedag! denna klänning skulle jag vilja matcha med blommor i håret och flätor!

#63: karol
2012-05-24 @ 18:19:53

JAg skulle använda klänningen en kväll som jag och mina vänner går och sätter oss på Trädgår`n i Norrköping eftersom det är en av uteställen som verkligen skriker sommar enligt mig. Jag hoppas jag vinner jag har kämpat med att gå ner i vikt o förtjänar en snygg klänning till sommaren :D.

#64: Erica Ekberg
2012-05-24 @ 18:20:32

Jag skulle använda klänningen i sommar på alla möjliga bjudningar. Beror på vilken klänning det är förstås! Men jag ska åka till Peace & Love i sommar och vad vore inte bättre än att få vara snyggast på festivalen? Och vad kan egentligen bli mer sommar än festival, vänner och en stor härlig sol? Inget!

#65: Lisa
2012-05-24 @ 18:23:47

Jag skulle använda klänningen när jag ute på landet och strosar på ängarna fulla med blommor, badar i sjöarna och vandrar i den underbart gröna skogen. Jag skulle ha en strå hatt på mig och vandra barfota i gräset och känner doften av sommaren

#66: Sofia
2012-05-24 @ 18:25:01

Jag har gått och kärat ner mig i en underbar, vråltjusig och dessutom lila sommarklänning, från Indiska.

Den skulle jag glädjas av att bära i sommar. Förhoppningsviss kan den hjälpa mig få någon på fall och göra att jag själv kanske blir riktigt kär!

#67: Maria
2012-05-24 @ 18:25:43

Min midsommardröm 2012Scenario: Dalarna. Grön mark, djupblå himmel med en stor gul klick högt i skyn. Siljans bredd upplevs som enorm och vattnets diamanter bländar. En blåmes kvittrar sin melodi och luften den står helt stilla.

Karaktärer: Systersonen skriker av skratt när katten närmar sig, det skiljer 17 år mellan dem, men 1-åringens nyfikenhet och kissens lugn fungerar perfekt tillsammans.

På trappan sitter mina två systrar, den ena flätar den andras linblonda hår och de småpratar om allt och ingenting. De ingifta grabbarna gör sig hörda, när de spelar boll utan någon egentligt mål.Jag ställer mig på gräsmattan, sträcker ut ärmarna och tittar ner på min färgsprakande blomklänning. Jag känner mig fin, bekväm. Och så så tillfredställd.Kramar till dig!

#68: josefin
2012-05-24 @ 18:26:59

Vad roligt att du har denna tävling! Satt tidigare idag med en vän och pratade om att "denna sommar ska jag inhandla mer klänningar och kjolar, vara sådär somrig för en gångs skull". Det hör alltså till ovanligheten. Anyways;Jag skulle bära klänningen en härlig sommardag i skärgården som vi har utanför staden jag bor i. En varm, solig dag, det doftar hav. Hundarna springer och skuttar omkring vid vattnet. Jag och sambon ror ut i båten och lägger årorna vid sidan om och bara driver. Här skulle en skön, skir sommarklänning passa sig alldeles utmärkt. jag längtar redan!

#69: jenni
2012-05-24 @ 18:27:21

Kläderna från Indiska är mest passande för sommaren. Deras kläder är blommiga, bekväma och färgglada på samma gång. Klänningen som jag hittade i Indiska är perfekt för mig då den passar för alla tillfällen, både fest och som en vardagsoutfit. Klädesplaggen passar även min kropp perfekt, då den inte visar mycket former, men är fin och somrig. Det är svårt för mig att hitta sommarkläder pga. min kropp, men med Indiskas kläder känner jag mig säker och vacker.

#70: nathalie - en modeblogg
2012-05-24 @ 18:34:18

Klänningen skulle jag bära när jag tillsammans med ett trevligt sällskap skulle plocka ner mat och dryck i en stor korg och cykla till närmaste sjö. Där skulle vi slå oss ner på en klippa, titta på solnedgången och njuta av stundens enkelhet. Kanske spelar någon gitarr vid lägerelden eller kanske tar vi oss ett midnatts dopp; det återstår att se. Men en sak är säker, jag skulle älska varje sekund.

#71: lina
2012-05-24 @ 18:42:15

Jag skulle köpa en sommrig och fin klänning att ha på sig när jag ska på bröllop om en månad.

#72: Felicia
2012-05-24 @ 18:46:10

Vare sig jag skulle köpa den blommiga eller den vita klänningen skulle det ge den ultimata sommarkänslan! Den blommiga klänningen skulle passa perfekt till en härlig grillkväll, med de bästa personerna man vet, god mat och en härlig sommarcider i handen. Sedan måste ju kvällen också innehålla myggorna som man irriterat slår bort, och att man framåt natten tänder några ljus och sveper en filt om sig i den lite svala sommarnatten!

#73: Emelie Jönsson
2012-05-24 @ 18:48:20

Ny-duschad efter en underbar dag i solen, insmord med hudkräm i doft av vanilj inviger jag min nya underbara sommar-outfit och går på grillkväll följt av fest inpå småtimmarna med ett stort och härligt gäng vänner. Vi dricker svalkande drinkar i sommarkvällen och äter oss mätta på grillade godsaker tillsammans med en härlig sallad! Jag känner mig urfin i min nya klänning och är lycklig över att vara där!

#74: Anna
2012-05-24 @ 18:53:03

Blått hav. Solstrålar på bara ben. Vind i håret. En doft av liljekonvalj och jordgubbar. Klippor som gnistrar i vattnet. Skratt som inte vill ta slut. Oförglömliga minnen. Och en blommig klänning. Åh, efterlängtade sommar.

#75: Jennie
2012-05-24 @ 18:56:47

Jag skulle använda den på ett av våra stora strandpartyn på Öland, där vi ses hela släkten och kör rubbet med lekar, grillning, sandslottsbyggen och bad. En snygg klänning från indiska med ett par passande snygga sandaler och solbrillor skulle göra det lilla extra!

#76: Ina
2012-05-24 @ 19:01:28

Hade nog valt den första vita klänningen till en härlig middag med min kära familj :D Då jag studerar på en annan ort är det dom jag vill tillbringa sommaren med tillsammans med mycket grillmat ute på vår brygga! :D

Längtar till dessa kvällar med min familj fyllt av mat och nattdopp ! :)

#77: Ruby
2012-05-24 @ 19:04:33

Hej.

Jag och min pojkvännen har för första gången semester tillsammans (efter tre års förhållande) jag pluggar och jobbar och även han jobbar mycket. Så nu ska vi lyxa till det med en vecka i Grekland ätandes tzatziki och oliver i en pitoresk by. För att sedan åka till hans landställe och åka ut med båten och fiska. Jag ser mig själv cykla ner mot bryggan iklädd en vacker somarklänning när luften är fylld av den fantastiska doften av syren och önskar att det vore semester nu nu nu!

#78: hanannanananana
2012-05-24 @ 19:05:32

Hej!För första gången på flera år ska jag äntligen få åka på solsemester. Vecka 29 bär det av till Mallorca, tillsammans med min familj och bästa kompis. Jag längtar något så otroligt och det känns som jag har sådär flera tusenmiljoner fjärilar i magen. Bara tanken på att få bada, ligga på stranden, se den underbara naturen, välja var man ska äta på kvällarna, hotellfrukosten, marknader och allt vad solsemester innebär får det att pirra i hela kroppen. Självklart skulle jag vilja ha en fin klänning från indiska att dra på mig när jag befinner mig i Mallorca. Jag ska skutta fram längs strandkanten, svänga med klänningen och känna att jag är bäst i hela värden, trots att jag antagligen kommer vara röd som en kräfta, myggstucken och ha skit mellan tårna, men vafan, då är jag som lyckligast!

#79: Cornelia
2012-05-24 @ 19:05:33

På midsommar samlas äntligen gänget igen. Vi packar bilen och kör ut till de nygiftas gård med Gyllene Tiders låtar skrålandes i högtalarna. Det nästan pirrar i kroppen, den liksom skriker efter att få mysa och snacka och äta en massa sill och jordgubbar. Och bara vara vi. Någon är slutkörd efter en hård termin i skolan, någon väntar spännt på höstens antagningsbesked, och någon väntar nervositet och lyckokänslor på tillökning. Vi lägger oss i gräset och tittar på himlen och fälten. Och vi är bara vi. Det är sommar och det är lycka!

#80: jessica
2012-05-24 @ 19:16:47

varje sommar bjuder vi in hela vårt kompisgäng till vår sommarstuga. kl 12 är det uppsamling i stan för samtliga medverkande, för att tillsammans cykla till sommarstugan. på vägen är det ett flertal dryckesstopp och kl 14 brukar vi vara framme. väl framme är ett långbord uppdukat under den soliga himlen och på oss väntar en sju (minst) kamp (vissa grenar fortsätter en bit in på kvällen) som avbryts med jämna mellanrum med tårta, grillning och dryckespåfyllning. denna underbara fest fortsätter sedan till tidig morgon och avslutas med ett obligatoriskt nattdopp innan alla gästerna (ca 30 personer) kryper till sängs. dagen efter äter vi en härlig bakis-frukost för att sedan väcka våra huvuden med ännu ett uppfriskande dopp. det är svårt för mig att i skrift få fram den underbart varma känslan som omsluter denna sommartillställning, med det är absolut sommarens höjdpunkt :)

#81: Linnea
2012-05-24 @ 19:17:14

Jag skulle använda klänningen på midsommar med en midsommarkrans i håret till, kan nog inte bli så mycket somrigare! :)

#82: jessica
2012-05-24 @ 19:19:07

jag skulle alltså vilja köpa en somrig klänning för presentkortet på indiska som jag skulle kunna bära på vår fest i sommarstugan :)

#83: Josefin
2012-05-24 @ 19:26:01

På midsommar tänker jag åka ut till stugan som ligger mitt på en ö. Man åker ungefär 10 minuter över havet. Det luktar fräscht och fritt. Väl framme knyter vi fast båten, morfar och jag vid en lite ranglig gammal fiskebrygga. De luktar gräs och färsk fisk då fiskarna står en bit bort och tar reda på morgonens fångst. Vi går på den upptrampade stigen mitt i det höga gräset, förbi fiskestugorna och genom den lilla skogsdungen. I mitten ungefär hör jag mormor öppna stugdörren och ser henne snart på bron med öppna armar. Hon har lagat i ordning lunch med nyrökt abborre, knäckemackor, nubbesallad och allt det där som hör midsommar till. Nubben får jag låta stå i år då jag har det lilla knytet i magen som jag har under den fina klänningen jag köper för presentkortet. Även om det regnar är det årets somrigaste dag. En dag som sett likadan ut i alla tider. Efter lunchen går vi ner till bryggorna där midsommarstången stå redo för dans. Hela ön är tillsammans, dansar, tävlar och leker knäppa lekar.

#84: Christel
2012-05-24 @ 19:26:41

En av mina äldsta vänner ska gifta sig efter många års kärlek. De ska fira hemma i sin trädgård med fest bland blommor och blad. Ser framför mig hur tillställningen börjar i solsken, övergår i solnedgång och inte avslutas förrän det börjar ljusna igen!! Då skulle jag vilja vara klädd i en lång, härlig klänning som matchar tillfället perfekt!

#85: Carolin
2012-05-24 @ 19:27:07

En gång varje sommar lagom till midsommarafton åker jag med sambon och hans familj upp till kusinerna i Dalarna. Bor i Linköping annars och visst är det fint här också men midsommar i Dalarna är något alldeles speciellt. Naturen där uppe är helt sagolik och själva firandet likaså. Först en traditionell stångresning där hela byn samlas iklädda traditionella Daladräkter och sedan hem till huset för mysig middag med livemusik i form av dragspel och fiol. Ett tillfälle man verkligen vill vara uppklädd till tänderna för!

#86: emme
2012-05-24 @ 19:37:05

Efter en dag i solen drar jag klänningen över huvudet och tar mig tillsammans med kära vänner, till de varma klipporna. Vi hoppar i havet som inte är kallt utan endast svalkande skönt. Sitter och torkar i den varma kvällssolen, hör måsarnas tjut, skrattar och bara njuter. Oj så jag längtar.. :)

#87: Emmy
2012-05-24 @ 19:38:32

Jag skulle köpa en väldigt söt men ändå elegant klänning som jag skulle kunna ha när jag träffar min pojkväns föräldrar för första gången! Har aldrig varit i ett "riktigt" förhållande innan och jag hoppas verkligen att en fin och ny klänning skulle göra det enklare för dem att bli vän med mig, då dem är inte direkt kära i min garderob... Ska dessutom träffa dom på midsommar och jag hoppas verkligen att klänningen gör mig i bättre dager.

#88: Jessica
2012-05-24 @ 19:40:48

Vid den lilla lilla stugan, i den stora stora skogen, finns en liten mörk sjö. I den lilla mörka sjön finns en vinglig liten brygga. Bland tår som doppas i vattnet och munnar fulla av jordgubbar skulle klänningen passa in, och ge mig ett stort stort leende.

#89: Nora
2012-05-24 @ 19:41:34

Vilken underbar tävling! Den här sommaren hade jag planerat att äntligen ta med killen till mitt favoritställe vid havet, vandra rakt ut i ingenstans i de röda klipporna, grilla lite på kvällen ta ett glas vin och bara ha det underbart tills solen går upp igen på morgonen. Tyvärr tog det slut mellan oss nyss men jag är världens lyckligaste som ska åka med mina vänner istället! Vad passar inte bättre då än en sommarklänning från Indiska?!

