Hemmakär

Jun 2009
Jag har alltid varit hemmakär. Har egentligen inte lika mycket att göra med själva Norrköping som med personerna i den. Har aldrig känt ett sug efter att för gott bosätta mig i en annan stad och därmed tvingas lämna mina vänner- även om jag känt sug efter vissa jobb på andra håll. Trivs jättebra med jobbet jag har i Norrköping och livet här - det är inte glammigt, men jag är mycket lyckligare nu än när bodde i Stockholm. Kände mig liten där, för anonym, tyckte det var krångligt att ta sig överrallt och när man gick ut på krogen kände man inte igen en människa. Vad är poängen med att gå ut då kände jag?
Många verkar tycka att det är töntigt att vara hemmakär, och det får man gärna tycka. Men det funkar för mig.

Jag älskar att resa och skulle till och med kunna tänka mig att bo i ett annat land - men bara för en kort period. Har nämligen aldrig hittat något som mäter sig med den svenska sommaren. När jag läste vad Engla skrivit på sin blogg, kände jag igen mig till viss del. Jag är inte ett dugg blyg men otroligt hemmakär som hon. I och för sig gillar jag att gå på stora bloggfester men en grillning med bästa vännerna är än mer värt för mig.

Jag har aldrig drömt om att resa jorden runt i ett halvår. Portionerar hellre ut resorna och känner mig glad åt att komma bort och glad åt att komma hem igen. Mina drömmar rör inte kändisskap eller pengar. Mina drömmar handlar om att ha ett fint hem i staden där jag känner mig hemma med mannen jag vill leva mitt liv med, ha mycket vänner och att bjuda alla på kräftskiva med kräftor jag själv fiskat upp ur sjön vid mina drömmars stuga. Mina drömmar handlar om att ha ett fast jobb som jag känner mig glad att gå till, och ett liv utanför jobbet som känns roligt.
Det är inget fel i att ha drömmar som faktiskt skulle kunna gå i uppfyllelse

Hur känner du? Vill gärna höra din åsikt.
Kategorier: Allmänt 33

Fler inlägg från colorelle.se

I annonssamarbete med Yves Rocher - mina favoritlack

Nu är det sommar i luften - äntligen! Då vill jag ha ...

Äggstra goda
I annonssamarbete med Boråstapeter - vi har tapetserat med Ingrid Marie
Tulpandille
I annonssamarbete med Impecta - tips på lättodlade sommarblommor!
Yay - Jag har börjat brodera
God fortsättning!
Kommentarer:
#1: Erika
2009-06-23 @ 10:41:41

Det där låter hur bra som helst!

Absolut inget fel i att vara hemmakär...Egentligen kan jag nog åxå stoltsera med att vara hemmakär, har bott borta på många ställen men alltid återvändt hem :)

Det jobbiga med att bo här vi bor är att det framför allt är så litet, dåligt med uteställen, shopping och framför allt arbeten är svårt att få...Men på någotvis kämpar vi vidare för att försöka stanna här så länge det går i hopp om att byn ska komma till liv igen, för så otroligt vackert det är här men närheten till naturen och lugnet..Samtidigt finns suget att flytta till större stad just pga av arbetsmöjligheterna men vad som händer och sker får framtiden avgöra...

Nu njuter jag till fullo av husrenovering och trädgårdsplanering..Till dig!

Fortsätt att vara hemmakär och var stolt :)Kramar.

#2: Annika
2009-06-23 @ 10:56:18

Skrev ett inlägg om mina åsikter härhttp://annikalindh.blogspot.com/2009/06/i-agree.htmlLäs gärna =)

#3: Annika
2009-06-23 @ 10:56:48

http://annikalindh.blogspot.com/2009/06/i-agree.html

#4: sanna
2009-06-23 @ 11:02:26

svar: precis, funkar till det mesta!

#5: Ina
2009-06-23 @ 11:22:42

Ja vad ska jag sæga som læmnat min hemstad bakom mig och flytt landet =)

Kænns mærkligt att ha två hemstæder som nu kænns lika hemma båda två. Inget går upp mot sommaren hær i sørnorge det e helt fantastiskt.

Jag e helt med dig vad gæller drømmar, låter hææærligt tycker jag.Kram

#6: Fatima
2009-06-23 @ 11:28:18

Själv har jag nyss flyttat till Stockholm från hemstaden Karlstad och trivs fantastiskt bra. Något av det bästa är nästan att vistas i Karlstad utan att bo här. Alltså, jag älskar Karlstad men jag vill inte bo här. Iallafall inte just nu i mitt liv. Några av mina närmsta gymnasievänner bor även i Stlm så jag känner mig trygg, vilket är viktigt för att trivas.Gällande resor är jag lite tvärt emot dig, reser gärna länge och bosätter mig. Ett halvår jorden runt lockar mycket mycket! Jag har bott i London 6 månader, Spanien 3 månader och Indien 4 månader t ex. Vill gärna bo utomlands igen, men inte lämna Sverige permanent.I grunden är vi dock ganska lika. Jag vill ha ett jobb som jag trivs med och som jag tjänar hyfsat på, och jag vill ha ett rikt liv utanför jobbet.Vi är ganska olika, men samtidigt så lika. Härligt :)

#7: Erika
2009-06-23 @ 11:29:34

Svar: Tack för besöket :)

Jag bor i Smedjebacken, Dalarna, långt ifrån Norrköping men ca 10 mil från Västerås eller Örebro..