#90: Alicé
2012-05-24 @ 19:45:46

Åh, jag skulle köpa en fladdrig, sval klänning som jag skulle ha när jag cyklade ut till badplatsen på midsommar med mina bästa vänner. Där skulle vi bada (såklart), grilla, käka jordgubbar och bara mysa och jag skulle känna mig som en princessa i min fina klänning!

#91: Josefin Dahlgren
2012-05-24 @ 19:46:20

Tänk dig en sommarkväll vid klipporna.Du hör vågorna klucka och måsarnas sista tjut för dagen. Den varma vinden har blivit kallare och får dina ben att rysa så där som de bara kan göra på sommarn. Vännerna skrattar och det sista på grillen börjar bli klart. Just då tänker jag att en sommarklänning ska användas!

#92: Johanna
2012-05-24 @ 19:48:02

Hej Colorelle!Nu är sommarvädret här och då är tiden inne till att använda en snygg sommarklänning med olika mönster som blommer, ränder osv. Vart kan man då hitta snyggaste klänningen jo inne på Indiska. Deras klänningar passar även till olika andra tillfällen än att sitta ute i solen, såna tillfällen som sommarbröllop, dop och sommar fester... Jag har ett bröllop denna sommar att gå på och letar efter en snygg klänning och har tappat ett antal kilon. Jag behöver verkligen piffa upp garderoben med en snygg klänning. Jag tycker att Indiska har många snygga klänningar med underbara färger. Man kan även mixa och matcha med klänning med deras snygga smycken. Skulle jag vinna presentkortet, så skulle den användas flitigt, inte bara till bröllopet utan även till vardagen, det beror på hur man bär upp den.. Jag hoppas verkligen att jag vinner :DHa en underbar kväll och en trevlig helgMVHJohanna

#93: Martina
2012-05-24 @ 19:49:22

Jag skulle vilja överaska min syster med en fin klänning samt en inbjudan till midsommar med mig. Jag skulle packa en härlig korg, som bara osar midsommar: sill, nubbe, jordgubbar, knäckebröd, gräslök och färskpotatis. Lägga i lite vackra blommar, och som pricken över i:t ett presentkort på en sommarklänning att fira ljuset högtid i!

#94: Elina
2012-05-24 @ 19:52:09

Tillfället för denna sommarklänning skulle vara midsommarafton i skärgården i goda vänners sällskap. Barfota och sjungandes dansar jag och mina vänner runt midsommarstången. I "små grodornas" dans vinglar någon till efter för många glas rosé. Långbord med sill-lunch, skratt, sol och fina kransar, solbrända kroppar och ett dopp i det blå. Under varma filtar framför elden kampas vi mot myggen medan solen sakta går ner.

#95: Clara
2012-05-24 @ 20:00:51

GAAAAH INDISKA MUMS!! skulle använda klänningen till att dansa runt midsommarstången kringflängades i en ring med fläckar från sötpotatis och sill, med blöt hår efter ett midnattsdop. Äkta svensk sommar!

#96: Sanna
2012-05-24 @ 20:06:28

Jag skulle köpa en riktigt somrig klänning att ha på min avskeds-fest. Jag börjar nämligen plugga på Hawaii till hösten och flyttar alltså dit för de närmaste 4 åren. Jag tänker mig en typisk sommar-kväll i mitten på augusti, alla vänner samlas för att grilla, mysa och bara umgås och prata gamla härliga minnen samtidigt som vi skapar nya minnen som jag kan bära med mig på andra sidan jorden. Då skulle en klänning från Indiska vara perfekt!

#97: Johanna
2012-05-24 @ 20:06:39

En blommig klänning skulle jag köpa, som matchar mitt mörka hår och bleka hud alldeles perfekt (jag hinner aldrig bli brun till midsommar). Klänningen kommer jag att köpa i staden jag snart flyttar till, och inviga den på midsommarafton. Denna dag är så speciell, den sprudlar barndom; jordgubbstårta, mormor och hemmagjord barnbål (jag är från Dalarna). Jag är inte så noga med traditioner, men midsommar är något speciellt, det är då som sommaren blir officiell. Krans i håret, fina kläder och dans kring stången. Roliga lekar och sillunch, att vara uppe hela den ljusa natten och sjunga sommarlåtar. Lagom till läggdags har vi hunnit till Tomas Ledin (som alla hatar men alla kan alltid hans låtar) och "sommaren är kort". Just då, i min fina nya blommiga klänning, som matchar alldeles perfekt till mitt mörka hår och bleka hud, är det som om sommaren aldrig kommer ta slut.

#98: stina
2012-05-24 @ 20:11:25

Jag drar på mig klänningen på dagen och lägger mig först i trädgården och läser en go bok och dricker saft och käkar en annan kanelbulle. Sedan drar jag ner på stan i lite brunare ben, sätter mig längs hamnkanten med mina kompisar dricker rosé och skrattar och njuter av livet och framförallt-sommaren.

#99: linn aronsson
2012-05-24 @ 20:12:35

Varje år den 2 juli packar jag och min sambo bilen och beger oss till Borgholm för att spendera dagen med lite små aktiviteter och på kvällen klär vi upp oss och tar med oss en flaska champagne och sätter oss vid havet när solen går ner, detta gör vi för att fira vår års dag på det stället vi träffades.

#100: michelle
2012-05-24 @ 20:15:37

jag sitter på stranden vid sjön där jag bor, med min pojkvän bredvid mig. vi håller hand, samtidigt som vi äter de första svenska jordgubbarna. klyschigt, men så underbart!

#101: Linda
2012-05-24 @ 20:17:01

Jag är inte den som brukar vara med i tävlingar eller kommentera andras bloggar men ger detta en chans!Jag skulle köpa något riktigt fint, skirt och romantiskt att ha på mig - till midsommar. Dels för att det är min födelsedag och dels för att jag kommer att tillbringa midsommar med mina närmsta vänner i en av deras gamla, fina, sommarstuga, långt ute på landet i skogen i Värmland. Där ska vi grilla riktigt gott kött och göra en stor potatissallad som jag älskar, vi ska binda kransar och sjunga och vara glada. Tårta får det bli för att jag fyller år, en riktigt somrig tårta med jordgubbar och grädde, helt i min stil! Det jag skulle köpa från Indiska är inte bara en fin klänning, utan också några fina lyktor som man kan hänga i trädet med fina levande ljus i. En perfekt midsommar med mina närmsta, alla är glada och vi pratar och dansar och sjunger långt in på natten...

#102: Anneli
2012-05-24 @ 20:18:10

Jag vill minnas sommaren som den var när jag var liten, klä mig i blommor och bomull, klättra uppför gröna kullar, springa ner i öppna hav. Jag vill simma, simma, simma.

#103: Amanda
2012-05-24 @ 20:19:30

Klänningen skulle jag använda då jag firar en annorlunda midsommar i BatteryPark, USA där vi är för att hälsa på min lillasyster. Strosa runt i en underbar atmosfär ända in på småtimmarna, då vi tar oss hem till lägenheten på mitten av CentralPark.

#104: Caroline Nilsson
2012-05-24 @ 20:25:58

En härlig tunn sommarklänning från Indiska skulle komma till stor användning under en härlig sommar på svenska västkusten. Jag skulle framför allt använda klänningen under en av augustis ljuvligare kvällar när jag, tillsammans med goda vänner, njuter av grillat med ett glas rosé på bryggan vid Orusts strand.Önskar dig en underbar sommar!/ Caroline

#105: Sofia G
2012-05-24 @ 20:28:07

En solig härlig sommardag, vilken som helst, den där speciella dagen som känns rätt. Inte för att det händer något särskillt, utan för att känslan infinner sig. Då blir valet en underbar klänning från dig!

#106: Pernilla
2012-05-24 @ 20:31:38

Tänk dig en sommar med en sol som aldrig går ner, det upplever vi uppe i tornedalen. Midnattssolen är alldeles gudomligt vacker och speciellt när man sitter på verandan intill torneälv och ser solen spegla sig i det blanka vattnet jag kan lova att man tappar andan av den synen. Jag skulle därför använda presentkortet till att köpa en vacker och färgglad klänning att ha på mig en vanlig härlig sommarkväll på verandan och bara njuta av ljuset sommaren ger oss med ett glas vin i handen tillsammans underbart sällskap och härliga samtal långt in på småtimmarna.

#107: Anonym
2012-05-24 @ 20:36:39

Hej! Jag skulle använda min klänning en solig, ledig lördag i sommar. Jag skulle skulle börja med att ha picknick med sambon i parken med en god sallad, jordgubbar och varsin pocketbok. Mot kvällen skulle jag ställa till med fest hemma hos mig med tjejkompisarna som har återförenats för sommaren. Så härlig stämning när det var ett tag sen man träffades! Vi skulle träffas rätt tidigt på kvällen för att göra det sista på frisyren/sminket tillsammans, dricka mousserande rosévin, äta goda snittar och frukt. Sen skulle vi skvallra, skratta och sjunga hela denna underbaraljumma kväll och svalka tårna i gräset för att sedan snöra på klackarna och gå ut och dansa på något uteställe!

#108: Matilda Örjegård
2012-05-24 @ 20:37:35

Tänk dig doften av svenska jordgubbar och spirande syrener

Kvällssolens strålar värmer fortfarande

Vännernas skratt gör dig alldeles varm av glädje

Du blundar och lyssnar till barnens sång och dans

Det är midsommar, och lyckokänslan är enorm.

#109: petra
2012-05-24 @ 20:37:37

en ljummen sensommar kväll då man fått färg på kroppen och då man har tagit för givet att varje kväll är en liten fest, ett litet firande då skulle jag använda klänningen jag vinner. Skulle slänga över en skinnjacka runt axlarna eller en mysig filt då det blir lite kyligt.

#110: Isabelle
2012-05-24 @ 20:37:38

Hej! Jag skulle använda min klänning en solig, ledig lördag i sommar. Jag skulle skulle börja med att ha picknick med sambon i parken med en god sallad, jordgubbar och varsin pocketbok. Mot kvällen skulle jag ställa till med fest hemma hos mig med tjejkompisarna som har återförenats för sommaren. Så härlig stämning när det var ett tag sen man träffades! Vi skulle träffas rätt tidigt på kvällen för att göra det sista på frisyren/sminket tillsammans, dricka mousserande rosévin, äta goda snittar och frukt. Sen skulle vi skvallra, skratta och sjunga hela denna underbaraljumma kväll och svalka tårna i gräset för att sedan snöra på klackarna och gå ut och dansa på något uteställe!

#111: Sarah G
2012-05-24 @ 20:41:03

Jag skulle köpa mig en blommig klänning i ett skirt material som andas och liksom fladdrar i vinden. Den skulle jag bära en dag ute i skärgården. Vi skulle sitta på klipporna nere vid vattnet, jag, min pojkvän och vänner. Vi skulle lyssna på "tommy nilsons - dina färger var blå", ledin och andra svenska klassiker, för det hör sommaren till. Maten skulle vara sill och härlig svensk färskpotatis. Pojkarna skulle säkerligen fiska och tjejerna småprata om allt mellan himmel och jord, precis som det ska vara. Sen frammåt småtimmarna när solen börjar gå ner och himmlen färgas rosa skulle jag krypa ihop, dra klänningen över knäna lite till och sätta på mig en stickad kofta. Sen skulle vi sitta där några timmar till. Njuta av den svenska skärgården, för det finns inte mycket som slår den! Kram Sarah

#112: Ida
2012-05-24 @ 20:43:09

Enkelt! Jag skulle lätt använda klänningen en av de här varma sommarklänningarna när jag och mina vänner sitter på bryggan här vid sjön och spelar lite på min röda gitarr och sjunger tills det blir för mycket mygg så man tar på sig jeansjackan över och går upp till grillplatsen och tänder en eld för att sedan fortsätta där. Det är otroligt passande för jag tittade nämligen på en jättefin blommig klänning på indiska som skulle vara den perfekta.

#113: paulina- crazylikeazebra.
2012-05-24 @ 20:46:15

I sommar på mykonos, Grekland, kommer jag vara ute någon eftermiddag och njuta av solnedgången, Jag kommer vela ha på mig någon vacker klänning i färgglada färger från indiska som representerar sommaren. Någon promenad på stranden i bara fötter med ett fint sällskap, friheten att göra vad man vill och en lagom varm luft som gör en sådär lagom varm. Det är sommar för mig. Inget mer än det behövs.paulina_suonvieri@hotmail.com

#114: Rebecha
2012-05-24 @ 20:51:43

Hej!

Jag skulle vilja vinna för att min bästa vän ska gifta sig sista juni så jag har spanat på klänningar på indiska som skulle passa och hittat flera fina. Ekonomin är ju begränsad när man har småbarn och renoverar så jag skulle bli super glad om jag vann för jag ska vara tärna. Jag tänkte även att jag skulle ha samma klänning som jag då väljer när jag och min kille efter 9 år äntligen förlovar oss under syrén buskarna hemma på vår tomt:) Snälla gör en småbarns morsa glad och få lite lyx bland hopen av räkningar och blöjor;)

#115: sara
2012-05-24 @ 20:56:05

Jag skulle köpa en klänning att ha på min lillebrors student för pengarna!

#116: Maria
2012-05-24 @ 20:58:23

Då jag i sommar kommer anordna personalfest hemma på min gård där jag växte upp. Vi åker upp över helgen tillsammans och jag längtar så! Då skulle jag ha klänningen :)#117: emma
2012-05-24 @ 20:59:31

klänningen skulle jag bära en dag på sommaren som faktiskt inte är sommarlov utan sommaren jag ger mig ut i riktiga livet. sommaren efter min student. jag skulle ligga på en filt i solen, äta jordgubbar, pussas med min underbara pojkvän sedan två år tillbaka och prata om framtiden. hur vi ska flytta ihop till kalmar i höst, den finaste sommarstaden av de alla. så fantastiskt fint allt känns just då.

#118: Victoria
2012-05-24 @ 21:06:03

Jag fick en dotter för två månader sedan och graviditeten blev inte som jag hade önskat. Jag har haft och har fortfarande oerhörda plågor. Jag har suttit i rullstol och i skrivande stund ligger orörlig på sjukhus och saknar min dotter. För presentkortet skulle jag köpa en blommig långklänning, ta på mig den första gången jag kan gå igen. Lägga mig i gräset med min dotter och bara njuta. Även köpa en fin skål att lägga lite jordgubbar i och en vacker kudde att vila huvudet på. Sedan skulle jag ligga där bland gräs och blommor och känna mig fin för första gången på väldigt lång tid.

#119: victoria
2012-05-24 @ 21:06:21

En mild sommarbris smeker klänningen mot mina bara ben, mitt i sommaren andas jag och det doftar nyslagen vall, smultron och långa lediga dagar. Och här vill jag stillsamt ligga i min sommarklänning, vaggad av hängmattan kisande upp, mellan björkens bladverk, på en blå himmel. Där är jag lycklig =)

#120: lilly
2012-05-24 @ 21:15:25

Jag skulle köpa en blommig klänning jag kan använda alla kvällar jag tänker spendera vid havet tittandes på båtar i Helsingfors hamn eftersom jag i sommar ska åka över och sommarjobba i en stad jag hoppas kommer att bjuda på fint väder och många mysiga uteserveringar.

#121: Nathalie Viklund
2012-05-24 @ 21:19:27

Jag ser framför mig en knälång klänning med olika brunskiftande färger som framhäver mina bruna ben och armar som jag matchar med någon större halsringsmodell. Denna outfit skulle jag använda en härlig sommarkväll då jag tillsammans med mina vänner har tagit cyklarna till någon sjö där vi grillar och spelar lite gitarr samt sjunger tillsammans. Kvällen avslutas med att vi tillsammans cyklar hem mot solnedgången.

#122: Clara
2012-05-24 @ 21:22:41

Jag skulle köpa en blommig sommarklänning att använda på kafferep i min mormors syrénberså. Tillsammans med träskor, stråhatt, stora solglasögon och så avsaknaden av strumpbyxor är det så mycket sommar det kan bli för mig! Mer kafferep och blommiga klänningar åt alla!

#123: Emma G
2012-05-24 @ 21:28:33

Jag är mitt uppe i en renovering så det är inget överflöd av mysiga lediga helger...jag unnade mig dock ett par nya sandaler med hög träklack och hallonröda remmar som bara står och väntar på den där grillfesten i sommar . Efter en hel dag på stranden och med ett solkysst ansikte vill jag ha en tunn färgsprakande härlig sommarklänning till mina sandaler!

#124: Joanna Sjösten
2012-05-24 @ 21:28:56

Den 13 juni åker jag och min sambo på en av våra drömresor som vi sparat till sen i julas, vi ska åka på bilroadtrip i Europa. Prag, Milano, franska revieran och Paris är några av stoppen under resan. Om jag vann presentkortet skulle jag köpa mig den finaste långklänningen på indiska och ha den på mig på midsommarafton som vi kommer spendera på franska rivieran. Firar gör vi på en fiskrestaurang vid hamnen i Cagnes Sur Mer och går därefter på stranden med min fina långklänning som fladdrar i solnedgången!

Tack för en bra blogg!!!! :D

#125: Linda
2012-05-24 @ 21:35:50

Jag kommer använda klänningen på Rhodos i sommar....sol, värme som gör att luften nästan står still, salta stänk från havet, flip flop på dagen och klackar på kvällen.

#126: Linda Fridström
2012-05-24 @ 21:36:58

Ja en sommar klänning är ju aldrig fel, eftersom indiska är en av mina favvobutiker vore det perfekt. V ska nämligen på ett underbart midsommar brölopp i sommar, som även ska hållas ute i det gröna. Då vore det underbart med en romantiskt blommig sommar klänning=) Superbra blogg förästen ...inne varje dag.

#127: Tilda
2012-05-24 @ 21:40:17

Åh, om jag vann skulle jag köpa den sötaste och somrigaste klänningen att ta med på min och min pojkväns två veckors långa semester till Parga i augusti. Efter en sommar full av jobb ska vi passa på att verkligen njuta under semestern. Jag tänker mig långa dagar på stranden med en bra bok och svalkandedopp i havet. När kvällen kommer svirar jag om till min fina klänning, vi går i de smala grändernaför att leta upp ett mysigt ställe att äta på. Vi beställer såklart sovlaki, greksalladoch rosé att sippa på och där sitter vi hela kvällen och lever för stunden!

#128: Annica
2012-05-24 @ 21:42:50

I sommar ska vår lilla unge namngivas. I, förhoppningsvis, soligt väderlag ska en krans sättas på hans lilla huvud och fina vänner ska sjunga fina sånger. Därefter ska saft och bullar intas med våra nära i gräset. Till denna dag skulle jag såklart vilja klä mig i något fint, klänningen Nicolette har jag klämt på i butik redan. Matchad med syrenlila pumps och orange naglar vill jag fotograferas med min lilla familj och för alltid minnas min sons namngivningsceremoni (och förhoppningsvis tycka att jag var en ganska fräsch morsa)!

#129: Helena
2012-05-24 @ 21:45:23

Jag ska jobba på en sommarcafé som ligger vid en sjö med mysig miljö. Inredningen är lantlig och romantiskoch då tänker jag mig att en fin klänning från indiska skulle passa in :)

#130: Vendela
2012-05-24 @ 21:45:30

Jag kan se mig själv framför mig med en färgstark sommarklänning, dansande runt midsommarstången. Över midsommar åker jag och familjen enligt tradition ut till landstället i Stockholms skärgård. Här firar vi med släkt och vänner, sjunger och njuter av sommarvärmen. Utan tvekan årets bästa dag - och självklart krävs då en riktigt snygg klänning :)

#131: Mia
2012-05-24 @ 21:46:56

Jag skulle använda klänningen på min bäste väns 25 års fest, som ska firas ute i Stockholms skärgård. Grönt gräs, båt, vatten, kubb, rosé, grillat och barfota. Och hennes vänner och familj såklart. 21 juli smäller det.

#132: Helena
2012-05-24 @ 21:47:53

Det ska givetvis stå "ett" sommarcafé :)

#133: Agnes Hammarlund
2012-05-24 @ 21:50:05

Min nya klänning skulle följa med mig på en utomhuskonsert. Vi skulle först sitta tillsammans med fina vänner på en filt i solen och ha picknick, dricka vin och skratta åt saker som hänt sedan förra sommaren, då vi satt precis likadant. När solen sedan går ner och konserten börjar ska vi dansa för allt vad klänningen är värd. Sista låten är en ballad, och då ska jag och klänningen stå och hålla om den finaste pojken medan musiken spelas i bakgrunden. När konserten är slut går vi sedan hemåt i den ljumma sommarnatten, barfota. Sedan sätter vi oss på en bänk och inväntar gryningen. Vi känner solen som värmer huden när den är på väg upp. Myggbetten från kvällen har börjat klia och mitt solsvedda ansikte stramar, men det gör ingenting för jag och klänningen har fått uppleva en sån där magisk kväll och natt som bara kan upplevas på sommaren.

#134: Ellen
2012-05-24 @ 21:52:45

Jag skulle köpa en härlig långklänning som blir perfekt för härliga grillkvällar. efter en dag på stranden i Borgholm åker man ut till Äleklinta och har grillkväll vid en underbar utsikt över havet! Den konstanta värmen går över i en underbar ljummenhet, grillspett och jordgubbar står på menyn. kasta lite sten vid vattnet, få den sista solen på sig och umgås med den lilla, underbara släkten!

#135: Jenny
2012-05-24 @ 21:53:05

Jag är ett stort fan av indiska, men har en god vän till mig vars garderob består av indiska kläder från topp till tå. Hade jag vunnit detta presentkort så hade jag gett bort det till min vän, som fyller år dagen efter midsommar. Så hon kan få köpa en somrig klänning att springa barfota i på midsommar och kanske något fint till dagen efter då vi ska fira hennes födelesedag! Hon har slitit hårt hela året med universitetsstudier och tentaplugg och förtjänar verkligen något nytt för att slippa skrapa ihop till mat och gå med dåligt samvete resten av månaden!

#136: Elin
2012-05-24 @ 21:54:48

Om jag vann skulle jag klä mig i en vacker färgglad klänning till skolavslutningen. Kan man tänka sig ett bättre avslut på första gymnasieåret än att, klädd i en blommig sommardröm, höra rektorn säga de där magiska orden som utlovar åtta veckors lov? Ett lov fyllt av långa lata dagar, häng på soliga stränder och ett överflöd av vattenmelon och jordgubbar. Åttahundra kronor räcker för övrigt till två klänningar. En annan somrig blåsa kan få göra sin debut på midsommarafton. Tillsammans med en sjal över axlarna får klänningen dansa till in på småtimmarna. Sen får de två klänningarna sparas, för att användas igen och för vackra minnens skull.

#137: Nanna
2012-05-24 @ 21:55:33

Hultsfred såklart! Jag ska till denna underbara festival precis innan sommarlovet börjar och få se de flesta av mina favoritband/artister, och vad passar bättre till musik, vänner och sommar än en blommig bohoklänning? Faktum är att Indiska är min favoritaffär på sommaren, deras mönster är inte nådiga, och väskorna är inte så tokiga dom heller ^^

#138: Fanny
2012-05-24 @ 21:56:02

Jag skulle helt klart gå och köpa en av indiskas alla fantastisk färgstarka klänningar.Det perfekta tillfället att bära denna skapelse vore en het sommardag ute till sjöss med min fantastiska pojkvän och vänner tillsammans med en god picknick och jordgubbar, för att fram emot kvällskvisten stanna vid ett par klippor och grilla gott, dricka gott och må bra i varandras sällskap. Och när klänningen blir för kylig kan jag bara krypa upp i mannens famn och värma mig - ett bra skäl att bära klänning med andra ord!Kram kram!

#139: Emilia Persson
2012-05-24 @ 22:01:42

Sista tentafesten, lillasysters skolavslutning, Hultsfredsfestivalen, midsommar, grill & vinkvällar, sommarbröllop, kräftskivor...

och andra gånger när man bara vill känna sig färgglad och fin!

#140: Martin
2012-05-24 @ 22:09:16

Hej! Jag ska ärligt erkänna att jag inte brukar läsa din blogg, men det gör min tjej. Sidan låg uppe på datorn och då fick jag syn på detta. Jag skriver såklart för att kunna ge presentkortet till min tjej. Hon tar sjuksköterskeexamen om några veckor och jag vet att hon skulle bli jätteglad över att få pengar till en examensklänning. Hon har slitit hårt i tre år och jag tycker verkligen att hon är värd det. Eftersom vi båda är studenter har hon sällan råd att unna sig kläder (dessutom har jag noterat att Indiska råkar vara hennes favoritaffär). Om det blir några pengar över kommer vi kanske köpa något fint till balkongen.

#141: Magdalena
2012-05-24 @ 22:09:19

Å jag har den absolut bästa midsommaraftonen någonsin framför mig, kommer låta smått töntigt men ack så underbart.Det är nämligen så här, min kille har varit i texas och pluggat sen i augusti och kommer hem i mitten av juni, han kommer inte bara hem under sommaren utan han har bestämt sig för att stanna här i Sverige och flytta ihop med mig. Under de senaste 10månaderna har vi sett varandra via datorn och skype och vår första midsommar som sambos kommer vi spendera med hela hans släkt i deras torp i de småländska skogarna. Så givetvis vill jag vara vrålsnygg, han har ju ändå valt mig framför texas! Dessutom är det första gången jag kommer vara med på min pojkväns familjs traditionella släktfoto. Givetvis hade en ny klänning varit helt perfekt! så jag håller båda tummarna stenhårt för att jag skall ha turen att vinna!!

#142: Mia
2012-05-24 @ 22:10:54

Med ett glas rött, i vänners sällskap och nygrillad middag efter en heldag på sjön när solen precis är påväg att gå ner men det fortfarande är tillräckligt varmt för att inte ha nån tröja på sig <3

#143: Linnea
2012-05-24 @ 22:10:57

Jag skulle använda klänningen på en picknick under ett stort skuggande träd. Trädet skulle skydda mig och mina vänner mot den gassande hettan och inte långt bort skulle man kunna höra båtarna som skär genom vattenytan i kanalen. Och jag skulle äta jordgubbar tills klänningen skulle kännas lite trång, men det skulle inte göra någonting för beach 2012 bryr jag mig absolut inte om. Och vi skulle ha med oss citronsaft och croissants och en massa frukt och lite glädje. Och sen skulle vi ta våra cyklar till stranden och jag skulle slänga av mig klänningen och slänga mig i vattnet ett tag. Fast sen skulle jag ta på mig klänningen igen - för fin ska den va'.