:)

#8: maja
2009-06-23 @ 11:35:57

sv: jamen absolut! de har varit med om ett och annat haha. :)passa på att tycka till om min blogg nu vettja!

#9: Moa
2009-06-23 @ 11:36:38

Håller helt med! :)

#10: Anna
2009-06-23 @ 11:52:44

Äntligen är det någon som sätter ord på det som jag precis känner. Jag har precis kommit ut i arbetslivet efter tre år på gymnasiet. De flesta jag pratar med säger att de vill ut och resa, länge och dessutom långt. Alla kollar konstigt på mig för att jag vill vara kvar hemma och bygga vidare på mina drömmar. Alla drömmar finns inte i en långresa eller i ett år som au-pair i USA. TACK för att du satte ord på det jag känner, dessutom som är det första gången jag kommenterar. Du är jättegrym tjejen!<3

#11: Jennie
2009-06-23 @ 12:11:37

Håller med dig! Ett fint hem, gullig pojkvän som älskar mig för den jag är, fantastiska vänner, underbart jobb och lite små fina fester nu som då. Det är min framtids dröm! :)

#12: Anonym
2009-06-23 @ 13:26:05

Hej Ulrika!

Jag måste erkänna att jag också är hemmakär, och jag skäms absolut inte för det!

Jag prioriterar en hemmafest med vänner istället för ett ute kväll på krogen. Tycker det är mycket mysigare med hemmafest än att vara ute på krogen och dansa och festa. Jag bara är så! Visst kan någon tycka att jag är konstig för att jag knappt är ute på krogen. Men det är jag ju, kan sitta på puben och ta en kall cider, men är inte så sugen sen på att gå ut och dansa, då traskar älskling och jag hellre hem.Hade du en härlig midsommar då?!

kram/Bella

#13: ida UNG MAMMA
2009-06-23 @ 13:47:31

jag är fruktansvärt hemmakär men älskar små utflykter! typ till sommarstugan/ en stor fest/ till badstranden osv. =)

#14: Madeleine
2009-06-23 @ 13:54:04

Jag håller helt och hållet med dig. Jag älskar min lilla stad och jag skulle inte vilja flytta ifrån den, iaf inte för gott! Sen finns det ju nackdelar som t.ex att man inte har så många vänner som man skulle vilja ha och att det finns ont om ställen man kan gå till på kvällstid. Men jag trivs ändå, det är skönt att sitta hemma ibland och mysa med pojkvännen och bara ha det gott! Det är det "lilla" som gör det! Plus att det blir ju dubbelt så roligt att resa iväg till större städer och andra länder om man inte har "allt" i den staden som man bor i. Som t.ex olika affärer och sevärdheter. Även om det är härligt att resa så är det alltid härligare att komma hem efter en resa. Eller hur? Kram på dig!

#15: Elin
2009-06-23 @ 13:56:24

Jag har bott i fyra olika städer under ca 1,5 år. Kommer ifrån ett mindre samhälle utanför Vetlanda och efter studenten flyttade både jag och mina vänner så det kändes naturligt att lämna allt. Nu har jag bott med min sambo i Norrköping i snart 1 år. Vi känner mer eller mindre 1-2 personer här och det kan kännas riktigt jobbigt många gånger. Han är från Kiruna så varken jag eller han har några släktningar eller barndomsvänner på nära håll. Jag skulle tycka det vore otroligt skönt många gånger att på närmre familj och vänner, det underlättar i vardagen. Men jag skulle Aldrig vilja flytta tillbaka. Konstigt nog trivs vi både så bra i Norrköping och det känns som hemma nu och helt rätt. Jag är glad att jag flyttade runt endel efter studenten, men det är klart att man är hemmakär..hemma är alltid hemma och det är där man har hjärtat. =) /Elin

#16: Sofie
2009-06-23 @ 14:07:16

Vad roligt att det är fler som känner som jag! Jag har fått intrycket av att det är fel att vara hemmakär, och stanna i Norrköping eller den staden man är uppväxt i. Jag försökte ju faktiskt flytta, i tron att jag ville det, men det fungerade inte alls och resulterade bara i onda känslor och tårar, och dessutom flyttade jag inte för min egen skull, vilket nog är det värsta man kan göra. Jag älskar Norrköping och pratar till skillnad mot många andra av mina vänner, gott om den här staden. Likaså vårt sommarställe i Finnebo, det är mitt paradis på sommaren, det är där jag mår som bäst :)

#17: eleonor
2009-06-23 @ 14:51:50

jag ser inget fel i att vara hemma kär.

#18: Johanna
2009-06-23 @ 15:23:22

Vad fint du skriver, vännen. Håller helt med dig. En dröm behöver inte vara en utopi, den kan faktiskt förverkligas. Är också väldigt hemmakär. Mitt hem är min borg :) Målade om väggen i borgen igår kväll, det blev kanonsnyggt! Ett helt nytt rum som blev både ljusare och större.