#144: Anna
2012-05-24 @ 22:13:05

Om nu tre veckor tar jag ÄNTLIGEN studenten, räknat dagar hur länge som helst och nu nu är det äntligen dags. Med studentfirande

#145: Alma
2012-05-24 @ 22:14:33

Vann jag så skulle jag gå in och köpa mig en riktigt vacker klänning som passar till brunbrända ben och nakna fötter ute på de Bohuslänska klipporna. Jag skulle använda den en solig dag som övergick i ljus natt, omgiven av fina vänner, gitarrplink och eld.

#146: Viktoria
2012-05-24 @ 22:15:43

Till sommaren så skall jag passa en underbar flicka som bor på en liten söt gård vid havet. Hon och jag älskar att cykla så till sommaren så kommer de utan tvekan fram. Hon bak i stolen och jag fram, våra klänningar som blåser i vinden. Ut med vägen växer prästkragar som vi plockar och sätter i håret. När vi skymtar havet vid vägens slut njuter jag av livet till tonerna av "Valpen min" som kommer från min älskade flicka bak på cykeln.

#147: Olivia
2012-05-24 @ 22:16:07

http://indiska.com/Mode/Kl%C3%A4nningar/Jersey-dress/Print/KALLY/p/101157533ORANGE

Den här fräcka sommarklänningen skulle jag bära till ett par bruna ben och snygga sandaler på Gotlands vackra stränder. Helst ska det vara solnedgång och jag ska sitta vid strandkanten och känna av östersjöns briser segla in mot land. Bredvid mig sitter min pojkvän som självklart tycker att jag är skitsnygg i min klänning som går i perfekt nyans med solnedgången. Efter detta kommer en romantisk kyss som får håren att resa sig ända ner till tårna.

#148: Anna
2012-05-24 @ 22:18:12

Om nu tre veckor tar jag ÄNTLIGEN studenten, räknat dagar hur länge som helst och nu nu är det äntligen dags. Med studentfirande kommer även en hel veckas festligheter! Så jag skulle mer än gärna få unna mig någon/några fina klänningar att matcha min studentmössa till. Gå runt med bara ben, vit mössa och blommig kväll och bara njuta av livet är vad jag skulle göra i en ny klänning! :)

#149: Amanda
2012-05-24 @ 22:19:47

Jag tänker mig ett gäng vänner vid en brygga mot kvällningen med gott vin och tilltugg. Bara sitta där och titta ut på vattnet och prata skit. Helt enkelt bara njuta av tillvaron och sommaren. Till det skulle det sitta fint med en blommig svallande maxidress.

#150: Emelie
2012-05-24 @ 22:20:55

Hej! När man är en fattig student har man inte alltid pengar så att man kan köpa någon lite finare klänning att ha på sig vid olika tillfällen. Skulle just jag få chansen att bli den utvalde skulle jag använda klänningen först och främst vid midsommar eftersom att det verkligen är då man inser att sommaren är kommen och att den är kvar ett par månader. När jag i augusti ska åka till Rhodos med mina tjejkompisar skulle jag absolut inte tveka en sekund att ta med klänningen eftersom att bara känslan av att kunna gå en strandpromenad i en härlig och fin klänning kommer få mig att tänka bort från de långa och sega vintrarna.

#151: saratilda
2012-05-24 @ 22:22:35

Packar ner egengjord saft och bullar och beger oss till lekparken med min son. Det är hans första sommar. Där myser vi på en filt under en stor ek och tittar på när de andra stora barnen leker. Fåglarna kvittrar, ekorren tittar nyfiket ner från trädet och solen värmer. Det är en härlig sommardag för mig..

#152: Isabella
2012-05-24 @ 22:27:26

Hej! Jag skulle vilja köpa en riktigt fin färgglad långklänning som skulle få följa med mig på min resa till Grekland i augusti! Vill kunna dra på den över bikinin och dra ner till stranden, glida vidare med hyrcykeln till något historisk ställe. På kvällen ser jag nig själv sittandes med klänningen på någon mysig restaurang på stranden!

#153: Elin Rundqvist
2012-05-24 @ 22:35:32

Jag som enkel norrköpingstjej skulle så hemskt gärna vilja ha en klänning från indiska som jag skulle bära kvällen innan min kärlek åker iväg under en lång period. Jag vill vara lite extra fin så att han kan minnas mig i en blommig, snurrig klänning och helst vill jag ha en klänning från indiska eftersom de uppfyller dessa kriterier (blommigt och snurrigt det vill säga) jämt jämt jämt. Med ett studiebidrag som inte heter duga så skulle ett litet tillskott som möjliggör en lite större konsumtion sitta fint. Kramar från mig!

#154: Rebecka
2012-05-24 @ 22:40:58

Varje år har jag och min sambo fest med alla våra vänner i vår sommarstuga. Den ligger vid en sjö väldigt vackert beläget. Där brukar vi bada hela natten, äta, dansa, sjunga och ha det fantastiskt. Eftersom vi bor i Norrland är det dessutom dagsljust hela dygnet runt vid denna tid på året. En helt magisk känsla! där ska jag ha klänningen jag köper för priset:) dock är ju hela saken med sommarklänningar att man ska använda dem massor med gånger. Därför ska jag även ha den när jag hälsar på mina allra bästa vänner i sommarstockholm. Där ska vi inte göra annat än att kramas och dricka boxvin i skärgården, gå på fotografiska och skratta.

#155: Josefin
2012-05-24 @ 22:42:51

Jag skulle använda klänningen den där julidagen, dagen då några ur det gamla tjejgänget samlas på hemorten. Den dagen då det ska vara strålande solsken och vi strosar runt på de kullerstensbelagda gatorna för att samlas för en lätt lunch i parken nere vid sjön. Klänningen bärs under dagen utan accessoarer till ett par enkla träskor. Vi samlas under eftermiddagen hos någons bekant för att stassa om till kvällsoutfiten, där klänningen omvandlas med smycken och pumps. Eftermiddagen fortsätter i den värmande kvällssolen med grillning och några glas av den traditionella tinto de verano. Sedan drar vi ner i fladdrande klänningar och härliga skratt för en kväll fylld av dans och livliga samtal bland uteserveringarna vid sjökanten.

#156: Jennifer
2012-05-24 @ 22:42:51

Åh, en ny och sommrig klänning skulle kunna användas några dagar efter skolavslutningen då alla som vill och går på gymnasiet på samma ort som mig, drar ner till ett ställe kallat Skeppsviken (på västkusten) och grillar och har det bara trevligt med massor av folk man känner och inte känner. Det är precis vid havet, så samtidigt som man myser till musik med en och en annan cider kan man se solnedgången precis vid havet. En perfekt start på sommarlovet, friheten och stämmningen är helt perfekt.

#157: Martina
2012-05-24 @ 22:44:06

Stockholm vaknar. Jag strosar på folktomma gator.På hemväg. Efterfest-nipprig. Kolsyra i benen. Ensam med nyvakna talgoxar. Nakna bruna myggätna ben. Han hade fräknig nacke. Och jag hade höga klackar i handen. Lite rosé på klännigen. Men det gör inget. Skavsår som blöder. Men det gör inget. Har sovit noll sekunder . Men det gör inget. Sommaren kräver ingen sömn. Nätter och ljus och jag vet, jag klarar allt nu.

#158: Sofie
2012-05-24 @ 22:48:48

Jag skulle ha på mig den 6:e juni på Sveriges nationaldag. Jag har nyss flyttat till Norge och var här på deras 17 maj-firande. Det var helt fantastikt med champagnefrukost och grym stämning hela dagen så nu har vi svenskar i Oslo bestämt oss för att köra all in på svenska nationaldagen också och då kan det behövas en fin klänning för att imponera på norrmännen.

#159: Isabelle
2012-05-24 @ 23:04:16

Såklart på midsommar. Om jag får drömma och önska skulle jag fira i en röd stuga, på en ö i havet. Dass är ett måste. Enkelt är bäst för då njuter man verkligen av omgivningen och naturen till fullo. God mat, vin, vänner och med midsommarkrans på huvudet. Sommar, sol och sedan ett kvällsdopp i solnedgången. Som en riktig Pripps reklam med andra ord. Och då måste man ju bara ha en somrig klänning ? ;) Kram! (att jag verkligen GILLAR din blogg, måste jag såklart också klämma in här)

#160: Katja
2012-05-24 @ 23:04:32

Jag skulle ta på mig min svala sommarklänning och följa med familjen ner till stranden en varm sommarkväll. Jag och min mamma, och kanske bästa kompisen, skulle grilla på en engångsgrill medan min syster och hennes bästa vän skulle bada, vilken temperatur vattnet än har, bara för att det är sommar och man ska bada! Jag skulle gå i gräset och på kullarna, i ett par tunna sandaler, om inte barfota, och låta klänningen dansa i vinden. Slutligen skulle jag strosa runt längs gatorna i Belgrad iklädd min klänning,då jag ska resa dit på storstadssemester i sommar. Jag skulle där gå på marknader med stora solglasögon och prova på all lockande mat vid gatuköken, och alla andra specialiteter! En långklänning skulle vara perfekt dagar som dem!

#161: Johanna
2012-05-24 @ 23:07:03

Jag skulle köpa en vit somrig klänning att använda vid vårt bröllop 4 augusti.

Vill svida om till en dansvänlig klänning efter middagen som jag kan använda när jag och min nyblivne man dansar i sommarnatten med utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron samtidigt som vi hör vattnet klucka mot klipporna.

#162: Sandra
2012-05-24 @ 23:12:04

#163: Sara
2012-05-24 @ 23:19:11

Jag skulle använda klänningen en sen sommarkväll när jag grillar med mina närmsta vänner, eller på midsommar kanske! :)

#164: Anonym
2012-05-24 @ 23:25:29

Sen ett år tillbaka har jag varit tillsammans med min första och stora kärlek. En dansk prins med ett hjärta av guld som jag är så glad över att ha träffat. I slutet av juni åker vi till Köpenhamn, där vi ska på ett sommarbröllop.Med andra ord - dags att träffa släkten. Mina nerver har redan börjat spöka, men jag tänkte lite som så att i en killer outfit och med min charm (hehe) kommer jag ta kusiner, farbröder,fastrar och mostrar med storm!I min vision bär jag en

#165: Ann-Sofie Bäck
2012-05-24 @ 23:25:55

Jag skulle använda klänningen på min mamma och hennes tvillingssysters födelsedagsfirande i mitten av juni. Det har vi alltid på mammas land. Det grillas kött som äts tillsammans med potatissallad, vitlöksbröd och en grönsallad, alla tar med en varsin grej. Enkelt, gott och somrigt. Vi dricker gott rosé och spelar kubb. Då skulle jag ha min nya, fina klänning på från Indiska.

#166: Emelie
2012-05-24 @ 23:28:22

Hej Ulrika! För ett år sedan var jag mitt uppe i min graviditet och strosade omkring med magen innanför underbara klänningar och kjolar som fick mig att känna mig som den skönaste kvinnan som någonsin skådats. Nu, ett år senare kikar jag på förra årets pärlor och inser att jag inte kan klä mig i dessa plagg och känna mig lika fin som jag gjorde då. Jag är ju en annan nu, en mamma och jag vill ha en massa fina klänningar att ha när jag visar min son hur sommaren känns, doftar, ser ut osv.Om två veckor tar min lillasyster studenten och det vore fantastiskt att ha en underskön skapelse från min favoritbutik att glida omkring i. Med en klänning från Indiska, min lilla kille på höften, en blombukett i handen och en jordgubbstårta för att fira studenten med skulle jag ta ett fotografi och minnas denna dag extra mycket.Tack.

#167: Disa
2012-05-24 @ 23:32:10

Jag och min sambo spenderar varje midsommar i hans bäste väns stuga vid havet i Öregrund. Förra året var vi nästan 40 stycken, unga och äldre, från olika umgängeskretsar, som samlades för krocket, jordgubbar, tipspromenad, grill, båt, bad, långbord, dans och allt annat som hör till! En oslagbar sommartradition som sträcker sig över 4 dagar! Vore härligt att kunna köpa en färgglad och fin indiskaklänning som matchar både midsommarkransen och sinnesstämningen!

#168: Kristin Palmgren
2012-05-24 @ 23:36:04Sommar och sol,Jag skulle använda min fina sommarklänning till min examen som är om två veckor. Så färgglad och sprudlande jag skulle känna mig, vilket verkligen behövs för resten av sommaren skall jag arbeta i den svarta kostymen.

Kläder kan vara mer än ett plagg, det kan vara ett minnesmärke i livet.

Min klänning får gärna vara ett minne från examensdagen och en ljuv midsommardag med matchande blomsterkrans i håret och den obligatoriska silltårtan.

#169: Kristin Palmgren
2012-05-24 @ 23:38:39Sommar och sol,Jag skulle använda min fina sommarklänning till min examen som är om två veckor. Så färgglad och sprudlande jag skulle känna mig, vilket verkligen behövs för resten av sommaren skall jag arbeta i den svarta kostymen.

Kläder kan vara mer än ett plagg, det kan vara ett minnesmärke i livet.

Min klänning får gärna vara ett minne från examensdagen och en ljuv midsommardag med matchande blomsterkrans i håret och den obligatoriska silltårtan.

#170: Josefin C
2012-05-24 @ 23:43:46

jag ska absolut använda en av klänningarna till jobbet. arbetar som florist och vad är det som är bättre att möta upp blommorna i butiken med en blommig klänning!? det som skulle vara extra piffigt hade ju varit att möta upp en blivande brud i en härlig blåsa och planera inför deras stundande bröllop med en härlig vas med rosor, freesia och andra härliga blommor.

Efter en blommig dag på jobbet blir det på med ett par klackar på fötterna och hoppa in i bilen med sambon och åka till göteborgs skärgård för lyxpicknik, med räkmacka & en kall öl!/Josefin i Gbg

#171: Rebecca
2012-05-25 @ 00:04:43

HEJ ULLRIKA! Jag ska äntligen få fira min första midsommar på 3 år.................. Äntligen är jag jobb fri och vill definitivt klä upp mig ordentligt! Jag skulle bli så glad om jag vann detta!! Trevlig sommar!! Kramar Rebecca

#172: Thea
2012-05-25 @ 00:04:56

Med en hand i min skulle jag strosa över månskensskimmrande ängar på midsommarnatten. Jag skulle linda en krans av prästkrage och förgätmigej. En tunn klänning skulle svalka mina brunbrända ben och smeka fälten där vi gå fram. Mitt solblekta hår skulle dansa i den ljumna vinden och mångubben le åt sommarnattsvalsen. Med min klänning och hans skjorta som enda vittnen, skulle vi bada nakna i insjön där vattnet är lika stilla som luften vi andas. Jag skulle somna leende med sju sorters blommor under huvudkudden och jag skulle aldrig glömma natten då drömmarna fick liv. En magisk hemlighet. Ingen som vet. Bara jag och min klänning.

#173: Clara
2012-05-25 @ 00:05:49

Klänningen skulle jag använda på vår inflyttningsfest av vårt sommarhus.

Vi har valt att inreda med endast gamla prylar och är otroligt nöjda. Vad vore bättre än en fin klänning att ha på sig när man sitter i sommarhuset med vänner, vin och fönstret står öppet och man känner alla sommarens härliga dofter.

#174: Felicia Jansson
2012-05-25 @ 00:10:17

Jag skulle ha på mig min fina klänning på en pirrig första date, sittandes vid vattnet. Jag fingrar med hans hand. Solen har precis gått ner och vi hör skratt från grillfestenlängre bort på stranden. Vinden blåser lätt i mitt hår och han visar sina vita tänder i ett stort leende. Han viskar "du är vacker ikväll, liksom din klänning"Jag ler tillbaka.. (jag hoppas att min nästa dejt blir ungefär så, för visst måste man få drömma lite?)

#175: jeanette
2012-05-25 @ 00:18:05

Jag har gått och grunnat på att köpa mig en fin långklänning ett tag nu. Kommer vara väldigt gravid och rund i sommar så tror svala långklänningar är the way to go. Tilfället då jag främst skulle vilja vara riktigt sommarfin ligger lite senare än midsommmar, firar våran 2åriga bröllopsdag i juli och jag har tänkt röva bort min underbara man! Om allt faller sig så som jag vill så spenderar vi våran sista bröllopsdag då vi bara är två i familjen på en pickickfilt i midnatssolen och bara njuter av varandra,grönskan och somaren!

#176: Johanna
2012-05-25 @ 07:11:37

Jag skulle köpa en klänning som jag kunde använda på sommarens alla stora fester, jag skulle börja med att ha den på min lillasysters student sedan skulle jag dressa upp den till en av mina bästa vänners bröllop och sedan avsluta med att ha den på en födelsedagsfest med världens bästa vänner.

#177: Gabriella pliakas
2012-05-25 @ 08:04:17

Jag skulle använda den underbart vackra klänningen på min väns bröllop. Indiskas kläder är otroligt vackra och det skulle passa perfekt till dagen jag ska fira min bästa väns framtida liv och hennes lycka!

#178: Elin W
2012-05-25 @ 08:15:35

Om jag skulle vinna skulle jag köpa en klänning som jag skulle ha på midsommarafton. Jag och mina bästa vänner + respektive ska spendera hela helgen ute i ett stort sommarhus på landet med långbord, festligheter och mys i goda vänners lag! Ska bli jättetrevlig då det alltid är svårt att få ihop hela gamla gänget då alla jobbar, pluggar och bor på olika orter men nu under midsommar ska vi samlas igen! :)

#179: Fia Jonsson
2012-05-25 @ 08:27:54

Jag har fått en av de finaste gåvorna som man någonsin kan få, äran att bli Gudmor åt ett litet mirakel som snart kommer till världen. Jag ska vårda detta förtroende jag fått och på dopet i sommar tänkte jag även uppträda med en egen låt. Under denna dag skulle jag vilja bära en vacker, somrig klänning. Jag skulle kombinera klänningen med ett par höga sandaler, med vackra accossearer, med mitt knallröda hår, med brunbrända ben och världens största leende på läpparna! :)

#180: Louise B
2012-05-25 @ 08:29:31

Första tillfället skulle blir på min fina vän Josephines 30 års fest som är om några veckor. Sedan skulle jag använda den på midsommar då mina kusiner som aldrig varit i Sverige kommer hit och firar med oss !

#181: Sofia Jonsson
2012-05-25 @ 08:32:54

Jag har fått en av de mest vackraste gåvorna man någonsin kan få, äran att bli Gudmor åt ett litet mirakel som väldigt snart kommer till världen. Jag ska göra allt jag kan för att vårda detta förtroende och i slutet av sommaren när dopet äger rum ska jag även uppträda med en egenskriven låt. Under denna dagen skulle jag vilja bära en somrig och vacker klänning. Jag skulle kombinera klänningen med höga sandaler, med mitt knallröda hår, med vackra accossoarer, med brunbrända ben och världens största leende på läpparna.

Tack snälla för chansen! :)

#182: Jeanette
2012-05-25 @ 08:46:57

Hyde Park. Gitarrer och rosévin. Bilar som brummar förbi, nära men ändå så fruktansvärt långt borta. Filtar och kärlek, blommor och midsommarsånger i ett soligt London. Små grodorna och den blomstertid nu kommer och alla engelsmän skakar på huvudet. Fruktsallad i plastlådor från M&S och rödrosiga kinder från sommarsolen. Där, precis då och där, skulle jag vilja ha min klänning på mig från indiska. Känna varma fläktar, kramar och nuet.

#183: Ewa
2012-05-25 @ 08:47:27

Så fort jag slog upp mina blå på den morgon sprang jag till fönstret. Suger att fylla år en tisdag, men killen sa att han hade en överraskning som skulle göra dem här tisdagen mitt i sommaren alldeles speciell. Allt som krävdes var lite vackert väder. Jag i min tur skulle överraska honom i en ny klänning. Varför använder du aldrig klänning hade han frågat åtskilliga gånger. Nu skulle jag chocka, på min födelsedag och allt. Inte ett moln på himlen mötte när jag öppnade mitt kuvert. I, en vägbeskrivning. Jag cyklade fort i mina nya klänning men det gjorde inte så mycket. Den var av kortare slag och ingen risk att den skulle fastna i ekrarna. Framme möttes jag av en rutig filt (sist vi hade haft picnic hade jag skällt på han för vi saknade en sådan) och alla ätliga godsaker på denna man kan tänka sig. -wow, du passar i den där! Jag blev lite generad och avfärdade det snabbt - jaja, nu äter vi.

#184: Alexxa
2012-05-25 @ 09:00:34

Känner den där pirriga känslan över hur nöjd jag är över mitt klänningköp. Doften som indiska alltid efterlämnar sig gör att jag inte kan låta bli att le harmoniskt mot människorna som möter mig på gatan.Sittandes där på bryggan med en skål fylld med sommarbär och melonbitar. I bakgrunden hör jag musik och elden som sprakar. Skratt från underbara människor. Doppar tårna i det svala vattnet och den långa klänning får sin första blöta fläck. En fin pojke kommer och sätter sig bredvid mig och hans ögon glittrar så där vackert i den sena kvällssolen.

#185: Sara
2012-05-25 @ 09:10:28

Solen skiner, syrenerna doftar, sonen har precis börjat ta stapplande steg på gräsmattan. Själv sitter jag med ett glas iste och bara njuter i min nya fina klänning från indiska!

#186: Emely
2012-05-25 @ 09:24:56

Vilken underbar tävling! Indiska är bäst. Jag ska flytta till New York och kommer ha väldigt stor användning av klänningen från Indiska. Vad sägs om takterass häng med en utsikt to die for med min fina pojkvän för att se solnedgången? färska jordgubbar, ananas, vattenmelon, choklad och så klart en smarrig sommardrink. För att sedan bege oss till en mysig skaldjursrestaurang med utsikt över vattnet. Ha det gott!

#187: Maria Bergqvist
2012-05-25 @ 09:25:35

Hej, jag vart färdig lärare för ett par månader sedan.. Sen dess har det varit fullt upp! Mitt nya arbete har tagit all min tid.. från att ha varit intresserad och medveten om min personliga stil känner jag nu att jag börjar tappa bort mig själv, från studiernas glada dagar till det vardagliga livet. Jag vill aldrig byta tillbaka men om jag fick unna något fint att ha på mig på elevernas sommaravslutning skulle det göra den dagen ännu mer speciell och underbar.Mbh Maria

#188: Evelyne
2012-05-25 @ 09:53:26

Om jag vann skulle jag köpa en vit klänning som jag kan ha i sommar. Jag har nästan inget vitt:( Jag skulle också använda den på middagar och fester. Skulle verkligen vara jättekul om jag vann! Älskar din blogg!!!

#189: Josefine
2012-05-25 @ 09:54:17

Skolavslutning, blir det mer sommar än det?! Det var några år sen klockan ringde sådär lite extra tidigt på avslutningsmorgonen så man skulle hinna göra sig fin för att sedan lite pirrig bege sig till skolan med en bukett syréner i blött papper och folie runt stjälkarna som fröken skulle få. Nu är jag lite äldre och efter tre års studerande på universitetet är det äntligen dags för examen!!! En vacker klänning att ha på ceremonin när mitt namn ropas upp och jag ska segla fram för att ta emot examensbeviset vore underbart!

#190: Maria på Verandan
2012-05-25 @ 10:00:34

Hej!Jag skulle bli galet glad för ett presentkort på Indiska, var där förra veckan och såg massvis med härliga saker som jag vill ska flytta in i min nya klädkammare!Om jag vann skulle jag köpa något fint och somrigt att ha på mig på den årliga Grillfesten med stort G som brukar hållas i trädgården hos min bror. Massvis med folk, doften av grillglöd, ett glas rosé i handen, mys och prat tills den ljumma sommarkvällen övergår i morgon.(...dock skulle det precis som du skrev, inte heller sitta helt fel med något litet till midsommar...)Tack för en inspirerande blogg, härliga du!/Maria#191: Jenny
2012-05-25 @ 10:10:00

Hej! din blogg tittar jag in på titt som tätt, och jag älskar att du har blivit så färgglad. Du ger mig mycket inspiration.

....Jag och min pojkvän har lyckats matcha ihop en veckas ledighet tillsammans i sommar och det är under midsommarveckan. Då har vi tänkt att vi ska ta en tältresa längst Östkusten, och jag räknar verkligen ner dagarna! Jag skulle använda klänningen när vi har tagit oss ut på klipporna en dag, köpt med oss räkor aioli, bröd och ett gott vin. Det ska bara vara han och jag, salta vindar, och solvarma klippor. Då i detta ögonblick vill jag verkligen se fantastisk ut, i utsläppt hår med en lång bohemisk klänning i vinden, på klipporna, och känna lukten av salt,sommar och varm hud. En förtrollande dag och sommar kväll.

#192: Viktoria
2012-05-25 @ 10:23:47

Jag är inte en van klänningbärare men håller på att köpa och använda klänningar mer. Denna nyinköpta klänning skulle jag ha på mig när jag är hos mina föräldrar under sommaren. Där skulle den användas under de varma sommardagarna när jag sitter ute i trädgården ochäter jordgubbar med mjölk, läser och slappnar av. Den skulle varaperfekt att ha där när jag går ner till sjön för att bada på kvällen eller när vi sitter hela familjen ute på balkongen och äter nygrillat kött som min pappa har stått och lagat åt oss.

#193: Johanna
2012-05-25 @ 10:57:19

Jag har blivit bjuden på en stor sommarfest till ett litet torp i början av juni. Den vackra handskrivna inbjudan hintar om volleyboll, sommardrinkar, grillning och nattbad.. och jag känner att är det någon gång man borde ha den perfekta sommarklänningen så vore det till denna fest. Tycker du inte? :)

#194: Anna
2012-05-25 @ 11:33:06

Jag skulle använda klänningen på min väns 22-årsdag. Hon bor i Los Angeles och vi ska fira henne på stranden med en äkta amerikansk bbq och bonfire med söta killar i collegejackor och drick ur blå eller röda plastglas. Klänningen kommer alltså att användas på en äkta amerikansk sommarfest på en strand vid stilla havet.

#195: Rebecca Sahlén
2012-05-25 @ 11:37:09

Åh jag vet precis när jag ska ha klänningen om jag vinner!

Det är nämligen så att min sambo sedan 10 år (!) fyller jämnt 26e juni och vi planerar en stor överraskningsfest för honom ute i skärgården på min mammas och hennes mans tomt. Vi tänker långbord med grillat, välkomst bål, jordgubbar, solsken och främst sommar! Eftersom jag dessutom är mammaledig med våran underbara son så är det rätt dåligt uppdaterat på klädfronten. Jag skulle bli så glad om jag vann så jag får vara fin på sambons sommarfest. Tack för fin och inspirerande blogg! Kram

#196: maria h
2012-05-25 @ 13:14:04

morgonstund har guld i mund.