#19: Anonym
2009-06-23 @ 15:41:47

Jag är också jätte hemmakär. Kan tänka mig en kort tid att bo i utomlands om mannen föjer med så klart.

Helst i Hua Hin i Thailand då :) Vi har hus där.

Kram

#20: jen
2009-06-23 @ 15:42:10

Det var bara jag :)

#21: Nina
2009-06-23 @ 16:06:43

jag känner som dig. jag är trygg här i lilla eskilstuna och älskar att det är gångavstånd till vännerna, krogen eller affären. :) vart åker man och storshoppar om man bor i sthlm liksom?! när man bor i en liten stad är det roligt att åka bort till en storstad en dag eller två. men jag skulle aldrig tänka mig att bo i t.ex. sthlm. det är för stort för mig, och jag vill som du träffa folk jag känner när jag är ute, det är väl en del av grejen?! :)puss!

#22: Camilla
2009-06-23 @ 16:51:48

Jag är också väldigt hemma kär, 2 veckors semester på annan ort och jag längtar hem! När jag är iväg nånstans så saknar jag mina katter, vänner och min familj. Nej jag skulle inte vilja flytta från Norrköping!

#23: Lina
2009-06-23 @ 17:08:24

Jag är 25 år och har flyttat ca 10 gånger i mitt liv;) Men det var inte förrän jag flyttade till Linköping för 2 år sen som jag för första gången kände mig som hemma! Har blivit otroligt hemmakär sedan flytten och trivs otroligt bra här! Det beror nog främst på att jag har min stora kärlek här och nya bättre vänner som får mig att må bra!:) Gillar inte alls att åka bort för länge hahah .....

#24: Wysteriia
2009-06-23 @ 17:19:26

Svar: Ja den sitter uppe väldigt dåligt men den är ju fin att ligga och glassa i ;)Jag är inte alls speciellt hemmakär..men jag bor i världens minsta håla också, finns inte så mycket att göra så jag blir lätt uttråkad ;) Jättefint och mysigt på sommaren dock :)

#25: bitte
2009-06-23 @ 17:41:05

Hej vill tipsa dig om den nya supergratissidan.

Det bästa med den här är att här kan du få presentkort på Gina Tricot.m.mLätt att värva och helt gratis

http://gratis-fashion.se/inviter-ven.php?id=3851

#26: Photobyemma -
2009-06-23 @ 18:02:21

Vad underbar blogg du har :D

Hur tar du så snygga bilder på dej ?

MIna blir så misslyckade :P

#27: Maria
2009-06-23 @ 19:40:33

Jag är också hemmakär och bor kvar i min lilla skånska födelsestad. Har aldrig känt något behov av att lämna min familj och mina vänner för något större. Här har jag allt jag behöver!

#28: Sussie
2009-06-23 @ 21:06:41

förstår precis hur du menar :) jag själv är både och. Men jag har varit ute och flängt mycket, och flyttar nu för 3:e gången ifrån min hemstad igen, men kommer säkert att återvända igen, det är ju här alla fina minnen finns, och alla vänner och familj. kan ibland avundas den som har sitt liv "klart", med pojkvän, fast jobb och drömmar om hus.. när man själv levt i en resväska typ :-) men jag tror man blir lite olika beroende på om man har förhållande eller inte och det har jag inte haft på länge så säkert därför jag inte varit så hemmakär, men det är alltid en speciell känsla att komma hem! Älskar det!

#29: Anonym
2009-06-23 @ 21:15:15

Precis som jag, att flänga jorden runt är inget för mig, vill vara nära min familj här hemma. det bästa jag vet är myskväll hemma med sambo. Fint inlägg du!

#30: Louise
2009-06-23 @ 21:29:15

Fy fasen så kluven jag är! Jag bor i Stockholm, men kommer från Kalmar. Jag älskar Stockholm på alla sätt och vis, men jag är nog lyckligare när jag är hemma. Just nu sommarjobbar jag på en tidning i Kalmar, och det är sååå skönt när folk vet vem man är, känner ens föräldrar med mera. Som du säger, så kan det nog aldrig riktigt bli i Stockholm. Kommer nog vara en nollåtta i några år till, sedan flyttar jag hem. För gott.

#31: Isadora
2009-06-23 @ 22:59:59

Jag är nog likadan, trots att jag bor i Stockholm ;) men här är mitt hem med familj och vänner och jag skulle inte vilja vara någonstans än här. Här har jag byggt upp mitt liv, dock har jag tröttnat på själva staden och skulle nog vilja bo på någon annan plats ibland men staden känns ändå trygg, här hittar jag :)

#32: Jennica - Pieces of Jen
2009-06-23 @ 23:18:04

Det där inlägget hade lika gärna kunnat vara i min blogg, känner precis likadant!

#33: alexandra
2009-06-24 @ 08:59:28

Åh så sant..

Arkiv

2020:

01 02 03 05

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2010:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2009:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2008:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2007:

03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0 Bloggtoppen