Morgondimman ligger som en slöja över viken när jag kliver upp ur segelbåtens förlucka o ser de första solstrålarna reflekteras i den spegelblanka sjön.

Luften är fortfarande sådär försommarfrisk men jag vet att inom en timmes tid kommer temperaturen ha stigit och den svenska sommaren är ett faktum.Efter ett uppfriskande morgondopp i det kyliga vattnet äts en lätt frukost bestående av färska jordgubbar med mjölk i sittbrunnen, samtidigt som jag njuter av lugnet att fortfarande vara den enda vakna personen i den mysiga insjökviken vi slog oss till ro i.Efter en frukoststund på enmanhand vaknar resten av sällskapet till liv nere i ruffen, och vi hissar segel för att komma till resten av sällskapet vid den naturhamn vi bestämt att vårat midsommarfirande ska äga rum.

En seglats på 2 timmar, sedan är vi framme vid de solvarma klipporna. Den ljust blommiga midsommarklänningen är på, vi går till en blomsteräng o binder oss kransar och det första glaset bubbel är upphällt, sittandes tillsammans med det bästa sällskapet blickandes ut över den svenska skärgården.

Glad Midsommar!

#197: Jenny
2012-05-25 @ 13:41:57

Jag skulle dra på mig min klänning med ett par vita tygskor och packa korgen på min ärvda cykel med jordgubbar, mackor och farmors flädersaft i glasflaska. Sedan skulle jag och min pojkvän tillsammans med våra vänner cykla till en vacker sjö nära vår stad. Där skulle vi njuta av pickniken på en filt till tonerna av gittar. När vännerna cyklar hem stannar jag och han och ser på när solen går ner. Sedan cyklar vi tillsammans hem, solkyssta.

#198: Elsa
2012-05-25 @ 13:54:35

Indiska har ju så sjukt snygga saker så om jag vann presentkortet skulle jag köpa en riktigt snygg skolavslutnings klänning som jag även kommer använda i sommar då vi åker till skåne m.m. På sommaren skall det vara klänning och bruna ben :)

#199: Sofia
2012-05-25 @ 14:31:03

Jag skulle använda klänningen när jag i sommar ska ha examensfest. Min universitetsutbildning är precis avslutad och i sommar blir det en fest. Det blir härligt somrigt med grillning och utomhusfest! Då skulle jag vilja vara extra fin i en klänning från Indiska!

#200: Sandra
2012-05-25 @ 14:45:39

Hej! Om några veckor åker jag och min bästa vän till Paris, staden som jag är så fullkomligt förälskad i och det känns extra roligt eftersom min vän inte har varit där tidigare. Jag tänker mig att vi ska ha världens härligaste dagar i ett somrigt Paris med massa picknickar, vin, macarons - du vet allt det klyschiga.Därför hade det varit fantastiskt roligt att vinna detta presentkortet och köpa några sommarklänningar i en av mina favoritaffärer som jag kan spatsera omkring i på Paris gator!

#201: Jill
2012-05-25 @ 15:11:04

Jag behöver en klänning till ett fantastiskt bröllop i juli. Tänker mig en fladdrande långklänning som är fin, fladdrande och dansvänlig. Förra sommaren gifte jag mig med mannen i mitt liv så sommar för mig är ett förtrollande vackert bröllop som glittrar av kärlek och lycka. Att jag sen kan ha den på kommande resa längs en sandstrand är ju också perfekt.

#202: Marie Damberg
2012-05-25 @ 16:06:28

Jag tänker bjuda min underbara man på en barnfri kväll på hans födelsedag i juni. Vi börjar "resan" med en tur på en båt, ljumna sommarvindar leker i mitt hår och min nya klänning böljar i vinden. När vi kommer tillbaka från båtturen sätter vi oss på uteserveringen till en tapasrestaurang som jag bokat bord till flera veckor i förväg. Där tar vi oss en drink innan vi beställer in mat. När vi är mätta och beklåtna tar vi en promenad genom staden, hand i hand och tittar på folk som njuter av sommaren. Kanske sätter vi oss ner på en bänk och pratar med varandra, inte om barn utan om oss själva. Eftersom jag lurat killen att vi snart ska åka hem så går vi mot bilen, men eftersom jag har bokat en natt på ett hotellrum så viker vi av strax innan parkeringen. Allt detta i den nya fina klänningen från indiska ;)!

#203: sara midsommarbarnet
2012-05-25 @ 16:19:50

Det är midsommarafton och jag och mina fina vänner sitter ute på en altan o äter grillat kött och färskpotatis tillsammans med frisk vitlössmör .Det är även min 16:de födelsedag och jag ser framemot en undebar kväll med go mat o massa jordgubbar! vi umgås hela kvällen o avslutar med bad vid midnatt! så här hoppas jag min midsommarafton och även 16:de födelsedag ska bli . hoppas på en fantastisk kväll med fina människor. Det som skulle toppa min kväll och födelsedag dag vore en undebar röd klänning från indiska som tillsammans med en vacker midsommarkrans med vita rosor placerad i omsorgfullt flätat hår och ett par högklackade träskor smyckar min kropp, så snälla låt mig vinna presentkortet så att min midsommardröm går i uppfyllelse !

#204: Ida Roos
2012-05-25 @ 16:48:48

Om jag skulle vinna så skulle jag försöka haffa en långklänning, gärna mönstrad att ha när jag ska åka till frankrike strax efter midsommar, ska åka till en liten by som heter Taizé där man mest är för att ta det lugnt, träffa människor, umgås och varva ner. Helt underbart är det. Luftiga långklänningar sitter perfekt där nere.

#205: Amanda Karlsson
2012-05-25 @ 16:51:32

Jag skulle lägga pengarna på en längre klänning, perfekt för en sen sommarkväll med familj och vänner på den nybyggda altanen! Där i från har vi utsikt över både vacker sjö, skog och åker.Tack för en fin blogg! Trogen läsare sen snart 5 år!! Tiden går fort :)

#206: Betty
2012-05-25 @ 17:44:26

Jag, min man och våra två underbaradöttrar ska utforska Turkiets landbygdens vackraste delar. Ska leta upp undangömda badvikar idylliska småbyar och slingrande bergväggar längs den turkiska kusten. Resan ska fortsätta till blomstrande staden Knidos och där finns en helgedom tillägnad Afrodite. Då ska ta på mig den vackra klänningen och hand i hand med min man och mina barn tillbringa kvällen bland mysiga torg, hamnrestauranger och butiker. Avslutar resan i en liten fiskens där själen får ro när jag i min vackra klänning flanerar längs huvudgatan mellan enkla familjedrivna restauranger och butiker.

#207: Jennifer
2012-05-25 @ 18:50:38

Jag kommer använda kläderna (förmodligen klänningen) jag köper på midsommarafton då jag ska vara med massa kompisar vid havet och grilla på kvällen :) Kommer bli jättemysigt!! Kram

#208: Inez
2012-05-25 @ 18:51:55

Om jag skulle vinna hade jag köpt en klänning att ha när jag och min pojkvän firar att vi varit ihop i två år i sommar. Han är allt jag har och med tanken på att jag är 17 år så finns det inte så mycket pengar över till att unna sig den där perfekta klänningen som får honom att säga att jag liknar en prinsessa med sommar blekt hår brun och fräknig hud med sand mellan tårna på Strande när jag tar med honom på en överrasknings picknik. Men det är det jag vill att han ska säga just den dagen så jag hoppas att jag kan få den chansen igenom det här så han slipper se mig i samma gammal trasor.

#209: Linnea Svensson
2012-05-25 @ 19:14:51

I min nya klänning skulle jag..känna mig strålande, nöjd och vacker.

Jag skulle använda den vid varma kvällar där himmelen färgas rosa.

Jag skulle använda den på picknick parken och när tillfället ges att avnjuta en mjukglass på torget.

Jag skulle använda denna klänning till alla de små saker som förgyller vardagen.

#210: Alice
2012-05-25 @ 19:23:26

Skulle jag vinna så skulle jag lätt köpa en klänning att ha på sig på skolavslutningen såklart! Den skulle sitta som en smäck till ett par ballerina så man kan dra vidare i solen och bara njuta in sommarlovet i en park med ett par härliga kompisar och glass. Också senare under sommaren de där dagarna när man måste göra något annat än att sola.... Gå och dricka kaffe på stan i solen och bara prata med kompisar i timmar, hur skönt skulle inte det vara i en härlig luftig klänning?

#211: Sarah
2012-05-25 @ 19:25:36

En sommarkväll insvept i en stor filt. Sittandes på bryggkanten och se solen långsamt gå ner. Jag kan se framför mig hur en underbar klänning från indiska skulle fladdra i vinden och smeka mina brunbrända ben.

#212: Maria Irene
2012-05-25 @ 19:40:28

Jag skulle köpa en sval klänning som fick följa med på alla olika spännande upptåg som är planerade i sommar. Bli ordentligtsvettig på Bruce Springsteen-konserten, lite dammig och antagligen nedspilld av en kall öl på way out west. Jag lovar att ta väl hand om den!

#213: Johanna
2012-05-25 @ 20:04:51

Jag önskar mig en fin klänning som jag kan använda i sommar då gravidmagen växer. En fin 60-talsinspirerad klänning som passar till ett par träskor, en solhatt och en svalkande glass!

#214: Sofie
2012-05-25 @ 20:23:31

Jag skulle använda den perfekta klänningen den där sena sommarkvällen efter att man badat och solat en hel dag på klipporna. När man har tagit en sval dusch på kvällen och gjort sig i ordning riktigt länge och gjort sig fin sådär länge, som man bara har tid för på semestern, för att sedan bege sig in mot den lilla staden, äta något riktigt gott och sedan fortsätta svassa runt i klänningen på nattens fortsatta bravader.Jag skulle bli ofantligt glad om jag vann :)

sofie.a_kvanum@hotmail.com

#215: Ebba
2012-05-25 @ 20:49:58

Gud, vilken underbar tävling!

Om jag vann presentkortet skulle jag ha köpt en underbart vacker och romantisk klänning. Den skulle jag bära på min språkresa till USA som jag åker på i sommar. Iklädd den vackra skapelsen skulle jag strosa runt på sandstränder, andas in doften av saltvatten och bevittna en solnedgång.

#216: Sandra
2012-05-25 @ 21:40:22

Å viket fint pris!

Morgon, midsommarafton har just börjat. Jag går ut på trappan och tittar på den vackra naturen i morgonljuset. När min kille vaknar så äter vi frukost där på trappan, precis som vi är, ingen kan se oss och vi njuter av jordgubbar, bröd och te med mjölk. Efter den långa och mysiga frukosten går vi ut på dom små vägarna där vi bor för att plocka blommor till midsommarstången. Vi hittar smultron när vi ska plocka några prästkragar. Dom är varma av solen och smakar sommar. Vi går ner till skön där vi och dom andra i området ska klä midsommarstången. Alla verkar glada, jag är lycklig och så kär! När vi inte gosar lite med varann så ger vi varanndra kärleksfulla blickar. När vi är klara vandrar alla hem igen. Jag och pojkvännen börjar förbereda sill lunchen innan det är dag att gå in i sovrummet. Där hänger den Min vita klänning med rosa rosor i ett vackert mönster. Jag duschar av mig, borstar håret och sminkar mig lätt innan jag sätter på mig klänningen. När jag går ut io huset igen så håller killen på att välkommna dom första av våra vänner som ska fira midsommar med oss. När han tittar på mig och ler sådär fint så vet jag att han tycker att jag är vacker. Alla gäster har anlänt vi äter skrattar och pratar och sjunger. Sen går vi ner till stången igen där min klänning yr i mjuka vågor medan vi dansar.

#217: Emilia
2012-05-25 @ 21:58:52

Om jag skulle vunnit så skulle jag köpt en vacker klänning att bära på min skolavslutning! Jag går ut 9an så det är sista året för mig på min skola. Tänk vad maffigt när jag står där framme i kyrkan och sjunger, allas ögon på mig och så bär jag en gudomlig klänning. Att få markera att här är jag, jag har gått här i tre år men nu går ni miste om mig! Att alla sitter där avundsjuka och jag hade kännt mig så stolt. Ett riktigt underbart ögonblick för att riktigt markera att glömm aldrig mig, det här är jag.

#218: Annika
2012-05-25 @ 22:44:26

Hej!

Jag har en dröm som jag skulle vilja skulle uppfyllas i sommar, det kommer kanske inte hända men jag hoppas det!

Jag skulle använda den i Madrid när jag såg mina kompisar på Skandinaviska skolan ta studenten eller gå ut tvåan. Jag skulle använda klänningen när jag dansade i Madrid och kom ihåg alla fina minnen jag har från staden. Jag skulle använda den när jag träffade min spanska värdmamma och mina spanska kompisar. Jag saknar allting så mycket och jag hoppas att jag kan åka ner dit snart igen i en fin klänning och återuppleva allting. Det kanske inte är så somrigt för andra, men för mig ger det sommarkänslor.

Kram!

#219: Katten
2012-05-25 @ 23:02:49

Jag skulle använda klänningen när jag besöker min franska killes söta föräldrar i de franska alperna i augusti - närmare bestämt när vi tar en tripp till den större byns lantmarknad. Päronen bor i en stor ombyggd lada (med ett oinrett gigantiskt loft som jag spanat in och redan inrett - i fantasin, vill säga), dit man tar sig på smala krokiga vägar. Om det är kväll ligger dimman tät när man kör ner i dalen från bergens toppar, men ibland ser man ljuspunkter - vildsvinens eller rådjurens nyfikna ögon. Det doftar så sött av vilda blommor och kossor som är landskapets stolthet. Bilens rutor immar igen av kondensen och tryckfallet. På dagarna cyklar vi på mindre grusvägar men också i de jobbiga backarna där galna fransmän på tävlingscyklar susar förbi. Jag hoppas att jag stöter på en förrymd ko mitt i vägen precis som senast. Då anmälde jag den hos närmsta bonde men kossan stod såklart kvar på vägen hem - fransmän! På kvällen spelar syrsorna och vi njuter av en aperitif innan middagen - 3 rätter, varje gång. På nätterna blir det så svart att man inte ser handen framför sig och vi brukar kika på stjärnorna genom teleskop - eller se dubbade filmer på teve. På morgonen vaknar vi av tuppen (nej, skojar inte) och intar hemlagad rabarbermarmelad i lantköket. Det här låter ju för bra för att vara sant och lite så är det - jag kan ju bara vistas där några veckor om året!

#220: Nina L
2012-05-25 @ 23:09:15

Midsommar. Vitt. Spets. Dans. Färskpotatis. Midsommarstång. Sill. Grönska. Allsång. Virkat. Sommarnätter. Skärgård. Kvällsdopp. Behöver jag säga mer? Där skulle en klänning från indiska sitta som en smäck, kram på dig!

#221: Adina
2012-05-26 @ 01:51:05

Helst skulle jag bära klänningen i södra Frankrike både dag & kväll tillsammans med fina människor, god mat och rosévin. Få känna sig extra fin i miljön bestående av massvis av vin - och lavendelodlingar och de typiska välklädda fransmännen och fransyskorna.Det brukar vara min årliga sommardröm men i år så blir det kontorsjobb istället. Dessvärre..

#222: Emma
2012-05-26 @ 07:41:35

Jag skulle använda klänningen på midsommar som spenderadförst med min man och lilla son hemma hos mina föräldrar med alla syskon och syskonbarn, vi äter, spelar brännboll,cyklar till festplatsen där vi dansar kring midsommarstången

#223: Emma
2012-05-26 @ 07:46:11

Jag skulle använda klänningen på midsommar som spenderadförst med min man och lilla son hemma hos mina föräldrar med alla syskon och syskonbarn. Vi äter, spelar brännboll,cyklar till festplatsen där vi dansar kring midsommarstången. På kvällen lämnar vi vår son Erik hos mormor och morfar för att själva cykla vidare till midsommarfirande med våra vänner, där äter vi god mat, det blir massa massa prat och skratt och sen avslutas kvällen på ortens festplats, Olstorp som är ett dansställeutomhus, där kommer jag svänga mina lurviga på dansbanan med den nya fina klänningen :)

#224: Linnea Lindh
2012-05-26 @ 09:17:56

Tänk dig en försommarkväll, vattnet ligger som en spegel på sjön och du och din bästa vän ska ta båten ut till en ö på andra sidan viken. När ni kommer fram tänder ni engångsgrillen, sätter er ner i solnedgången och bara njuter av hur underbart livet är. Så skulle jag använda min klänning.

#225: Lotten
2012-05-26 @ 11:30:06

Hej och tack för en underbart inspirerande och härlig blogg!Efter snart sex månaders ammande av min fina lilla son, är jag fullkomligt törstande efter ett plagg som bara är för min egen skull, utan praktiska detaljer. Om jag vann presentkortet skulle jag unna mig den skira, somriga, pastelliga och totalt opraktiska klänningen. Den skulle ha ett fall som fladdrade i sommarvinden, färger som påminner om glass och någon speciell detalj som gör en extra glad. Den skulle användas på vårt första midsommarfirande som en liten familj, på landet i Värmland där jag trivs som allra bäst. Efter att ha skrubbat färskpotatisen och plockat gräslöken till middagen, skulle jag svida om till denna ljuvliga skapelse, ta ett glas rosé på verandan och känna mig vackrast i världen!

#226: Malin - konst och design
2012-05-26 @ 13:46:25

Jag skulle köpa mig en fin långklänning att ha på skolavslutningen efter studenten. Den skulle blåsa så fint i vinden och matcha mina små fräknar. Sen skulle jag ta med den ner till stranden där jag och mina kompisar ska äta jordgubbar och glas i solen och vara så där glada som man bara kan vara dagen efter studenten!

#227: Malin
2012-05-26 @ 14:16:58

Vad kul med tävling! :)Jag skulle önska att köpa en virkad

klänning i turkos för presentkortet.

Den hade passat så perfekt på midsommar,

till ett par ballerina skor,rosa läppstift och

en blomma i håret för bästa sommarkänslan. Klänningen hade gärna fått hänga med när jag åker till Cypern med tjejpolarna. Där man äter en god middag med havsutsikt,hör havets brus,

ser på solnedgången,dricker en drink och njuter av den härliga semestern . :)

#228: Linda
2012-05-26 @ 16:59:20

Hej! Vilken rolig tävling! Om jag vann och fick köpa en klänning så skulle jag använda den när jag för första gången ska cykla ner till stranden för att ta mitt först dopp i havet sedan jag flyttade till Malmö i vintras!

#229: Hanna
2012-05-26 @ 17:41:06

Hej Ulrika! Vilken himla rolig tävling! :)Jag tar studenten nu i veckorna och ser därför fram emot sommaren lite extra mycket iår!

Jag bor nära Vättern och brukar därför spendera en hel del kvällar längs stranden där med familjen och även mina vänner, grillen och vinet! Det vore lite extra mysigt att inviga sommarens första grillkväll i en ny somrig klänning klänning från indiska, gärna blå, som jag trivs oerhört bra i och som också ska vara en av sommarens största färger :) Kram!

#230: Erika
2012-05-26 @ 17:50:35

Min sambo och jag förlovade oss för ca en månad sen och som traditionen säger så blir det bröllop om ett år :) Vi har funderat på maj 2013 men jag vill absolut inte ha ett stort bröllop med flådig tårta och marängklänning. Nope cupcakes, syrenbukett och romantisk klänning med kanske virkade detaljer ska det va!. Vilket ställe att hitta den på är då bättre än Indiska? Då kanske jag dessutom får en slant över som jag kan köpa något blått för ;)Stor kram och hoppas du får en fin helg!

#231: maja nilsson
2012-05-26 @ 20:10:20

min bästa sommardag börjar med att min sötaste son väcker mig med ett leende. Klockan är bara strax över sju och dörren till balkongen står öppen. Utanför hör man Stockholm i sommarmorgon och vi går och köper oss en liter jordgubbar till frukost. Sen somnar vi lite igen, bara för att vi kan. Sen när jag vaknar tar jag på mig min småblommiga sommarklänning i lite 50-talsstuk och sätter nog ett hårband runt håret. Jag går ner till vinterviken i bara ben och träffar vänner och familj för rosé i gräset. Det är en sån där dag som man lever på i november. Du vet den där dagen.

#232: clara
2012-05-26 @ 20:50:28

jag hade använt vinsten till en klänning att ha på midsommar, som vi har en tradition att spendera på en ö utanför nyköping. tycker nästan att midsommar är det bästa på hela sommaren, för det är så skönt att vara utan dator, internet och mobil, tvätta sig i sjön när man blir smutsig, äta gott och bada tunna på kvällen. på midsommarafton brukar vi göra stora jordgubbstårtor, kaffe och saft och sen åker vi båt till en grannö där en dödligt allvarlig brännbollsmatch årligen äger rum. när vi har spelat och fikat åker vi tillbaka och dukar upp ett långbord med all go mat, sedan umgås vi mest resten av kvällen!

#233: Sara
2012-05-26 @ 21:49:01

Den blommiga klänningen skulle bäras tillsammans med en vacker matchande sjal på huvudet under picknickturen till Huk i Oslofjorden med mina dagisbarn i ena handen och "matpakken", handduken och badkläderna i andra. Lycka!

#234: Alexandra Lien
2012-05-26 @ 22:26:19

Jag skulle bära den alltid och hela tiden. I gamla stan som gatumusiker. Vid vattnet under lata sommardagar, då jag helst sitter med god mat, gott sällskap, en gitarr och med varm sol. Jag skulle helst ha på den med utsläppt solblekt hår och barfota-fötter.

Jag har planerat att hela min sommar ska bestå av vackra mönstrade och fladdrande kläder, vatten, musik och underbara människor. Det är liksom det sommaren ska vara. Allt bra inproppat i några få veckor då man får uppleva en sådan stor varm lycka och får vara helt bekymmersfri.

#235: Sofia
2012-05-26 @ 22:35:32

På ett bröllop i augusti,då ska jag suga ut det sista av sommaren! Bara ben, mycket färg och grönskan som bakgrund.

#236: Emma Nyström
2012-05-26 @ 23:26:51

Solen värmer långsamt upp den bit av ryggen som skymtar ur sommarklänningens djupa ryggurringning. Känslan av att vara lite kall efter att ha stått i köket och skrubbat färskpotatis under rinnande kallvatten rinner av en likt en smältande isglass. Tänk dig att få bära ut gräddfilen med nyplockad gräslök, duka upp mormors egna inlagda sill, och att få sätta sig ner med sin karl och njuta av midsommarlunchens enkelhet. Blir man inte varm i kroppen då är någonting galet. Förväntningarna för kvällen är stora, men kvällen är ännu långt borta. I min sommarklänning kan jag fortfarande osminkad sitta och lapa förmiddagens starka solstrålar, det är något visst det där, det där med svensk sommar.

#237: Anna
2012-05-27 @ 01:08:37

Med fräknar på näsan och blommor i håret, med pengar på fickan som intjänadesförra året.. Solblekta slingor och brunbrända ben som i New York firar Midsommar-en..

#238: Frida
2012-05-27 @ 02:07:40

Hallå hej!

Jag skulle behöva hitta och köpa något fint att ha på sig till en nära väns bröllop i sommar. . Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig! Jag skulle även behöva lite snygga smycken, och sånt har de ju mycket på Indiska :)Tusen tack!ps. jag gillar din blog! Jag följer inte många, men din blog har jag verkligen fastnat för. Jag gillar dig!#239: Anna
2012-05-27 @ 11:39:30

Om jag vann skulle jag använda klänningen under rock off, det är en festival vi har här på underbara sommar Åland. Unga och gamla samlas för att lyssna på musiken som spelas och jag skulle ha på mig klänningen en varm rock off kväll då jag lyssnar till musiken med mina underbara vänner och ett gott vin i kvällssolen.

#240: Maggie
2012-05-27 @ 14:42:40

Jag tittade faktiskt på en helt underbar klänning från Indiska bara häromdagen som jag skulle vilja ha på mig när två av mina vänner ska gifta sig i sommar! det vore ju helt underbart att slippa ruinera sig för att köpa den perfekta klänningen!Margareta.graas@edu.monsteras.se

#241: Carmen
2012-05-27 @ 21:34:13

Jag tänker mig en solig eftermiddag som börjar efter duschen på terrassen, med solen i ansiktet som värmer, vi tar en promenad med vinden som fladdrar klänningen och torkar håret i lockar. För att sedan finna en brygga där vi kan sitta och njuta av en glass. All i ren harmoni, med en gyllene solbränna och härliga sommarslingor i håret, allt i en skön harmoni med den ljuvliga klänningen.

#242: Katrin
2012-05-27 @ 21:59:43

Jag skulle använda klänningen på invigningsfesten av vår nya altan som blev klar förra veckan. Altanen har redan blivit favoritrummet i sommarvärmen och självklart vill jag känna mig riktigt fin dagen den invigs på riktigt, allra helst i en ny sommrig blåsa. Ser fram emot den kvällen (iklädd DEN klänningen) tillsammans med fina vänner, mycket skratt och sol, Glad sommar !

#243: johanna
2012-05-27 @ 22:04:47

okej, en perfekt söt mellanlång små blommig sommarklänning skulle vara perfekt nu till alla små resor med dom närmsta, träffa släkt (då jag vill vara finare än vanligt), ha mysiga kvällar med vännerna på en altan, eller varför inte sitta på en solig, varm, somrig ute servering på ett sött och litet café med en massa pastellfärger och söta bakelser, eller att cykla på min gamla cykel i stan, med den blommiga klänningen och ett litet brunt skärp, converse, och ett par snygga solglasögon,och lockigt hår, med en massa smycken. Allt det och en massa mer skulle klänningen få vara med om.(min email adress skrev jag vid "mailadress")

#244: Moa
2012-05-27 @ 22:15:13

I höst flyttar jag mot väst, närmare bestämt: Amerika. Ynka 17 år fyllda med ett litet bagage ska jag lämna allt jag har och prova på livet som utbytesstudent. Som tur är kommer jag ha en avskedsfest så jag får krama om alla mina fina vänner och familj och vad passar bättre än att ha en fin sommarklänning då?

#245: Jess
2012-05-27 @ 22:18:19

Åh, jag skulle använda klänningen på en liten vänskapsreunion jag och mina vänner från gymnasiet planerar ha om några helger. Då blir det grill och rosé vid havet, strandlekar och allmänt trevligt häng med personer jag inte har träffat på länge. En fin ny klänning vore perfekt!

#246: Nora
2012-05-27 @ 22:43:17

I sommar ska jag åka utomlands för första gången utan föräldrar. Resan går till Frankrike och jag kan inte tänka mig något mer somrigt än att sitta och skratta med människor som hela tiden gör en otroligt glad i ett varmt och vackert land. Eller kan du?

#247: E
2012-05-28 @ 11:26:24

Jag skulle vilja ha en fin, enkel och ledig sommarklänning. Jag har gipsat ben och fot juni ut, så efter det vill jag ha bara ben och utan skor. Jag ska absolut njuta av att känna gräset mellan tårna! Man känner sig alltid som en liten flicka då tycker jag :) Jag längtar så!

#248: Emma
2012-05-28 @ 11:56:26

#249: Emma
2012-05-28 @ 12:03:12

Jag skulle ha på mig klänningen på midsommarafton, som i år kommer firas ute i Sankt Annas skärgård. Där kommer vi äta Sillunch med nubbe, äta jordgubbstårta och dricka rose.. Senare på kvällen kommer vi ta båten till någon ö, där vi kommer stanna till tidig morgon. Åhh vad jag längtar nu :) kram!

#250: Julia Z
2012-05-28 @ 13:26:52

Om jag vann, skulle jag bära klänningen vid detta tillfälle:

En varm sommardag på stan. Man känner värmen från solen mot huden. Då man strosar runt på stan och shoppar och kanske tar en fika med en god vän. Då man tar det lungt och inte har några speciella planer. Semsester är ordet. Jag skulle matcha med ett par enkla svarta gladiatorsandaler. Låta klänningen göra jobbet.

#251: Andrea
2012-05-28 @ 14:43:39

Jag skulle ha på mig klänningen när jag plockar sju sorters blommor på ängen, natten innan midsommar. Som jag sedan lägger under kudden och förhoppningsvis drömmer om min käraste.Till klänningen skulle jag antagligen ha träskor, vilka jag alltid går omkring i på landet!

#252: Jessika pham
2012-05-28 @ 15:33:56

Jag skulle nog köpa den vita klänningen till midsommar. Skulle gärna vilja dansa små grodorna runt midsommarstången & sitta i middagen med massor med glass, jordgubbar och maränger. Bäst av allt, den goda laxen.

Bara jag inte tappar en röd liten jordgubbe i klänningen.e-mail: jessikan1998@hotmail.com

#253: matilda
2012-05-28 @ 16:43:08

Att bara välja en kväll då klänningen skulle användas är i princip omöjligt. Finns för många härliga sommarkvällar att välja. Men det somrigaste som finns måste ju utan tvekan vara en kväll då man är ett gäng bästa vänner som planerar ihop en picnic/grillkväll på en strand. Alla tar med sig nått att grilla och nått tillbehör och sen så äter man gott, skrattar, umgås och har det bra långt in på småtimmarna. Kanske ett kvällsdopp med. Att sitta och mysa runt en eld med människor som får en att må bra är ju livet.

#254: Linn Isaksson
2012-05-28 @ 20:46:29

Jag skulle använda denna klänning under middagen i gräset med min älskade för att sedan spontant hoppa ner i älven med den på! Samtidigt som jag drar med mig älsklingen i den kala vattnet!

#255: Frida
2012-05-28 @ 21:42:23

Jag skulle använda klänningen på en härlig shoppingdag på stan. Sitta utomhus på café och ha mysigt med vänner och äta godsaker i sommarsolen.

#256: Isabell
2012-05-28 @ 22:28:36

Jag kommer jobba i princip hela sommaren, vilket såklart är lite tråkigt. Därför skulle jag använda min sommarklänning när jag och min pojkvän åker utomlands i höst! Själv skulle jag gärna åka till Turkiet medan han är inställd på Grekland, kanske blir det båda? :)

#257: Isabell
2012-05-28 @ 22:29:21

Jag kommer jobba i princip hela sommaren, vilket såklart är lite tråkigt. Därför skulle jag använda min sommarklänning när jag och min pojkvän åker utomlands i höst! Själv skulle jag gärna åka till Turkiet medan han är inställd på Grekland, kanske blir det båda? :)

#258: Elin Andersson
2012-05-28 @ 23:06:11

Barfota sätter jag mina fötter i det morgonkalla gräset. Daggen svalkar och jag andas in den friska sommarregnsluften. Jag tar några trippande steg över gräsmattan och ner till grusplanen som leder till framsidan av huset. Gräset kittlar och gruset sticker försiktigt fotsulorna. När jag närmar mig den röda husknuten hör jag prat och glada skratt. Familjen sitter redan bänkade på trätrappan framförhuset, på första parkett i morgonsolen. Pappa ser nyvaken ut med håret på ända och iklädd den mörkblåa morgonrocken, mamma sitter och blundar med solen i ansiktet och kramar kaffekoppen hårt med båda händerna. Mina småsykon tjivas och skrattar så skrattgroparna syns och fräknarna på kinderna tar ett litet skutt. Jag slår mig ner bredvid dem och känner hur solen värmer mina kinder och familjen mitt hjärta.

Det är en solig midsommaraftonsmorgon. Jordgubbar, sill och min nyinköpta blommiga klänning väntar på mig. Sommarens bästa dag är här och den ska spenderas med de personer som betyder mest för mig, min familj.

#259: malin sundström
2012-05-28 @ 23:34:33

Jag skulle använt klänningen en hel dag och gjort det absolute sommrigaste och härligaste som finns! Jag och mina tjejor skulle klätt oss i lite finare ton bara för vuxen poäng och kul. Vi skulle först träffats hemma hos någon av oss för att fixa kött och tillbehör, sen gått till macken för att köpa engångs grill, tagit bussen till sigtuna, steninge eller rosersberg och suttit på stranden och druckit vin, äta frukt, grilla kött (sen äta köttet) och sen kanske ringa dit trevligt sällskap för att sedan chilla tills solen går upp igen!

#260: Caroline
2012-05-29 @ 13:26:00

Jag skulle ha klänningen på bröllopet jag skall på i slutat av juli. Har inte så många klänningar och känner att en färglad variant i pistagegrönt kanske skulle passa alldeles utmärkt, eller möjligtvis en i aprikos/orange.

Snälla gör mig gladare än gladast och hitta mig till vinsten :D

Kram!

#261: Dilgeet
2012-05-29 @ 16:16:00

Jag skulle köpa en fantastisk klänning att bära på min examen om två veckor. Äntligen är allt hårt slit över och det är dags att ta klivet ut i verkligheten!

#262: Linnea
2012-05-29 @ 19:16:52

Jag skulle köpa denna underbara klänning: http://indiska.com/Mode/Kl%C3%A4nningar/Dress/Print/PETRONELLA/p/101161516BLUE .Om bara två veckor flyttar jag hem till min uppväxtort över sommaren, för första gången på tre år. Det är med lite skräckblandad förtjusning förstås, framför allt det här med att bo med föräldrarna igen - även om det bara är under 2 månader. Jag är dock fast besluten till att göra denna sommar till något alldeles extra, se till att spendera mycket tid med familj, släkt och gamla vänner.Jag är egentligen ett stort fan av planering, men de allra bästa sommarminnena brukar ju faktiskt vara de spontana stunderna - eller hur? Jag skulle använda denna klänning första bästa varma dag, och att se till att verkligen ta dagen som den kommer. Kanske en cykeltur för att köpa den största mjukglassen jag vet i en närliggande by, kanske lägga sig på en strand med jordgubbar och hallon, en spontan volleybollmatch är heller aldrig fel. På kvällen kan jag tänka mig att det blir grillning - med världens godaste tomatsalsa, ett parti kubb, lite spontansång och självklart en klänning som fladdrar i vinden. Så länge jag har ett par vänner och mycket skratt är jag nöjd!

#263: Sarah
2012-05-29 @ 21:32:44

Jag skulle använda klänningen när jag kommer hem efter en varm dag på jobbet. Den ska vara hellång så att jag kan sitta i skräddarställning på vår brygga och se solen försvinna bakom träden utan att bli uppäten av en miljon myggor. Sen skulle den släpa lite i det halvfuktiga ängsgräset när jag gick hem.

#264: Jack
2012-05-29 @ 23:23:41

Jag och min flickvän ska på ett bröllop i juni, och det skulle vara kul att överraska henne med en klänning! Den idealiska kvällen skulle vara jag och den vackraste tjejen i världen med skratt, dans och kyssar in på småtimmarna. Sen så går vi hem och stannar intill vid vattnet och tittar på soluppgången tillsammans.

#265: Catalina
2012-05-30 @ 08:26:20

Jag skulle använda den till min lillasysters student! Hon är min bästa vän och den sista av alla i syskonskaran som tar studenten så det blir en brakfest. Har inte hittat någon ännu så detta vore perfekt..

#266: Ella
2012-05-30 @ 12:15:57

Oj då nu är jag lite sent ute här men bättre sent än aldrig så jag gör ett försök ändå =).

Min midsommar kommer att firas i Spanien där jag har min familj. Där firar man midsommar på stranden och man tänder maffiga brasor på kvällen, grillar sardiner och avslutar med ett nattdopp i havet. Intrycken blandas från doften av den grillade fisken till känslan av sanden mellan tårna och ludet av bruset från vågorna blandat med skratt och pampig flamencomusik. Kanske inte ger dig några klassiska svenska sommarkänslor men underbart är det ändå! Tack för en fantastisk och inspirerande blogg och hoppas du får en härlig midsommar. Mvh / Ella

#267: Miranda
2012-05-30 @ 14:53:39

Jag skulle köpa mig en blommig, somrig och skir klänning, packa ner den i min portfölj och ta med den ner till Småland där min pojkvän bor. Sen hade jag tagit på mig den och vi hade packat ner tonfisksmörgåsar, flädersaft och silviakaka och tagit cyklarna till sommarstugan för en eftermiddag i solen med bad, fiske, picknick och mys.

#268: klara
2012-05-30 @ 17:31:05

jag skulle haft på mig klänningen när jag promenerar från djugården genom östermalm upp till vasastan i stockholm, längs alla tysta lugna gator som skuggas av den lite lägre kvällssolen. jag skulle pausat min promenad på nåt deli för en sallad och vin längs vägen. ett tyst ljummet och sömnigt sommarstockholm långt ifrån de överturistade citystadsdelarna är världens bästa sommarkänsla

#269: Liv
2012-05-30 @ 23:30:39

Jag vaknar med solsken som sipprar in genom mina ljusa gardiner. Bakom gardinerna finns vått gräs, kvittrande fåglar och lekande småsyskon. Jag klär på mig min underbart fina sommarklänning som hänger framme. Min favorit. Frukostpicknick blir det i trädgården med jordgubbar, hallon, ägg från hönsen på gården och en stor kopp kaffe. Dagen till ära ska vi ut med träekan. Mina syskon skall fiska men jag ska bara ligga där i änden med tårna i vattnet och lyssna på det kluckande ljudet. Vid grillar gädda, äter nypotatis och ler mer än vad vi tål. Jag är så lycklig. Lycklig över sommarn och alla solstrålar den för med sig. Lycklig över att tillbringa den i min klänning. Min klänning

#270: nicole kestola
2012-06-03 @ 17:07:10

jag skulle igentligen velat ha med mig klänning jag köper om jag nu vinner till England på konfirmations och språkresa där jag ska vara i tre veckor, men jag åker bara om två veckor, så det hinner nog inte komma, men klänningen jag köper ska jag helt klart använda till konfirmations dagen då jag konfirmeras, detta är stort för mig och bara att få kanske ha en klänning värt 800 kr skulle göra det så mycket speicellare, tyvärr har mamma och pappa väldigt lite pengar och jag kan inte köpa någon klänning så jag får nöja med mig med en rosa klänning för 99 kr som jag har här hemma, men skulle jag vinna skulle jag kunna ha den finaste dyraste snyggaste klänningen som någonsin funnits på en konfirmations dag, jag skulle bli överlycklig om jag fick stå där i kyrkan och le och ha på mig en kläänning värd 800 kr,fast vi har en kapa över, så klänningen syns inte men jag skulle endå vara överlyckligaste, och sen när kapan åker av så kommer jag skina som solen och alla kommer bli avensjuka på min för att jag har sån fin klääning på mig, och det bästa är att då skulle jag säga ''jag vann den '' folk skulle bli så otroligt avensjuka, men det är jag ju på dem hela tiden när dem köper nya kläder som jag aldrig kan göra :( det skulle betyda otroligt mycket för mig. jag skulle bli den överlyckligaste tjejen på konfirmations dagen

#271: Lize
2012-06-19 @ 21:21:04

Denna sommar ska jag på ett bröllop som jag har höga förväntningar inför. Ett ungt par ska hålla i ett sommarbröllop. Det roligaste är att klädseln ska vara färgglad, vilket jag älskar. Med en klänning från indiska skulle jag absolut ha rätt klädsel. Jag tänker mig en vacker 70-talsblommig klänning i gult, orange och grönt. I den skulle jag skratta, dricka och dansa hela kvällen med gott humör. Indiska har så enormt fina mönster och färger på sina klänningar. Ett plagg därifrån skulle definitivt sätta färg på tillvaron!

#272: Ena
2013-05-23 @ 11:53:19

Vakna på morgonen och slänga på sig klänningen och gå ner till stranden. I sommar ska jag till Kroatien och hade tänkt att köpa in nya, somriga, vackra, blommiga klänningar (som till skillnad från förra säsongens är i min storlek haha) och njuta av solen, värmen, bli brun, dricka drinkar vid havet, shoppa, ta bilder, skratta med vänner och göra livet till en stor fest! åh så jag längtar!

Arkiv

2020:

01 02 03 05

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen